Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 11:51:49 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πτώμα άνδρα -αγνώστων στοιχείων ταυτότητας μέχρι στιγμής- βρέθηκε σε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές.

Τη σορό εντόπισε στις 7 το πρωί της Τρίτης (24/7) υπάλληλος του ΟΣΕ και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας, ο άνδρας φέρεται να έχει τραύματα στους γλουτούς και στο μέτωπο, τα οποία προκλήθηκαν πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 16:19

Σε Μηλιά- Ολυμπιακή Ακτή ο Περιβαλλοντικός Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς Διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 29 Ιουλίου στην Άνω Μηλιά και την Ολυμπιακή Ακτή Πιερίας

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 12:52

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε οδούς του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος σε μέρος των οδών της πόλης του Κιλκίς, Αγ. Τρύφωνα, Στενημάχου, Φιλιππουπόλεως και Αν. Ρωμυλίας από τις 8:00 έως τις 14:00 εξαιτίας τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 12:51

Φυσικό αέριο στο Κιλκίς μαζί με άλλες 42 πόλεις!

Γράφτηκε από τον

Αναγέλθηκε πριν τουλάχιστον δυο χρόνια η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Κιλκίς και σε άλλες 16 πόλεις, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Μάλιστα, επειδή στο Κιλκίς υπήρχε προεγκατεστημένο από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας περιορισμένο δίκτυο, είχε ανακοινωθεί ότι η πόλη του Κιλκίς μαζί με Κατερίνη και Σέρρες θα ξεκινούσαν πιλοτικά πρώτες την χρήση του φυσικού αερίου.

«Με την πληρωμή των επικουρικών τους συντάξεων, στις 2 Αυγούστου, περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά ποσά που προέκυψαν από την αλλαγή στον υπολογισμό της εισφοράς υπέρ του ΑΚΑΓΕ, η οποία έχει γίνει από τον Μάιο. Το 60% των δικαιούχων θα έχουν επιστροφή από 150 έως 350 ευρώ».

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 30χρονη μητέρα από το Λαοδικηνό ν. Κιλκίς, η οποία την περασμένη Τρίτη είχε σοβαρό τροχαίο στην Ανω Ποταμιά Κιλκίς, μαζί με την 9χρονη κόρη της.

Η 30χρονη, η οποία από το τροχαίο είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, είχε υποβληθεί σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση και η κατάστασή της ήταν αρκετά σοβαρή.

Περαιτέρω αύξηση πωλήσεων, αν και όχι με τον διψήφιο ρυθμό που ανέμενε, σημείωσε το 2017 η γαλακτοβιομηχανία Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσδοκά ότι θα επιτύχει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις το 2018. Κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσε αύξηση πωλήσεων 12%.
Η επιχείρηση ιδρύθηκε ως Α.Ε. τον Φεβρουάριο του 2002, ενώ προϋπήρχε με άλλη νομική μορφή από το 1977, ως πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα.

Ταλαιπωρία περίμενε νωρίτερα τους οδηγούς στο τελωνείο Ευζώνων στο Κιλκίς, καθώς λόγω της κακοκαιρίας, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και γινόταν με δυσκολίες ο έλεγχος των οχημάτων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η διακοπή ρεύματος διήρκησε δύο ώρες, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα, και μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Ωστόσο, για αρκετή ώρα σχηματίστηκε ουρά χιλιομέτρων από τα οχήματα που περίμεναν.

Προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων στο τελωνείο των Ευζώνων, είχαν σημειωθεί την περασμένη Τρίτη και πάλι λόγω διακοπής ρεύματος.

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 12:33

73χρονος δενδροκαλλιεργητής ...χασίς

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη την Τετάρτη 18 Ιουλίου το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 73χρονος, διότι σε αγροτική περιοχή διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 11 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς ανακοινώνει ότι λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος και κατόπιν πολλών σχετικών αιτημάτων από διάφορους φορείς, αποφάσισε την παράταση, έως την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων