Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 6:09:55 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:32

Απάντηση Γ. Γίτσου για τις 20 προσλήψεις

Γράφτηκε από τον
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Δημάρχου Ευρωπού για το θέμα των είκοσι εργαζομένων του προγράμματος ‘’Τοπικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας’’, ο π. Δήμαρχος Ευρωπού κ. Γεώργιος Γίτσος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:57

89η επέτειος Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου

Γράφτηκε από τον
 Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή από το Δήμο Πολυκάστρου η 89η επέτειος Διάσπασης Μακεδονικού Μετώπου, το Σεπτέμβριο του 1918, και ταυτοχρόνως η 30η επέτειος ανεγέρσεως του Διασυμμαχικού Μνημείου, στην περιοχή του οικισμού Καραθοδωραίικα.
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:53

Το σχολείο μπήκε στη σωστή θέση

Γράφτηκε από τον
 Αν δεν φώναζαν οι γονείς και η δημοτική αρχή Πολυκάστρου τώρα τα παιδιά του Πολυκάστρου θα πήγαιναν σχολείο σε …υπογειωμένο οικόπεδο. Ευτυχώς (και με τη δική μας συνδρομή, όπως αναγνωρίζουν στο Πολύκαστρο)  οι αρμόδιοι κατάλαβν το τραγικό λάθος τους και τέλη Αυγούστου πήραν τν απόφαση για να στήσουν το προκατασκευασμένο 3ο Δημοτικό Σχολείο στη σωστή θέση εντός του ιδίου οικοδομικού τετραγώνου.
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:38

Γιατροί περιμένουν αλλά δεν διορίζονται

Γράφτηκε από τον
Εκατοντάδες είναι οι απόφοιτοι των ιατρικών σχολών που περιμένουν στη σειρά να κάνουν το αγροτικό τους ώστε να πάρουν σειρά για την απόκτηση ειδικότητας. Κι όμως` ο Υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος κατάφερε όχι μόνο να μην διορίζει ειδικευμένους γιατρούς στα νοσοκομεία, αλλά ακόμα και στα αγροτικά ιατρεία να μην καλύπτονται οι ανάγκες.
Στο Δήμο Κρουσίων η υφιστάμενη κατάσταση και η ταλαιπωρία των κατοίκων, μεγάλης ηλικίας κατά το πλείστον, αποδίδει με ανάγλυφο τρόπο την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2007 11:37

Ταμείο Αλληλοβοήθειας στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Η σύσταση του Συλλόγου "Ταμείο Αλληλοβοήθειας Μελών του ΕΒΕ" απασχόλησε γι’ άλλη μια φορά το Δ.Σ. του Επιμελητήριου.  Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος Π. Τονικίδης ενημέρωσε τα μέλη για την έγκριση του καταστατικού του Συλλόγου, για την απόκτηση Α.Φ.Μ. και για όλη τη πορεία σύστασης.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 11:01

Δήμος Ευρωπού : Θηλιά στο λαιμό

Γράφτηκε από τον

 ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ. Η προεκλογική πρόσληψη 20  ατόμων αφήνει επιβάρυνση 560.000 ευρώ!

Δυσβάσταχτη είναι για το Δήμο Ευρωπού η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί η Δημοτική Επιχείρηση τη διετία 2006-2008 από την πρόσληψη 20 ατόμων κατά την προεκλογική περίοδο και συγκεκριμένα το Μάιο του 2006.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή προσέλαβε 20 άτομα, πολλά από τα οποία δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, αλλά ούτε χώρο να σταθούν και μάλιστα την στιγμή που στην ίδια επιχείρηση εργάζονταν άλλα 16 άτομα σε υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης κι έτσι εμφανίστηκαν να εργάζονται στην επιχείρηση του Δήμου 36 εργαζόμενοι.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:56

Πολύκαστρο : Η πορεία του Διασυνοριακού Κέντρου Υγείας

Γράφτηκε από τον
 Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επιστημονική συνάντηση εργασίας στη Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο Mediteranean στα πλαίσια του έργου Δημιουργία Διασυνοριακού Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, που χρηματοδοτείται κατά 75 % από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG III.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:48

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού

Γράφτηκε από τον
Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό σύμβούλιο Ευρωπού, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αποδοχή μεταβίβασης επιβατικού αυτοκινήτου στο δήμο, ο καθορισμός ειδικοτήτων θέσεων μερικής απασχόλησης, η εκμίσθωση κοινόχρτηστων εκτάσεων, οι εγκρίσει απολογισμών των νομικών προσώπων του Δήμου.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:47

Υπέρ Βενιζέλου το κλίμα στο Περιφερειακό του ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από τον
 Με κυρίαρχο το πνεύμα κριτικής προς την ηγεσία του κόμματος και τον πρόεδρο Γ. Παπανδρέου διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο η εισήγηση του επικεφαλής Ν. Κριθαρίδη όσο και οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των μελών του οργάνου περιείχαν έντονο το στοιχείο της κριτικής προς την ηγεσία του κ. Παπανδρέου καθώς το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε το έναυσμα για μια συνολική τοποθέτηση επί της πορείας του Κινήματος τα τελευταία χρόνια. Κατά γενική εκτίμηση το όλο κλίμα της συνεδρίασης έγειρε υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου ενόψει της εκλογής νέου ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ.
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2007 10:39

ΑΤΕ: Τις μετοχές σας.ΕΑΣ: Ξεχάστε τις

Γράφτηκε από τον
Διελκυστίνδα μεταξύ της Αγροτικής Τράπεζας και της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς με  έπαθλο τις μετοχές της οργάνωσης Η τύχη των μετοχών της ΕΑΣ Κιλκίς θα κρίνει τελικά αν και πως θα γίνει η ρύθμιση των χρεών της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς προς την Τράπεζα.
Με βάση την συμφωνία ρύθμισης που συνομολόγησε η διοίκηση Πογέλη η ΕΑΣ έπρεπε ήδη να παραδώσει 51.200 μετοχές της ΣΕΚΑΠ, που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, στην ΑΤΕ.