Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:03:50 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Διαβάστε όλα τα ονόματα των αριστούχων μαθητών στα Γυμνάσια του Νομού Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Διαβάστε όλα τα ονόματα των αριστούχων μαθητών στα Λύκεια του Νομού Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης  Λ.Α.Ε.Κ. 1-25/2017, που αφορά εργαζόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε επιχειρήσεις  που απασχολούν μέχρι 25 άτομα. Το πρόγραμμα επιδοτεί τους καταρτιζόμενους με 5 € ανά ώρα και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: αντιμετώπιση άγχους, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, ξένη ορολογία, υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων κ.ά. Η κατάρτιση έχει διάρκεια 32 ωρών και θα λάβει χώρα εκτός ωραρίου εργασίας.

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 10:46

Ομιλία Γ. Φραγγίδη στο Σ.Σ. Μουριών

Γράφτηκε από τον

Εκδήλωση μετά από συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ.Μουριών «ΜΠΕΛΛΕΣ» ως οικοδεσπότη  και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» ως φιλοξενούμενου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Στη Βλάστη Κοζάνης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα Διεθνές Συνέδριο για την εφαρμογή των διαστημικών τεχνολογιών στον Αγροτικό Τομέα, με στόχο τη διευκόλυνση των αγροτών στην παραγωγή του και κατ' επέκταση τη μείωση του κόστους.

Ο  Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Geoffrey Pyatt, επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου ένα από τα εργοτάξια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα.

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 22:22

Πρώτα πετάγματα!

Γράφτηκε από τον

Βαφειοχώρι ν. Κιλκίς, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Πελαργών, 4 Ιούλη 2017. Οι μικροί πελαργοί αρχίζουν να δοκιμάζουν τα πρώτα πετάγματά τους πάνω στις φωλιές. Σε λίγες ημέρες θα κατακτούν αιθέρες και όνειρα και σε 1,5 μήνα θα ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι για την Αφρική, διανύοντας κοντά 5.000 χιλιόμετρα για να ξεχειμωνιάσουν.

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 11:45

Υψιλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 για τους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σέρρες.

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του 60χρονος, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Συνολικά, βρέθηκαν 55 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1 έως 2 μέτρα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 701,2 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 400 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ενόψει του επερχόμενου καύσωνα ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει  ότι θα διαθέσει κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία των πολιτών και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.