Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 12:23:55 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η 18 Νοεμβρίου 2007 καταγράφεται στην ιστορία της «Τράπεζας αίματος» των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου για την πραγματοποίηση της 54ης αιμοδοσίας, τελευταία της χρονιάς, που σημείωσε για άλλη μια φορά απόλυτη επιτυχία. Μεγάλη η συμμετοχή των μελών που αιμοδότησαν στο «Σπίτι του Πόντου» και στο Νοσοκομείο ενισχύοντας με 108 μονάδες το απόθεμα αίματος της «Τράπεζας».
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 14:23

Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς : Οι συνήθεις διαξιφισμοί

Γράφτηκε από τον
Με την επιβολή τελών στους εξυπηρετούμενους από τη Νομαρχία  «απαντά» η διοίκηση Μπαλάσκα στην ακύρωση από την κυβέρνηση του νομαρχιακού τέλους  Που είχε επιβληθεί επί Παραστατίδη στα εισερχόμενα από χώρες εκτός Ε.Ε. αυτοκίνητα στους συνοριακούς σταθμούς του νομού. Οι παραστάσεις της ΠΓΔΜ στην ελληνική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά όργανα απέδωσαν καρπούς παρά την πολύμηνη αντίσταση του Νομάρχη Ευάγ. Μπαλάσκα., ο οποίος διαμαρτυρήθηκε όταν ο κ. Γ. Φραγγίδης τον κατηγόρησε πως “παρέδωσε τα όπλα” στην βούληση της κυβέρνησης.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:29

Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός 2008 του Δημου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Κιλκίς για το 2008.
Με έσοδα 16.609.695 ευρώ ο προϋπολογισμός του νέου έτους είναι αυξημένος κατά ένα και πλέον εκατομμύριο ευρώ του αντίστοιχου του 2007, ήτοι ποσοστό αύξησης περί το  6%.  
Οι αντίστοιχες δαπάνες ανέρχονται σε 16.155.602 ευρώ ενώ τα υπολειπόμενα 454.093 ευρώ εντάσσονται στο αποθεματικό του νέου προϋπολογισμού.
Με τη συμμετοχή των φορέων και της κοινωνίας ο Δήμος Πολυκάστρου εκπονεί το πρώτο Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης, με στόχο αυτό να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης για την πόλη και τους οικισμούς του Δήμου, το οποίο και θα κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2008.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:23

Συμμετέχει στην απεργία το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007 και καλεί όλους τους εργαζομένους-ανέργους και συνταξιούχος σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 11.30 π.μ. γα να “εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα εξυγίανσης του ασφαλιστικού συστήματος που θίγουν κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων”.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:22

Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς : Αναγκαιότητα η ανακύκλωση

Γράφτηκε από τον
Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς στα πλαίσια των ενεργειών της για την προστασία του περιβάλλοντος αποφάσισε να αναδείξει το θέμα της ανακύκλωσης «άχρηστων» υλικών.  «Πιστεύουμε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι αναδεικνύοντας τις προσπάθειες φορέων που υλοποιούν προγράμματα ανακύκλωσης στην περιοχή τους, συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση του πολίτη για να συμμετέχει πλέον ενεργά, έστω και κατ' ελάχιστο, στην προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζει.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:20

Δικαίωμά τους και υποχρέωσή μας

Γράφτηκε από τον
Ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα: Δικαίωμά τους και υποχρέωσή μας» διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ν. Κιλκίς, ο Σύλλογος Αναπήρων ν. Κιλκίς, το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, το ΚΔΑΠ Μ.Ε.Α. του δήμου Κιλκίς και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.
Η Ακαδημία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της σειρά φιλικών αγώνων μεταξύ των τμημάτων της και αυτών της Ακαδημίας του Ντίνου Κούη «ΠΡΩΤΕΑΣ» και του Πάικου Γουμένισσας στις ηλικίες των Προπαίδων, Τζούνιορ, Προτζούνιορ και bambinos. Το πρωί της προσεχούς Κυριακής η Ακαδημία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ φιλοξενεί την Ακαδημία του Σταυρού Θεσ/νίκης και αυτήν της Δόξας Καμπάνη στις ηλικίες Τζούνιορ, Προπαίδων και Παίδων.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:09

Οι νέοι δεν μπορεί παρά να ‘ναι λεύτεροι

Γράφτηκε από τον
 Υμνος στην ελευθερία –και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων- ήταν η όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς την περασμένη Κυριακή.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:06

Ουσιαστικός ο Κιλκισιακός

Γράφτηκε από τον
 Υπό το φως των προβολέων, ο Κιλκισιακός πέρασε νικηφόρα από το δημοτικό στάδιο Χέρσου, επικρατώντας της τοπικής Δόξας με 0-2.
Στο πρώτο ημίχρονο τα δύο συγκροτήματα προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με τον Κιλκισιακό να έχει ελαφρά υπεροχή χωρίς καμία μεγάλη ευκαιρία.