Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 7:31:40 πμ
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 14:10

Δεν θα εξυπηρετούνται οι πολίτες το β’ 15θήμερο του Μαρτίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι νοσοκομειακοί γιατροί του Κιλκίς, συντασσόμενοι με τους συναδέλφους των σε όλη την χώρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική συνέλευση της Ε.ΝΙ.Κ. της 15ης Μαρτίου 2010, αναφέρονται τα εξής:
Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΚ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης, του Νόμου 3754/09.
2. Καταθέτουμε προγράμματα για τον μήνα Μάρτιο 4 ενεργών εφημεριών ανά γιατρό, εφαρμόζοντας το νόμο του 48ώρου, του 93/104.
3. Ενημερώνουμε τα ΜΜΕ του Νομού Κιλκίς, ότι οι πολίτες  δεν θα εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο και τα Κ. Υγείας, λόγω έλλειψης  εφημερευόντων γιατρών,  το δεύτερο 15θήμερο του Μαρτίου.
4. Συνεχίζουμε τις επισχέσεις εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών  Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
5.  Διεκδικούμε την κατάργηση του 12/τημορίου         των κονδυλίων  για τις εφημερίες του 2010, και την αύξηση αυτών προκειμένου να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης του 2010.
6. Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση των συμβουλίων κρίσεων για την ολοκλήρωση των ήδη προκηρυγμένων θέσεων.
7. Απαιτούμε την κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο και  την πρόσληψη παραϊατρικού προσωπικού ώστε να επαναλειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος σε 24ωρη βάση, για τις ανάγκες των κατοίκων του νομού.
8.  Καλούμε όλους τους γιατρούς της ΕΝΙΚ, σε νέα γενική Συνέλευση την Δευτέρα  22-3-2010.
Αντιστεκόμαστε στην εκποίηση και διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας  που μας οδηγούν οι απαξιωτικές και ανάλγητες  κυβερνητικές πολιτικές.

Κανονικά το Νοσοκομείο
Πάντως κι ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο 15θήμερο του Μαρτίου το Νοσοκομείο Κιλκίς λειτουργεί κανονικά καθώς η γιατροί του λόγω ευσυνειδησίας και υπερβαίνοντες τα προσωπικά τους συμφέροντα εργάζονται κανονικά και πέραν των  τεσσάρων εφημεριών, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν αν θα πληρωθούν ποτέ για την εργασία τους αυτή.