Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:21:52 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 21:40

Καθαρισμός και περίπατος στο Λόφο του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς οργανώνει δυο δράσεις με επίκεντρο το Λόφο Κιλκίς μέσα στον Αύγουστο, οι οποίες είναι:
- Εξαγωγή Εύφλεκτων από το Δάσος Αγίου Γεωργίου

Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ανθρωποκτονία 29χρονου αλλοδαπού που έγινε το βράδυ της 23 προς 24 Ιουλίου 2018 σε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή οκτώ μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μεταξύ των οποίων ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, ένας 23χρονος Αφγανός.

Τι σημαίνει STEM; Ποια η διαφορά μεταξύ STEM και STEAM; Σε ποιο βαθμό έχουν εισαχθεί σήμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία και ποια εργαλεία έχουν δημιουργηθεί; Ίσως έχετε ακούσει γ’ αυτούς τους όρους, ή ίσως σας είναι κάτι εντελώς νέο, πάντως το STEM δεν είναι καινούργιο, αντίθετα γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο τα τελευταία χρόνια καθώς οι εκπαιδευτικοί αναζητούν πιο αποτελεσματικούς και ουσιαστικούς τρόπους να παρακινήσουν και να κάνουν πιο συνεργατικούς τους μαθητές μεταξύ τους.

Μια σημαντική πρωτιά κατέκτησε το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς του Κιλκίς σε επίπεδο κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.
Ο διευθυντής Κώστας Παπανικολάου και τα στελέχη του καταστήματος βρέθηκαν στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των καταστημάτων αυτής της ευρύτερης περιοχής όσον αφορά την κάλυψη των στόχων που έθεσε η Τράπεζα το πρώτο εξάμηνο του 2018

Από την Επιτροπή Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες πληθώρας δημοσιευμάτων και καταγγελιών από φορείς που έχουν σχέση με την υγεία, από κόμματα και από πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν διοικητικές θέσεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Απεβίωσε σήμερα το πρωί, Τρίτη 31 Ιουλίου, ο για πολλά χρόνια πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς Χαράλαμπος Μωυσίδης, σκορπίζοντας τη θλίψη στους οικείους του και στο χώρο των αυτοκινητιστών, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 14:00

Διακοπή ηλεκτροδότησης στο Δημαρχείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση του Δημαρχείου Κιλκίς λόγω τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Κιλκίς που αφορούν στην υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου της Γ. Καπέτα.

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, 2 ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 28 και 34 ετών, καθώς προσπάθησαν να παραδώσουν ποσότητες ναρκωτικών σε κρατούμενο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς.
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 07:56

Νεαρός «σήκωσε» 400 ευρώ από κατάστημα στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιουλίου  στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 19χρονος, καθώς τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, διέρρηξε κατάστημα ιδιοκτησίας 47χρονης και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τα δημοσιεύματά των εφημερίδων μας για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το Κιλκίς από ενδεχόμενη πυρκαγιά στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου, τουλάχιστον ο Δήμος Κιλκίς κινητοποιήθηκε και ξεκίνησε προσπάθεια καθαρισμού.