Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 4:10:28 μμ
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:43

Ο άφαντος αυτοκινητόδρομος προς Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας- καταχωρίστηκε στην ΠΡΩΙΝΗ και σήμερα στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ) είναι περίπου θριαμβική. Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη , περιήλθαν στα εργοτάξια των δυο υπό κατασκευή οδών (Νέας Σάντα-Άσσηρος, είσοδος Κιλκίς μέχρι τον κόμβο Μαυρονερίου) ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας με τον αρχηγό της Ν.Δ. και προέβησαν και σε δηλώσεις για την ωφελιμότητα των δρόμων.
Μάλιστα δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι με το δρόμο Θεσσαλονίκης - Κιλκίς -Δοϊράνης συνδέεται η συμπρωτεύουσα και ο παραγωγικός ιστός της ευρύτερης περιοχής με την ΠΓΔΜ.


Δυο τρεις παρατηρήσεις:
Χρειάζεται περισσότερη σεμνότητα και αυτοκριτική όταν  Περιφέρεια και Ν.Δ. (βεβαίως και ΠΑΣΟΚ και πολύ λιγότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα σχολιάζουμε τις δηλώσεις Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα ) θριαμβολογούν για τους ως άνω δρόμους. Υπενθυμίζουμε απλά ότι ο εργολάβος στο έργο "Νέα Σάντα -Άσσηρος" εγκαταστάθηκε τον Μάιο του 2012 και η ολοκλήρωση της δημοπρασίας κατά μεν τη Ν.Δ. έγινε στο τέλος της θητείας της, τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ κατά δήλωση ανώτατου στελέχους της Περιφέρειας  προφανώς για να δικαιολογήσει την ατέρμονη καθυστέρηση, στις αρχές του 2016!
Και σε κάθε περίπτωση, όταν για ένα δρόμος χρειάζονται περισσότερα από εφτά χρόνια  - και θα δούμε αν τηρηθεί το εσχάτως τεθέν χρονοδιάγραμμα για τον Αύγουστο του  2019- οι  θριαμβολογίες  φαντάζουν από κωμικές έως προκλητικές.
Αναφορικά με τη σύνδεση με τη Δοϊράνη κι από εκεί με τα Σκόπια, να υπενθυμίσουμε ότι για να φτάσει κανείς ασφαλής στα σύνορα με Δοϊράνη  απαιτείται η κατασκευή αυτοκινητόδρομου από το Κιλκίς μέχρι τα σύνορα. Ο υφιστάμενος, κατασκευασμένος στη δεκαετία του ‘70, μόνο σε αυτοκινητόδρομο δεν ..φέρνει κι από όσο γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια δεν ακούγεται κιχ για το δρόμο Κιλκίς - Δοϊράνη. Ούτε για μελέτη, ούτε πολύ περισσότερο για ένταξη σε ΕΣΠΑ ώστε να κατασκευαστεί.
Είναι απορίας άξιον λοιπόν πως με την κατασκευή των δυο οδικών αξόνων που επισκέφθηκαν οι κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας θα φτάνουμε μέχρι τα σύνορα με τα Σκόπια μέσω αυτοκινητόδρομου.
Αυτά για να μην σκεπάζει την ουσία ο θόρυβος των πανηγυριωτών.

Υ.Γ: Κι αν θέλουν στην Περιφέρεια, ή στην Ν.Δ. να συνδεθούμε αξιοπρεπώς με τα σύνορα, ας ρίξουν το ειδικό τους βάρος σε ένα άλλο δρόμο που προέχει παντός άλλου. Στην κατασκευή αυτοκινητόδρομου στη διαδρομή Πολυκάστρου - Μαλγάρων της ΠΑΘΕ. Όπου μάλιστα επιβλήθηκαν διόδια σε δρόμο - καρμανιόλα.
Αυτά φώναζε τις προάλλες στο Κιλκίς  σε εκδήλωση της Ν.Δ. ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης παρουσία των κ. Αυγενάκη, Κικίλια και Χαρακόπουλου  και σχεδόν τον αποπήραν. Ήταν εκτός θέματος!
Σωστοί: Εξάλλου για να είσαι  εντός θέματος οφείλεις πάντα να ...πανηγυρίζεις.