Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 4:54:22 μμ
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2007 10:34

Κοινωνική «μάχη» κατά των ναρκωτικών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος εξάπλωσης των ναρκωτικών ουσιών παίρνει ο Δήμος Πολυκάστρου, στηρίζοντας με κάθε τρόπο και τις ανάλογες προσπάθειες των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Πολυκάστρου και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης συζήτησε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων το κοινό υπόμνημά τους, όπου επισημαίνεται πως οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν για τη διακίνηση των ναρκωτικών τους αύλειους χώρους των σχολείων, οργανώνουν σε νυχτερινά στέκια «παιχνίδια» με ζαχαρωτά που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, τη στιγμή που η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς είναι αποδυναμωμένη από προσωπικό και μέσα, ενώ το Πολύκαστρο και ο νομός μας είναι συνοριακό πέρασμα κάθε λογής ναρκωτικών ουσιών.
Μετά την ενημέρωση και συζήτηση που έγινε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη λήψη άμεσων μέτρων. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου, με την παρουσία όλων των φορέων. Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση Δημάρχου και Διοικητή, ενώ την ερχόμενη Τριτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή, του Διοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου και του προϊσταμένου της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στο Πολύκαστρο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, με αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να προσλάβει ο Δήμος ιδιωτική αστυνομία, προκειμένου να εξασφαλισθεί άμεσα η καλύτερη αστυνόμευση της πόλης και η προστασία των νέων και των δημοτών, μέχρι να ενισχυθεί το Α.Τ. Πολυκάστρου και η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος απέστειλε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρα σχετικό υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής, ζητώντας:
- Την ενίσχυση του Α.Τ. Πολυκάστρου.
- Τη συνεχή παρουσία, με ειδικό όχημα, αστυνομικών της Ομάδας Καταπολέμησης Εγκληματικότητας και της Ομάδας Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.
- Την άμεση στελέχωση του Τμήματος Τροχαίας Εθνικών Οδών, το οποίο όμως να έχει στην ευθύνη του και την παλιά εθνική οδό.

Συζήτηση
στο συμβούλιο
Η αγωνία των πολιτών και των φορέων του Πολυκάστρου για το πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών στην πόλη, εκφράστηκε από πολλούς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Σμυδάκης, πέραν των όσων αναφέρονται παραπάνω, τόνισε πως σύντομα ο Δήμος θ’ αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων της πόλης.
Ο κ. Κουλίνας ανέφερε πως είναι υπερβολή το θέμα της πανελλαδικής πρωτιάς του Πολυκάστρου στο θέμα αυτό, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι Σύλλογοι Γονέων. Ωστόσο, αναγνώρισε πως είναι σοβαρό το θέμα και ότι η μειοψηφία θα συμφωνήσει σε όποια δαπάνη προταθεί από τη δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ. Σιωνίδης με τη σειρά του πρότεινε ο Δήμος να διεκδικήσει την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας στο Πολύκαστρο, για να λυθούν με οριστικό και ριζικό τρόπο και τα προβλήματα στελέχωσης του Α.Τ. Πολυκάστρου, ενώ έτσι θα υπάρχει και Ομάδα Δίωξης  και Ασφάλειας στο Πολύκαστρο.
Ο κ. Κοσμίδης ανέφερε πως με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το Α.Τ. Πολυκάστρου, είναι σα να μην υπάρχει.
Από τους δημότες, ο κ. Ζαφειρούδης τόνισε πως για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών το τελευταίο μέτρο είναι η αστυνόμευση και πρέπει να προηγηθούν η ενημέρωση μαθητών και γονιών στα σχολεία, η αλλαγή νομοθεσίας κ.λπ.
Ο κ. Καρακασίδης σημείωσε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών για το Πολύκαστρο χτυπά την πόρτα όλων και πως οι Σύλλογοι Γονέων επιχειρούν να αφυπνίσουν τις υπηρεσίες και τους υπευθύνους.
Η κ. Ελ. Χαμουρούδη τόνισε πως στην αναζήτηση του INTERNET το μόνο χωριό που καταγράφεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ναρκωτικά είναι το Πολύκαστρο και απαιτούνται άμεσα μέτρα.