Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, 6:37:48 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 23:14

Όμορφα χρόνια στο Δροσάτο

Γράφτηκε από τον

Νεαρός υπενωμοτάρχης, της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, βρέθηκα να υπηρετώ το 1969, μετά την αποφοίτησή μου από τη σχολή, στο Δροσάτο.
Μου κακοφάνηκε τις πρώτες μέρες. Ένοιωσα έξω από τον κόσμο, απομονωμένος, κυρίως λόγω των ανύπαρκτων δρόμων  και της συγκοινωνίας.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 22:22

Συνεργασία του Δημάρχου με την τοπική αστυνομία

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης είχε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του με την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν, πέραν του Δημάρχου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Ταλαμπίρης Ιωάννης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κιλκίς κ. Παπαποστόλου Χρήστος, ο Διοικητής του Α.Τ. Παιονίας κ. Παπαδόπουλος Ηλίας, ο Διοικητής του Α.Τ. Γουμένισσας κ. Λιακόπουλος Αντώνης, ο Διοικητής του Τ.Δ.Ε Ευζώνων κ. Μπουζάλας Αντώνιος καθώς και η Υποδιευθύντρια του Τ.Σ.Φ.  Παιονίας κ. Γκαγκαρίδου Φωτεινή.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς έκοψε την πίτα του και πραγματοποίησε την πρώτη του γενική συνέλευση για το νέο έτος αλλάζοντας σελίδα.  Στην εκδήλωση έγινε απολογισμός των δράσεων του 2017 και παρουσιάστηκαν οι νέες  προτάσεις που φιλοδοξούν να κάνουν τον σύλλογο μεγαλύτερο,  γνωστότερο  και πιο δραστήριο.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και ο ευλαβής Λαός υποδέχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλίνη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 22:12

Όσοι έπαθαν ζημιές από θεομηνίες μπορούν να αποζημιωθούν

Γράφτηκε από τον

Ο ΕΛ.Γ.Α., κατόπιν σχετικής ανάθεσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεκινά την υλοποίηση δύο προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και συγκεκριμένα
Το πρόγραμμα «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας  που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων κατά την περίοδο 2 Σεπτεμβρίου 2014 έως 6 Απριλίου 2015» (πρόγραμμα ΚΟΕ Πλημμύρες 2014-2015) το οποίο αφορά αποκλειστικά ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο από πλημμύρες λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων κατά την περίοδο 2 Σεπτεμβρίου 2014 έως 6 Απριλίου 2015 στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας και Φλώρινας.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 11:21

Σεισμός 3,9 ρίχτερ στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η νέα σεισμική δόνηση στο Κιλκίς, μεγέθους 3,9 ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του  εντοπίστηκε στα 28 χλμ. βόρεια του Κιλκίς, στην οροσειρά των Κρουσίων και μεταξύ των λιμνών Δοϊράνης και Κερκίνης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Θεσσαλονίκη.

Το  Δασαρχείο Κιλκίς  ανακοινώνει  ότι βάσει της με αριθ. 2/1002/25-1-2018 απόφασης μας που εκδόθηκε αναρτήθηκε στην διαύγεια  ΑΔΑ:7Δ3ΑΟΡ1Υ-ΚΝΙ και κοινοποιήθηκε στους Δήμους και στις Τοπικές Κοινότητες, τροποποιήθηκε η με αριθ. 10275/19-9-2017 ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης.

  • Αναρτήθηκαν σήμερα 30 Ιανουαρίου 2018, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στη διεύθυνση oaed.gr και στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα», οι ακόλουθοι Πίνακες για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους - Β΄ κύκλος:
  1. Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων
  2. Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και
  3. Προσωρινός Πίνακας Αποκλειοµένων
  • Στο δήμο Κιλκίς τοποθετήθηκαν 142 άτομα.

Οι αρχές της Κροατίας είχαν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές που είχε διαπράξει στη χώρα τον Δεκέμβριο του 2005

Ένας τυπικός έλεγχος που έγινε από τους αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας σε έναν 47χρονο Σκοπιανό σε περιοχή του Κιλκίς, απέδειξε ότι ήταν διεθνώς καταζητούμενος διαρρήκτης που είχε δράσει πριν από 13 ολόκληρα χρόνια στην Κροατία!

Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2018 10:12

Η απόλυτη ισορροπία στις εκλογές του νοσοκομείου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από 129 ψήφους και 3 έδρες απέσπασαν οι δυο μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς για την εκλογή νέας διοίκησης, η «Αγωνιστική Κίνηση» και η «Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών». Ρυθμιστής των εξελίξεων καθίσταται η τρίτη παράταξη, «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» με 66 ψήφους και μια έδρα.