Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 1:13:55 μμ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 09:38

Ένα ακόμα Δημαρχείο αποκτά το Κιλκίς στην "καρδιά" της πόλης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Νέο Δημαρχείο αποκτά ο Δήμος Κιλκίς και μάλιστα με ελάχιστο κόστος και μέσα στην "καρδιά" της πόλης. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος.

Οι ιδιοκτήτες του πρώην κτηρίου της Αστυνομίας, επί της οδού Κ. Γαβριηλίδη, δωρίζουν το κτήριο στο Δήμο Κιλκίς και η σχετική αποδοχή της δωρεάς θα συζητηθεί και αποφασιστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί τα τέλη Αυγούστου! Ως μια έσχατη απόφαση του σώματος επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Σισμανίδη.
Το κτήριο επί της Κ. Γαβριηλίδη λειτούργησε επί δεκαετίες ως έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, Στο τέλος της δεκαετίας του '80 η αστυνομία μετακόμισε στο κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κιλκίς και το κτήριο που άφησε και τώρα δωρίζουν οι ιδιοκτήτες στο Δήμο Κιλκίς δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.
Σημειώνουμε ότι ιδιοκτήτες του κτηρίου είναι δυο εκ των οποίων η μια γυναίκα απεβίωσε και στη διαθήκη της μεταβίβαζε το 50% του κτηρίου μετά του οικοπέδου, των οποίων ήταν νόμιμος ιδιοκτήτης, στο Δήμο Κιλκίς.
Το υπόλοιπο 50% ανήκει στην κυριότητα μιας κυρίας ονόματι Λίνα Ρισκάλα, ιορδανικής υπηκοότητας, συζύγου ενός εκ των προγενέστερων ιδιοκτητών. Η κ. Ρισκάλα λοιπόν προθυμοποιήθηκε να δωρίσει και η ίδια στο Δήμο Κιλκίς το υπολειπόμενο ποσοστό 50% που της ανήκε ώστε ο Δήμος να καταστεί αποκλειστικός ιδιοκτήτης του κτηρίου.
Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν για την αποδοχή της κληρονομιάς και της δωρεάς, μάλιστα έγινε και μια πρώτη τεχνική αξιολόγηση του κτηρίου, και όπως προαναφέραμε στα τέλος Αυγούστου το θέμα της αποδοχής θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τεράστιο κτήριο

Το κτήριο που η ωφέλιμη επιφάνειά του ξεπερνά τα 1.200 τ.μ. ουσιαστικά από πλευράς λειτουργικής και στέγασης υπηρεσιών ξεπερνά σε επιφάνεια τις αντίστοιχες δυνατότητες του υφιστάμενου κτηρίου του Δημαρχείου.
Σε οικόπεδο 721,,88 τ.μ. με ισόγειο χώρο, ανώγειο και δυο ορόφους μπορεί εξωτερικά εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης να δίνει την εντύπωση του κατεστραμμένου, αλλά η αυτοψία εντός αυτού από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του δήμου υπήρξε άκρως ενθαρρυντική. Το κτήριο στατικά είναι επαρκέστατο ενώ και εσωτερικά οι φθορές δεν είναι τόσες ώστε να απαιτήσουν εκτεταμένες εργασίες πλην εκείνων της επαναδιαμόρφωσης των χώρων σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες για ις οποίες προορίζεται από τη διοίκηση του δήμου.
Σε κάθε περίπτωση και υπό το φως και άλλων ευχάριστων εξελίξεων που σύντομα θα αποκαλύψουμε, το κτήριο αυτό στην "καρδιά" της πόλης δίνει τη δυνατότητα στο δήμο να "ανασάνει", να επεκτείνει τις δράσεις και τις δυνατότητές του ενώ με την αξιοποίησή του αναβαθμίζεται συνολικά ο πεζόδρομος και η ευρύτερη περιοχή.
Περισσότερα προσεχώς.