Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 7:17:00 πμ
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 07:11

Εκκλησιαστική Κατάρτιση στο ΙΕΚ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Τμήματος Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης στο Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) της πόλης του Κιλκίς, το οποίο με εξαιρετική επιτυχία άρχισε να λειτουργεί από πέρυσι, υπό την εποπτεία του Ο.Ε.Ε.Κ. και την συμβολή της Ιεράς Μητρόπολεως.

Όπως είναι ήδη γνωστό στο Ι.Ε.Κ. γίνονται δεκτοί άνδρες και γυναίκες, απόφοιτοι Λυκείου, κάθε ηλικίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα κύκλο μαθημάτων, τα οποία προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για την Ορθόδοξη πίστη, το ρόλο των  θρησκειών στις σύγχρονες κοινωίες, την Εκκλησιαστική διοίκηση, τη Βυζαντινή μουσική και τέχνη, στοιχεία οικονομικής διαχείρησης, την ποιμαντική προσέγγιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων (ναρκωτικά, κακοποίηση, γηρατειά, ψυχικές ασθένειες κ.ο.κ.).
Ταυτόχρονα παρέχονται θεμελιώδεις γνώσεις για τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, την ερμηνεία της Αγίας Γραφής και τη σκέψη των Πατέρων.
Τα περισσότερα θεωρηικά μαθήματα πλαισιώνονται από ενδιαφέρουσες πρακτικές ασκήσεις και εμπειρικές έρευνες.
Πληροφορίες: Γραμματεία ΙΕΚ, τέρμα Λεοναρδοπούλου, τηλ. 23410 26612, Γραμματεία Ι. Μητροπόλεως, Ελ. Βενιζέλου 2, τηλ. 23410 22248.
Υποβολή αιτήσεων από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου 2007 στη γραμματεία του ΙΕΚ Κιλκίς.