Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018, 5:08:14 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 19:25

Συλλυπητήρια μηνύματα για Παύλο Πασσαλίδη

Γράφτηκε από τον

«Έφυγε» από την οικογένεια

του Λ.Ε.Κ. ο Παύλος Πασσαλίδης

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς με αφορμή την απώλεια του Παύλου Πασσαλίδη, συζύγου της Προέδρου του ΛΕΚ κ. Δάφνης Νιάκα, και πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της ΑΝ.ΚΙ. εξέδωσε την ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Με μεγάλη θλίψη και οδύνη το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς αποχαιρετά σήμερα από την οικογένειά του, τον Παύλο Πασσαλίδη, ένα από τα πιο ανήσυχα πνεύματα και φωτεινά  μυαλά του Κιλκίς. Έναν άνθρωπο που τα τελευταία 25 χρόνια ήταν πάντα δίπλα του, σε κάθε του εκδήλωση.

Έναν επιστήμονα που δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται, να εργάζεται και να αισιοδοξεί για το μέλλον του τόπου του.

 Έναν άνθρωπο που μέχρι το τέλος του, δεν έπαψε να διακρίνεται για το ήθος, την ευγένεια ψυχής, τη σεμνότητα, την ποιότητα των ιδεών και την υποδειγματική συμπεριφορά του.

Με κινητήρια δύναμή του την άδολη αγάπη για το γενέθλιο τόπο και το υψηλό αίσθημα προσφοράς σε αυτόν, συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόοδο και ανάπτυξή του, από όποια υπεύθυνη θέση και αν υπηρέτησε. Είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε στην ΑΝ.ΚΙ., της οποίας υπήρξε ιδρυτής το 1991. Όλη του η σκέψη, οι ιδέες, οι πρωτοβουλίες, οι παρεμβάσεις, ήταν αφιερωμένες  αποκλειστικά και μόνο στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων του.

Στην λαμπρή επαγγελματική πορεία του, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός, έχαιρε της εκτίμησης όλων των συνεργατών του, ανέπτυξε πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, ενώ στόχος του ήταν πάντα η ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων για ενεργή ενασχόληση με τα κοινά. 

Ως Πρόεδρος- Δ. Σύμβουλος της ΑΝ.ΚΙ. στήριξε τη δράση και το έργο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, όπως εξάλλου και όλων των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας. Υπήρξε από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της λειτουργίας του Λ.Ε.Κ. και πάντα ενθαρρυντικός σε κάθε βήμα και πρωτοβουλία μας, με περισσή χαρά.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς τον αποχαιρετούμε με ιδιαίτερη συγκίνηση, υπερηφάνεια, αγάπη και ευγνωμοσύνη και τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στον τόπο μας».  

 

Συλλυπητήρια δήλωση Γ. Γεωργαντά

για την απώλεια του Παύλου Πασσαλίδη

Το Κιλκίς σήμερα θρηνεί το χαμό ενός άξιου τέκνου του που αγάπησε την ιδιαίτερη πατρίδα του όσο λίγοι. Ενός Κιλκισιώτη που ταύτισε τη ζωή του με την προσφορά προς τον τόπο του, την ευπρέπεια στην πολιτική του διαδρομή και την αξιοπρέπεια στην προσωπική του ζωή.

Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένα άξιο στέλεχος της αυτοδιοικητικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου χάθηκε. Αυτό που δεν πρέπει να χαθεί είναι το όραμά του για το Κιλκίς και οι αρχές και οι αξίες που με συνέπεια και προσωπικό κόστος πάντα υπηρέτησε. Η αγαπημένη του οικογένεια δεν πρέπει να αισθάνεται μόνο θλίψη για το χαμό του αλλά και περηφάνια για όλη την πορεία της ζωής του.

