Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 11:15:23 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης με δήλωσή του εκφράζει τα συγχαρητήρια τους στους εκλεγέντες βουλευτές του ν. Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γιώργο Φραγγίδη και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που τους ανέθεσε ο λαός του νομού.
Επίσης, ο κ. Σιωνίδης συγχαίρει τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά για την μεγάλη τιμή που του επιφύλαξε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης να τον ορίσει Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής με αρμοδιότητα την απλούστευση των διαδικασιών.
Ο κ. Σιωνίδης εύχεται ευόδωση των προσπαθειών του κ. Γεωργαντά στα νέα του υψηλά καθήκοντα προς όφελος της πατρίδας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των Ελλήνων.

Δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ έχουν προκηρυχθεί και αφορούν την κατάρτιση πτυχιούχων ανέργων ηλικίας 25 έως 29 και 30 έως 45 ετών.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Ο Γιώργος Γεωργαντάς θα είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών. Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967. Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τελειώνοντας τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην πόλη του Κιλκίς, στην οποία ζει μόνιμα ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς από το Μάρτιο του 1992. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, η οποία είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη και ένα γιο.

Συγχαίρω θερμά τον Γιώργο Γεωργαντά, την Ειρήνη Αγαθοπούλου και τον Γιώργο Φραγγίδη για την εκλογή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τους εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους.

Πιστεύω ότι οι εκλεγέντες βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα υπηρετήσουν με αίσθημα υψηλής ευθύνης και καθήκοντος τα συμφέροντα του τόπου και θα αξιοποιήσουν παραγωγικά τη θητεία τους στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες του νομού Κιλκίς από τα βάθη της καρδιάς μου που συμμετείχαν στον κοινό μας  αγώνα για την επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης στο Κιλκίς.

Η επιτυχία, που θέλω να ομολογήσω, ήταν πάρα πολύ δύσκολη αλλά έχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, ότι μετά από 8 χρόνια ο δημοκρατικός κόσμος του Κιλκίς θα έχει εκφραστή στο νέο κοινοβούλιο. Αφήνουμε πίσω τα οχτώ χρόνια που ο τόπος μας ήταν παραγκωνισμένος, παροπλισμένος και αδικημένος και πάμε μπροστά.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 08:32

Γεωργαντάς: Το Κιλκίς γυρίζει σελίδα

Γράφτηκε από τον

Μια νέα ημέρα ξεκίνησε σήμερα για την Ελλάδα μας. Ο λαός έδωσε ξεκάθαρη εντολή στον  Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει την πατρίδα μπροστά, να αλλάξει όλα όσα την κρατούν πίσω, όλα όσα την εμποδίζουν προς τον δρόμο της εθνικής ανάταξης.

Η Νέα Δημοκρατία και ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας αναλαμβάνουν το βάρος της ιστορικής ευθύνης να ενώσουν όλους του Έλληνες και να καλυτερεύσουν τη ζωή τους.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 08:18

Στη Βουλή ξανά ο Γιώργος Φραγγίδης

Γράφτηκε από τον

Πράγματα και θάματα συνέβησαν στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Η παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Στέφανου Παραστατίδη σε συνάρτηση με την απουσία του πατρός Παραστατίδη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ως αποτέλεσμα ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να χάσει σχεδόν διπλάσια δύναμη στο Κιλκίς από όση πανελλαδικά (σε σχέση με το 2015) ενώ το Κίνημα Αλλαγής να αυξήσει τη δύναμή του κατά τέσσερις μονάδες, όταν πανελλαδικά αύξησε μόνο κατά δυο μονάδες τη δύναμή του, πάντα σε σχέση με το 2015.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 08:09

Επανήλθε στη Βουλή η Ειρήνη Αγαθοπούλου

Γράφτηκε από τον

Η απουσία του Θόδωρου Παραστατίδη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε τις επιπτώσεις της στην εκλογική επίδοση του κόμματος στο νομό. Έτσι κι ενώ πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες έναντι των εκλογών του 2015, στο ν. Κιλκίς οι απώλειες ήταν σχεδόν διπλάσιες από το 30,89% του 2015 υποχώρησε στο 23,22%.

Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 23:27

Επανεκλογή Γιώργου Γεωργαντά στη Νέα Δημοκρατία

Γράφτηκε από τον

Την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και την επανεκλογή του ως βουλευτής του νομού Κιλκίς εξασφάλισε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών η διαφορά μεταξύ Γεωργαντά - Κιλτίδη φαίνεται πως είναι καθοριστική. Στα 111 τμήματα, από τα 240, ο κ. Γεωργαντάς συγκεντρώνει 3.639 σταυρούς, έναντι 2.993 του Κώστα Κιλτίδη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Γεωργαντά, και τα αποτελέσματα που αυτό έχει συγκεντρώσει, σε 198 τμήματα ο κ. Γεωργαντάς έχει 7.177 σταυρούς, έναντι 5.721 του κ. Κιλτίδη.