Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 8:19:15 πμ
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2007 10:32

Κόσμημα για το Κιλκίς το κτίριο του Επιμελητηρίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΕπιμελητήριοΈνα πραγματικό κόσμημα θα αποτελεί για την πόλη του Κιλκίς το νέο κτίριο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, επί της 21ης Ιουνίου και Τσιρογιάννη γωνία.
Το παλιό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, που έγινε το 1925 και λειτούργησε μέχρι τη δεκαετία του ’50, χαρακτηρίσθηκε διατηρητέο μνημείο από την 4η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Σήμερα ανακαινίζεται με ταχύτατους ρυθμούς για να στεγάσει από την επόμενη χρονιά τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Το έργο ανακαίνισης του διώροφου κτιρίου ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου, από την εταιρεία του κ. Παναγιώτη Στομαχόπουλου και μάλλον το Επιμελητήριο ευτύχησε με τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία και την ποιότητα της κατασκευής διασφαλίζει και τα χρονοδιαγράμματα της σύμβασης τηρεί.
Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στα προγράμματα αστικών αναπλάσεων του δήμου Κιλκίς, με το ποσό του 1,2 εκατομ. ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους.
Εκτός από την ανακαίνιση του παλιού κτιρίου, κατασκευάζεται δίπλα σ’ αυτό, και με την αρχιτεκτονική υφή του παλιού, ένα νέο τριώροφο κτίριο, που θα εξασφαλίζει την κάλυψη όλων των αναγκών στέγασης των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και των αναπτυξιακών εταιρειών του, καθώς και κάποια από τα προγράμματα του Δήμου Κιλκίς.
Στο νέο κτίριο θα λειτουργήσει κι ένα μικρό συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 80 ατόμων, για τις ανάγκες του Επιμελητηρίου και των φορέων του νομού.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών το Επιμελητήριο θα έχει στη διάθεσή του ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο για τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου του νομού, αλλά θα προσθέσει και καλαισθησία στο βορειοανατολικό τμήμα της 21ης Ιουνίου.