Καλό ταξίδι φίλε Παύλε Πασσαλίδη

 

Σ Υ Λ Λ Υ Π Η Τ Η Ρ Ι Ο  Μ Η Ν Υ Μ Α ΝΟΔΕ ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ

Για την απώλεια του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους, τους συγγενείς και φίλους του.

Ο εκλιπών, άνθρωπος της επιστήμης, της πολιτικής αλλά πάνω από όλα μεγάλος οραματιστής και Πατριώτης, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της κοινωνίας μας και συνέβαλε τα μέγιστα με τα έργα του στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση το όραμα του για ένα καλύτερο και σύγχρονο Ν. Κιλκίς και δίδαξε με την ακεραιότητα, την αξιοσύνη και το ήθος του το σεβασμό και την προσφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα.

Η απώλεια του πρωτοπόρου ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ αφήνει ένα μεγάλο κενό τόσο στην οικογένεια του όσο και σε όλους εμάς που είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε, να συνδεθούμε με φιλία μαζί του και να συνεργασθούμε για το κοινό καλό.

Η παρουσία και ο λόγος του θα μας λείψουν αλλά θα αποτελεί πάντα για όλους μας φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και ανθρωπιάς και το όραμα και η δράση του θα μας εμπνέει για ένα καλύτερο μέλλον.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιώνια η μνήμη του.

Καλό Παράδεισο ΠΑΥΛΕ.

 

Συλλυπητήρια Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς και Προέδρου

του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την απώλεια του Παύλου Πασσαλίδη

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Παύλου Πασσαλίδη ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Σισμανίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

"Το Κιλκίς σήμερα έχασε έναν από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους του. Έναν άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά από τις θέσεις που υπηρέτησε με ζήλο, αφοσίωση και ευθύνη. Κυρίως μέσα από την Αναπτυξιακή Κιλκίς που τόσο αγάπησε και τόσα πολλά δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του. Μαζί με την κοινωνία, με θλίψη αποχαιρετά τον Παύλο Πασσαλίδη και ολόκληρη η οικογένεια της Αυτοδιοίκησης, στην οποία ήταν μέλος της για πολλά χρόνια ως Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Άνθρωπος ευγενής, πολιτικός με ήθος, καλός οικογενειάρχης και ενεργός πολίτης μέχρι το τέλος του, αφήνει πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη και ένα σπουδαίο έργο.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι Παύλε"

 

Δήλωση Δημάρχου Παιονίας κ. Χρ. Γκουντενούδη

για την απώλεια του Παύλου Πασσαλίδη

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του συναδέλφου και φίλου, Παύλου Πασσαλίδη.

Η τοπική κοινωνία έχασε έναν έντιμο και αξιοπρεπή άνθρωπο ο οποίος εργάστηκε και αγωνίστηκε με όραμα για τον τόπο μας.

Με ειλικρινή διάθεση προσφοράς και αφοσίωσης στην αναπτυξιακή προοπτική, η μακρόχρονη και απόλυτα παραγωγική θητεία του στα κοινά αποτελεί παράδειγμα για τους συνεχιστές του έργου του αλλά και για όλους εμάς.

Η απουσία του είναι μεγάλη απώλεια για το Κιλκίς και η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Παιονίας

Χρήστος Π. Γκουντενούδης

 

Συλλυπητήρια δήλωση Γραμματέα Κινήματος

Αλλαγής Κιλκίς για την απώλεια του Παύλου Πασσαλίδη

Σήμερα η κοινωνία του Κιλκίς αποχαιρετά με ιδιαίτερη συγκίνηση έναν άνθρωπο της προσφοράς, της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας.

Ο Παύλος Πασσαλίδης υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης, της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Η υψηλή επιστημονική του κατάρτιση σε συνδυασμό με την εντιμότητα και την πραότητα του χαρακτήρος του, τον καθιέρωσαν στην συνείδηση της τοπικής μας κοινωνίας.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο αλλά το έργο του και η αγάπη του για το Κιλκίς του θα αποτελεί παράδειγμα ήθους και εργατικότητας για όλους μας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα.

