Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:47:18 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:48

Σύγκρουση για τα δημοτικά τέλη στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

dimotiko simvoulio paioniaΣφοδρή ήταν η σύγκρουση στο δημοτικό συμβούλιο Παιοινίας για τον καθορισμό των δημοτικών τελών του 2013, με την πλειοψηφία να προτείνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας – φωτισμού και να βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την αντιπολίτευση, αλλά και τη διαφοροποίηση δυο μελών της.
Την εισήγηση της δημοτικής αρχής παρουσίασε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος τόνισε πως τα τέλη είναι ανταποδοτικά και θα πρέπει να υπάρχει ισοσκελισμός εσόδων και εξόδων. Αυτό που αλλάζει για το 2013 είναι η υποχρεωτική μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών (ήδη ξεκίνησε), με επιπλέον ετήσιο κόστος 500.000 ευρώ, ενώ και η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει δυο αυξήσεις στα τιμολόγιά της για το νέο έτος, που θα πρέπει να υπολογισθούν.  

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:44

Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός στο Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

tautoxronos-thilasmos-kilkisΠραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HABITAT με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση του ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού που καθιερώθηκε από πέρυσι και στην πόλη του Κιλκίς έπειτα από πρωτοβουλία δυο μαμάδων, υπέρμαχων του μητρικού θηλασμού.
Μανούλες –όχι μόνο από το Κιλκίς- εγκυμονούσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες πλαισίωσαν τη γιορτή με απώτερο σκοπό να στείλουν το μήνυμα πως ο μητρικός θηλασμός αποτελεί μέσο για επίτευξη του υψηλότερου επιπέδου υγείας του ανθρώπου ( Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού 1991).

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:38

Συνελήφθησαν δύο για κλοπή υλικού της Δ.Ε.Η.

Συντάκτης: Eidisis.gr

astynomiaΜάστιγα αποτελούν πλέον για τη δημόσια περιουσία οι επιχειρήσεις κλοπής χαλκού κυρίως από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Συνελήφθησαν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου  το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο Υπήκοοι Βουλγαρίας 21 και 37 ετών για κλοπή υλικού της Δ.Ε.Η..    

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 00:36

Ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου τριτέκνων Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

syllogos-triteknonΙκανοποιητική ήταν η προσέλευση αρκετών τρίτεκνων γονέων στην πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς για την ίδρυση του νεοσύστατου Συλλόγου Τριτέκνων της πόλεως του Κιλκίς.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:46

Συμβολική κατάληψη των δικαστηρίων από τους δικηγόρους του Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

katalipsi-diakstirionΣε ολιγόωρη κατάληψη, συμβολικού χαρακτήρα, του Δικαστικού «Μεγάρου» προέβησαν το πρωί  της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, οι δικηγόροι του Κιλκίς υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:45

Διασυνοριακή συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Παιονίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

diasinoriakiΣυνάντηση Εργασίας στα πλαίσια υλοποίησης του Διασυνοριακού προγράμματος INTERREG, Ελλάδας – FYROM, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας.
Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας και παραβρέθηκαν σε αυτήν όλοι οι εταίροι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι από το Δήμο Ηράκλειας Σερρών, το Δήμο Γευγελής και Δοϊράνης Σκοπίων, καθώς και το Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών της ΔΕΘ.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:43

Πρωτιές για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στους καθηγητές του Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

kalpesΝίκη των συνδικαλιστικών παρατάξεων που πρόσκεινται σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είχαμε στις εκλογές των καθηγητών για την ανάδειξη των αιρετών στο ΠΥΣΔΕ και των αντιπροσώπων στο Κεντρικό Συμβούλιο, με τις δυο παρατάξεις να εκλέγουν από έναν αιρετό σύμβουλο.
Για το ΠΥΣΔΕ και τους αιρετούς του νομού Κιλκίς πρώτη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) με 179 ψήφους (29,64%) και πολύ κοντά οι Συνεργαζόμενες Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) με 173 ψήφους και 28,64%, τρίτη η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) με 117 ψήφους (19,37) και τέταρτη η ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) με 59 ψήφους (9,77).

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:34

Νίκη ΔΑΚΕ στους δασκάλους

Συντάκτης: Eidisis.gr

dakeΑντίθετα με τους καθηγητές, όπου είχαμε ισορροπία των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, στους δασκάλους και στο ΠΥΣΠΕ η ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) πέτυχε μια καθαρή νίκη με 281 ψήφους (47,23%), 44,56% (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) και 42,71% (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.).
Οι άλλες παρατάξεις έλαβαν: Α.Σ.Κ.: 176 (29,58%), Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία 127 (21,34%) και Δημοκρατική Αριστερή Μεταρρύθμιση 11 (1,85%)

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:33

Συνελεύσεις σε Βαφειοχώρι και Γερακώνα

Συντάκτης: Eidisis.gr

sineleuseis-paioniaΣτα πλαίσια  των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, στους οικισμούς του Δήμου, έγιναν δυο ακόμη λαϊκές συνελεύσεις σε Βαφειοχώρι και Γερακώνα.
Μετά από μια σύντομη ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Παιονίας, για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και τους άμεσους στόχους της Διοίκησης, ακολούθησε συζήτηση με τους κατοίκους, που έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 23:32

Συνελήφθη ημεδαπός «Βαποράκι» λαθρομεταναστών

Συντάκτης: Eidisis.gr

astynomiaΣυνελήφθη την Τρίτη 6 Νοεμβρίου  το πρωί, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 60 ετών, που διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται ακόμη: Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Ευζώνων - Κιλκίς (ύψος Πολυκάστρου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα I.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο προαναφερόμενος είχε επιβιβάσει έναν μη νόμιμο μετανάστη, με σκοπό να τον μεταφέρει στην ενδοχώρα έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.