Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 1:53:08 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 14:29

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος από τις 8:00 έως τις 15:00 στη Γ. Καπέτα από Στρωμνίτσης, Παλαιολόγου, Δημάδη, Ποσειδώνος Γ. Σεφέρη, Χ, Βογιατζή και Παπαθεοφίλου και από τις 8:00 έως τις 10:00 στις οδούς Στενημάχου, Αγίου Τρύφωνα, Ανατολικής Ρωμυλίας και Φιλιππουπόλεως, εξαιτίας τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 21:00

ΕΛΤΑ: Κινδυνεύουν με απολύσεις 10 εργαζόμενοι στο ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Οι τεχνοκράτες της διοίκησης των ΕΛΤΑ που ανέλαβαν από την κυβέρνηση να μειώσουν τα ελλείμματα του οργανισμού δεν το πολυσκέφτηκαν. Για τα ελλείμματα ευθύνονται οι μισθοί των εργαζομένων και τα πολλά καταστήματα. Και εφαρμόζοντας τη γνωστή συνταγή "Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι" κατέστρωσαν τα δοκιμασμένα μέτρα: απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο καταστημάτων.

Αν οι αριθμοί και η στατιστική λένε την αλήθεια, τότε αναθαρρήστε. Οι Κιλκισιώτες σε πείσμα της μεμψιμοιρίας μας είμαστε οι πλουσιότεροι κεντρομακεδόνες αν εξαιρεθούν οι Θεσσαλονικείς και οι Χαλκιδικιώτες!
Μπορεί να μη διαθέτουμε πρωτογενή τομέα ανταγωνιστικό των αντίστοιχων και εύφορων περιοχών της Πέλλας, των Σερρών, της Ημαθίας και της Πέλλας, αλλά διαθέτουμε βιομηχανία.

Ο Δήμος Παιονίας, ο εμπορικός κόσμος της πόλης του Πολυκάστρου και οι αγρότες της περιοχής έδωσαν συνέχεια στις αντιδράσεις τους κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών” το μεσημέρι της Πέμπτης με συμβολικό αποκλεισμό στο Τελωνείο των Ευζώνων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, με επικεφαλής το δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, η κοινωνία του Πολυκάστρου και της Παιονίας έστειλαν γι’ άλλη μια φορά το δικό τους μήνυμα. Περίπου 350 άτομα βρέθηκαν στο Τελωνείο των Ευζώνων για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στην ψήφιση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 09:12

Σήμερα ο "Πατριωτισμός στη Σύγχρονη Εποχή: Πως ορίζεται;"

Γράφτηκε από τον
Το ΚΕ.ΑΣ.Μ. σας καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στην πόλη του Κιλκίς με κεντρική θεματική τον ‘’Πατριωτισμό Σήμερα’’. Θα γίνει παρουσίαση, από το πάνελ, της οικονομικής, κοινωνικής και διπλωματικής υπόστασης του Πατριωτισμού ως Ιδέα και Κίνημα. Με σεβασμό στις βαθιές μας ρίζες, μα και με το βλέμμα μας στο αύριο.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής της 4ης Υ.Πε., ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξέταση 1000 περίπου παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς, από την Οδοντίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς (μετακινημένη από το Κ.Υ. Κιλκίς) κυρία Μαρία Γεωργίου.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 33χρονος αναπληρωτής δάσκαλος όταν το αυτοκίνητό του ξέφυγε από το δρόμο και χτύπησε πάνω σε τσιμεντένιο στύλο.

Ο νεαρός δάσκαλος πήγαινε το 8.15 πρωί της Δευτέρας στο σχολείο του, στον Επτάλοφο Κιλκίς, όταν για άγνωστη αιτία το αυτοκίνητό του ξέφυγε από το δρόμο έξω από την Αργυρούπολη. Για κακή τύχη του νεαρού το αυτοκίνητο εξετράπη και κατέληξε σε τσιμεντένιο στύλο της περίφραξης του στρατοπέδου της Αργυρούπολης και μάλιστα η σύγκρουση με τον στύλο έγινε ακριβώς στη θέση του οδηγού.

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 22:28

...Συνωστισμός αγάπης στο Γηροκομείο στις γιορτινές μέρες

Γράφτηκε από τον

Κοντά στους περιθαλπομένους του Παραρτήματος Κιλκίς (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κιλκίς), του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), βρέθηκαν τις ημέρες των γιορτών εκπρόσωποι συλλόγων.
Την Κυριακή στις 9 Δεκεμβρίου 2018 επισκέφθηκαν το Παράρτημά η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 ο Σύλλογος «Χορονός Εν. Κύκλιος κίνηση».

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 20:40

Οι νέοι της Γουμένισσας χάρηκαν την χιονόπτωση

Γράφτηκε από τον

Η τελευταία χιονόπτωση που έπληξε το νομό μας έφερε δύσκολες καταστάσεις κυρίως στις περιοχές του δήμου Κιλκίς. Αντίθετα, στο δήμο Παιονίας τα πράγματα ήταν πιο... χαλαρά.

Απόδειξη η υποδοχή που οργάνωσαν οι νέοι της Γουμένισσας στην τελευταία χιονόπτωση. Με χαμόγελο και κρασί!

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 19:29

Ήθελε να... χαρμανιάσει!

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη στις 18 Ιανουαρίου 2019 το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 57χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν, 274 πακέτα τσιγάρων και 91 συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.