Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 7:21:56 πμ
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 19:40

Νέα κυβέρνηση - Γιώργος Γεωργαντάς: Ποιος είναι ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Γιώργος Γεωργαντάς θα είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών. Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967. Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τελειώνοντας τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην πόλη του Κιλκίς, στην οποία ζει μόνιμα ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς από το Μάρτιο του 1992. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, η οποία είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη και ένα γιο.


 

Πολιτικές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Παρασκευής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας . Ασχολήθηκε με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς δύο φορές στις εκλογές του 2002 και 2006. Από την πρώτη Ιανουαρίου 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.
 

Θητείες στη Βουλή 

Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ως υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Κιλκίς καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία έχασε για μικρό αριθμό ψήφων την δεύτερη βουλευτική έδρα και έτσι κατατάχθηκε ως πρώτος επιλαχών βουλευτής. Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, οι οποίες έγιναν με λίστα, κατέλαβε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου και εκλέχθηκε Βουλευτής. Τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος Βουλευτής της Ν.Δ. ν. Κιλκίς. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 οι οποίες έγιναν με λίστα επανεκλέχθηκε Βουλευτής καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.