Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:36:11 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 21:53

Κιλκίς: Δικαστικό είναι και ...γυρίζει

Γράφτηκε από τον

Παρήλθε και η προθεσμία του Σεπτεμβρίου που ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έθεσε στην προ μηνών επίσκεψή του για διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων περί την χρήση του κτηρίου της Μητρόπολης (πρώην εκκλησιαστικού λυκείου) ως Δικαστικού Μεγάρου. Υποτίθεται ότι πλέον θα ξεκινούσαν τα έργα διαμόρφωσης του τετραόροφου κτηρίου για να στεγαστούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες οι ταλαιπωρούμενες υπηρεσίες της δικαιοσύνης στο Κιλκίς.

Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 21:38

Πόσες κότες δικαιούστε να εκτρέφετε;

Γράφτηκε από τον

Πουτ δε κοτ νταουν...

 

Η κρίση δημιουργεί τις δικές της εντάσεις. Κάποτε  επί εποχής πετρελαίου θέρμανσης - δεν πάνε πολλά χρόνια- στις πολυκατοικίες διεξαγόταν κάθε χειμώνα ένας άτυπος εμφύλιος πόλεμος με την πληρωμή των κοινόχρηστων, τις ώρες λειτουργίας του καυστήρα κ.ο.κ.
Με την επιδείνωση της κρίσης η ένταση μεταφέρθηκε στις αυλές. Ή μάλλον εκκινεί από τις αυτές. Πλήθυναν οι καταγγελίες πολιτών στο Κιλκίς ότι γείτονές τους σε μονοκατοικίες ή διώροφα εκτρέφουν στις αυλές τους κότες, περιστέρια και λοιπά ...φαγώσιμα είδη.
Βεβαίως η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Κιλκίς επιλαμβάνεται, αλλά το θέμα είναι η ένταση που δημιουργείται μεταξύ γειτόνων.

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 10:57

Επιμελητήριο των κομμάτων ή των επιχειρηματιών;

Γράφτηκε από τον

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

Το τελευταίο διάστημα η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας κάνει κινήσεις και προσπάθειες προκειμένου να συγκροτήσει ένα κομματικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Δυσκολεύεται αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.
Πριν από λίγες ημέρες και η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πήρε τις καταστάσεις των μελών του Επιμελητηρίου, προκειμένου και αυτή να ζυγιάσει τις δυνάμεις της για το αν θα κατεβάσει ή όχι κομματικό ψηφοδέλτιο!
Δικαίωμά τους; Βεβαίως, αναφαίρετο και πολιτικά αιτιολογημένο, με βάση και την κομματικο-πολιτική κουλτούρα αυτής της χώρας. Εξ άλλου, είναι γνωστό πως… εδώ είναι Βαλκάνια!

Συνελήφθη χθες (19-9-2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας 58χρονος ημεδαπός, για κατοχή κάνναβης και όπλων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και βεγγαλικών.

Η εκδήλωση που έχει τον τίτλο ''ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ''  θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Κιλκίς, από 08:00 έως 14:00, στο κέντρο της πόλης και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.

Μάγεψαν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο περίπτερο που έστησαν στο Κέντρο του Κιλκίς το κοινό της πόλης, με την παρουσίαση των δράσεων όλων των τμημάτων καθώς και με τη διανομή χρήσιμου πληροφοριακού υλικού.

Η ανταπόκριση από τους Κιλκισιώτες ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας.

Με τέτοιους όμως Εθελοντές όλα ξεπερνιούνται. Αυτοί που έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη στο προσφυγικό, αυτοί που καθημερινά δίνουν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη της στήριξης των συνανθρώπων μας, αυτοί είναι που μάγεψαν τους συμπολίτες μας με το χαμόγελό τους, με την καλοσύνη τους, με την προθυμία και γενικότερα με την Ερυθροσταυρική τους νοοτροπία. Το ΔΣ είναι υπερήφανο που έχει στις τάξεις του τέτοιους Εθελοντές και τους ευχαριστεί από βάθους καρδίας.

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 20:58

Κήπος - χασισοφυτεία

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας 49χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 49χρονος σε περιοχή του Κιλκίς, όπου σε παρακείμενο στην οικία του ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 35 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 έως 4 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε αποθήκη της οικίας του, εντοπίσθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 16 κιλών και 121,4 γραμμαρίων και συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 22:27

Υποδειγματική η λειτουργία του Τμήμ. Ασφάλειας Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ευχαριστούμε  θερμότατα τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και όλη τη δύναμη του Τμήματος για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας σχετικά με ένα δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.
Η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα και το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας του Κιλκίς αποδείχθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο δικό μας πρόβλημα, όπως άλλωστε αποδεικνύονται σε κάθε περίπτωση όπου τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, η περιουσία, η τάξη  και παν έννομο αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν  σε μια ευνομούμενη χώρα οι πολίτες της.

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:13

Κλειστή η Εφορία Κιλκίς μετά τις 10πμ της Πέμπτης

Γράφτηκε από τον

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσ/νικης - Κιλκίς - Χακιδικής, την Πέμπτη 21/09/2017 στις 11:00π.μ θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΑΨΗΣ», Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη.
Για το λόγο αυτό οι Δ.Ο.Υ. των Νομών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής θα κλείσουν στις 10.30π.μ., ενώ η συναλλαγή με το κοινό θα σταματήσει στις 10.00π.μ.

