Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018, 5:07:13 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 21:50

Συνάντηση φορέων στο Πολύκαστρο για το LEADER

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε δημόσια ενημερωτική συνάντηση για την πρώτη προκήρυξη του προγράμματος LEADER/CLLD στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στο Πολύκαστρο.
Τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κιλκίς, ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και η κ. Ρένα Διαμαντίδου, ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στο πρόγραμμα το οποίο αφορά Ο.Τ.Α. και γενικά τους φορείς δημοσίου χαρακτήρα όπως οι σύλλογοι, για έργα - δράσεις στους τομείς των υπηρεσιών, των υποδομών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, με δωρεάν χρηματοδότηση έως και 100%.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν χθες (9 Ιουνίου 2018) το πρωί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης από αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνολικά 7 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 13:09

Μετέφερε με το φορτηγό του 8 μετανάστες

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη στις 8 Ιουνίου 2018 το πρωί στους Ευζώνους από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 40χρονος αλλοδαπός, διότι διαπιστώθηκε στο ρυμουλκούμενο  φορτηγού οχήματος που οδηγούσε, να επιβαίνουν 8 αλλοδαποί, από τους οποίους ένας ανήλικος, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολούθησε την εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Ηγουμενίτσας, Καλπακίου και Κέρκυρας, του Γ΄ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης στον Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΑΠ), της 71ης Ταξιαρχίας στην Αργυρούπολη Κιλκίς.

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 17:05

Δύο συλλήψεις για νοθευμένο λάδι στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 33χρονος και μια 31χρονη, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματός τους, βρέθηκαν 52 δοχεία που περιείχαν συνολικά 260 λίτρα λαδιού αμφιβόλου ποιότητας που προσομοίαζε σε ελαιόλαδο, τα οποία διέθεταν προς πώληση με την ετικέτα «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο», χωρίς να κατέχουν σχετική πιστοποίηση και άδεια αρμόδιας Αρχής.

Τα παραπάνω δοχεία λαδιού κατασχέθηκαν όπως και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας του Θεαγενείου στο Πολύκαστρο, με την συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών "Αγ. Ευγενιος", του Δήμου Παιονίας και του Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, την Κυριακή 20/5/2018.
Συνολικά έγιναν 31 μαστογραφίες,50 ψηλαφήσεις και 15 τεστ Παπανικολάου.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 15:29

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Παλατιανό και Δροσάτο

Γράφτηκε από τον

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος την Παρασκευή 8-6-2018,  στο κέντρο του οικισμού Δροσάτου από τις 8:00 έως τις 14:00 και στον οικισμό του Παλατιανού από τις 12:30 έως τις 14:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 23:38

Τέρπυλλος: Εκδήλωση Μνήμης Γενοκτονίας και Άλωσης

Γράφτηκε από τον

Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνσιμού τίμησαν στην Τέρπυλλο με εκδήλωση όπου ομιλητής ήταν ο κ. Αναστάσιος Αμανατίδης.
Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλέκος Σημαιοφορίδης και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Λουκάς Θεοδωρίδης.

Σε 21 συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικές Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, για παράνομη κατοχή όπλων κρότου, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2018.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, για τον εντοπισμό παράνομων όπλων κρότου και επικίνδυνων εξαρτημάτων εκτόξευσης φωτοβολίδων και βεγγαλικών.