Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 11:51:06 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 07:48

Αν πιάσει φωτιά ο Αη Γιώργης ποιος θα γλιτώσει το Κιλκίς;

Γράφτηκε από τον

Η ανείπωτη τραγωδία στην ανατολική Αττική με την (σχεδόν) εκατόμβη νεκρών από την φονική πυρκαγιά, επιβάλλει την κινητοποίηση των τοπικών αρχών του Κιλκίς για τη θωράκιση της πόλης από ενδεχόμενη πυρκαγιά στον λόφο του Αγίου Γεωργίου.

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr τα οριστικά αποτελέσματα του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019 και συγκεκριμένα, τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων», οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του Κιλκίς να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που αφορά σε διαπιστώσεις και προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης έχει ως εξής:

Αν και η καλοκαιρινή περίοδος δεν θεωρείται «αγωνιστική» οι Δρομείς Υγείας δεν χάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι διάφοροι αγώνες σε όλη τη χώρα. Έτσι:
Την Κυριακή 15 Ιουλίου η Κοινότητα Αγίου Πέτρου Βόρειας Κυνουρίας, διοργάνωσε αγώνα υπεραπόστασης 70 χιλ. με την ονομασία Κρόνιον Πέρασμα "Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου πατέρα των θεών"

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης καθώς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στην Αττική και την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγαπητούς συναδέλφους Δημάρχους, Ραφήνας – Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς σε συνεργασία με το Τοπικό Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, σε μια προσπάθεια συνδρομής στην ανακούφιση των πυροπαθών του Ν. Αττικής, απευθύνει κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας, να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Συνελήφθη στις 24 Ιουλίου 2018 το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 66χρονος, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 66χρονος σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε να μεταφορτώνει σε όχημα συνολικά 39 φιάλες λαθραίων ποτών, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το παραπάνω όχημα.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 10:02

Ολοκληρωμένη παρέμβαση στη Δοϊράνη από την Περιφέρεια

Γράφτηκε από τον

Η ΠΚΜ αναλαμβάνει σε συνεργασία με τους δήμους Κιλκίς και Δοϊράνης και τη Science Society – Bitola τη διαχείριση του σημαντικού οικοσυστήματος
«Ολοκληρωμένο Σύστημα Αειφορικής Διαχείρισης Οικοσυστήματος Λίμνης Δοϊράνης» (Plan D.oiran) θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματά της να προστατευτεί και να αναδειχτεί.

Η ΣΥΝΤΕΧΝΊΑ ΑΡΤΟΠΟΙΏΝ Ν.Κιλκίς" Ο Προφήτης Ηλίας" όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιόρτασε τον Προστάτη του Προφήτη Ηλία την παραμονή 19/7/2018 και ώρα 19:30 στο Ναό του Προφήτη Ηλία στο Κιλκίς με Αρτοκλασία.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνονται οι διαδικασίες κύρωσης του Δασικού Χάρτη περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Κιλκίς. Η υπηρεσία μας συνέβαλε αποφασιστικά και καθοριστικά τόσο κατά τον έλεγχο του Δασικού Χάρτη, όσο και για την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής εκδίδοντας πλήρως ενημερωμένο και καλαίσθητο έντυπο υλικό, και ανακοινώσεις σε όλους τους οικισμούς σχετικά με τα δικαιώματα τους, αλλά και για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν για διόρθωση ή και υποβολή ενστάσεων.