Αυτό σημαίνει πως όσοι πολίτες θέλουν να πληρώσουν την Εφορία, δυστυχώς δεν θα μπορέσουν την Πέμπτη...

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

Η είδηση που αποκάλυψε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός του Κιλκίς, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, πως από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στην κεραία κινητής απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από κατεπείγουσα εντολή της Εισαγγελέα Κιλκίς, Μαρίας Μπερέτη, χαροποίησε την κοινωνία της πόλης.

Οι εκατοντάδες κάτοικοι και πολίτες που είχαν βγει στους δρόμους ένιωσαν μια κάποια δικαίωση. Η Δικαιοσύνη ενίοτε δεν είναι… τυφλή, ούτε κουφή. Η εισαγγελέας Κιλκίς αφουγκράστηκε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, την αγωνία των μικρών παιδιών, που βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να κατέβει η κεραία που στήθηκε απέναντι από τα σχολεία τους!

Είναι μια πρώτη νίκη. Η μάχη αυτή κερδήθηκε. Δεν είμαι αισιόδοξος για το τέλος του πολέμου, βλέποντας το τι συμβαίνει γύρω μας, τη δύναμη των εταιρειών, αλλά και τη συμπεριφορά τους, τα καμουφλαρίσματα των κεραιών τους!

Όπως αποκαλύψαμε, η εισαγγελέας μετά την εντολή της Παρασκευής, που έκρινε επικίνδυνη την ηλεκτροδότηση της κεραίας από ιδιωτική κατοικία, έδωσε συνέχεια στην υπόθεση, συγκαλώντας σύσκεψη τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΗ. Τι αποκαλύφθηκε; Η ΔΕΗ είχε ζητήσει από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την ηλεκτροδότησή της και τη λειτουργία να τοποθετηθεί ξεχωριστό ρολόι παροχής ρεύματος και να προσκομίσει μια σειρά δικαιολογητικά. Και τι έκανε η εταιρεία κινητής; Πλήρωσε σε έναν ιδιώτη, πήρε παρανόμως ρεύμα από την κατοικία του και ο ιστός κρύφτηκε μέσα σε μια καμινάδα! Μια πολυεθνική εταιρεία προσφεύγει σε μια… μπαγαποντιά ολκής, για να ξεγελάσει τη ΔΕΗ, το κράτος και τους πολίτες. Ο ιδιώτης κοινώς την πάτησε και έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ έσπευσε να προσκομίσει στη ΔΕΗ νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο για να πάρει ρεύμα για την κατοικία του, αλλά βεβαίως όχι για την κεραία.

Κι όταν η πόλη βγήκε στους δρόμους, όταν το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα στάθηκε στο πλευρό των πολιτών που αντέδρασαν, όταν η υπόθεση έφθασε πια στη Δικαιοσύνη, με τους μικρούς μαθητές απ’ έξω να φωνάζουν, δεν θα περίμενε κανείς από αυτήν τη μεγάλη εταιρεία να τα μαζέψει και να φύγει; να ζητήσει βρε αδελφέ μια συγγνώμη από την κοινωνία, που υποτίθεται θέλησε να εξυπηρετήσει;

Στις 11 Οκτωβρίου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των Συλλόγων Γονέων κατά της εταιρείας. Μπορεί κι αυτή η μάχη να κερδηθεί, αλλά ο πόλεμος είναι… πόλεμος. Οι κεραίες είναι διάσπαρτες στις πόλεις, καμουφλαρισμένες σαν εχθρική εμπροσθοφυλακή, με τις εταιρείες να παίζουν κρυφτούλι, επικαλούμενες τα δικά μας τα θέλω για όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες στην επικοινωνία. Ο εχθρός είναι εντός των τοιχών και δεν χρειάζεται καν δούρειο ίππο!

Δεν είμαι αισιόδοξος για το τέλος αυτού το πολέμου, αλλά έστω και μια… νίκη είναι σημαντικό για την κοινωνία. Θα ήθελα νάταν σημαντικές και για τις εταιρείες οι φωνές των μικρών παιδιών, που διαδήλωσαν για τ’ αυτονόητα, που άφησαν τα μαθήματά τους και βγήκαν στους δρόμους. Είναι τραγικό εταιρείες αυτού του μεγέθους να προστρέχουν σε λοβιτούρες και παπατζιλίκια για να στήσουν μια κεραία.

Γι’ αυτό και οι πρωτοβουλίες της εισαγγελέα Κιλκίς, πέρα από το θετικό αποτέλεσμα που είχαν, σηματοδοτούν πολύ περισσότερα από κάτι το εφήμερο, από μια απλή δικαίωση ενός αγώνα. Η κοινωνία του Κιλκίς αισθάνθηκε πως δεν είναι μόνη, πως μπορεί κάπου ν’ ακουμπά για το δίκιο της, πως αυτό το κράτος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, πως οι Θεσμοί υπάρχουν και λειτουργούν. Και στη χώρα που ζούμε, αυτό δεν είναι αυτονόητο.

Κυρία Μπερέτη, οι μικροί μαθητές αυτής της πόλης σας ευχαριστούν…