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΜ. ΑΝΘΡΑΚΙΔΗΣ

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ

Η κοινωνία του Κιλκίς σήμερα πενθεί για την απώλεια του Παύλου Πασσαλίδη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους, τους συγγενείς, και φίλους του.

Ένας επιστήμονας που αφήνει σημαντική παρακαταθήκη τόσο στο τομέα της αυτοδιοίκησης όσο και στο τομέα της ανάπτυξης ιδιαίτερα μέσα από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ που τόσο αγάπησε.

Γνώμονας και κριτήριο όλων των προσπαθειών του ήταν η συνεχής πρόοδος του τόπου μας και των νέων γενεών. 

Η παρουσία του στα κοινά του Κιλκίς ήταν συνυφασμένη με όραμα και δράση.

Με χαρακτηριστικά ανιδιοτέλειας και ανθρωπιάς πορεύτηκε σε ολόκληρη τη ζωή του έως το θάνατο.

Καλό Παράδεισο.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 12:22

Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Πασσαλίδης

Γράφτηκε από τον

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή μια εξέχουσα προσωπικότητα του Κιλκίς, ο Παύλος Πασσαλίδης, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, την Κυριακή 27/5/2018 στο Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους οικείους του.

 

Σίγουρη για το μέλλον της δηλώνει η βιομηχανία επαγγελματικών ψυγείων Κρυστάλ, οι εγκαταστάσεις της οποίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς υπέστησαν ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή στις αρχές του 2017, λόγω πυρκαγιάς.
Μετά την προσωρινή εγκατάστασή της σε άλλο χώρο, από τον Σεπτέμβριο του 2017 ξανάρχισε κανονικά τη λειτουργία της, έχοντας κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις. Ανανέωσε τον εξοπλισμό της και έχει καταστήσει τη βιομηχανική μονάδα της πλήρως λειτουργική.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς κατόπιν ενημέρωσης που είχε λάβει από το τμήμα Εμπορίου, σε ότι, αφορά την κατάργηση αργίας του Αγίου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΕΙ το εξής: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η  ΓΣΕΕ μαζί με τους Κοινωνικούς Φορείς στα πλαίσια της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης  την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζονται οι πράξεις, το ύψος και η διαδικασία χρηματοδότησης της ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδος ΑΕ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται οι πράξεις δημόσιας ωφελείας της εταιρείας, ως καθολικής διαδόχου, κατόπιν απόσχισης, στον κλάδο Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ ΑΕ, που χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το συνολικό κόστος αυτών και το ύψος της σχετικής χρηματοδότησης, όπως επίσης, ο τρόπος και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή της χρηματοδότησης και τέλος οι υποχρεώσεις της εταιρείας.

Κάθε πολυκατοικία αλλά και μονοκατοικία διαθέτει ένα σύνθετο και κάποιες φορές πολυδαίδαλο υδροδοτικό και αποχετευτικό σύστημα, χάρη στο οποίο ικανοποιούμε τις ανάγκες μας για μαγείρεμα, ατομική καθαριότητα, πρόσληψη νερού, αλλά και για την καθαριότητα του σπιτιού μας. Ειδικά το αποχετευτικό είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση του χρησιμοποιημένου νερού όταν πια έχουμε καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Άγνωστοι, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη  προέβησαν σε πράξη δολιοφθοράς σπάζοντας τον  υδατοφράκτη της (διακρατικής) λίμνης Δοϊράνης, τον άνοιξαν βίαια   και για λίγες ώρες  νερά της λίμνης παροχετεύθηκαν στο κανάλι που διοχετεύει τα νερά στον ποταμό Αγιάκ.
Η πράξη έγινε αντιληπτή τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομέιου Κιλκίς Θεόδωρος Ρεβενάκης με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να ζητήσουμε τη θέση του για όσα επισημαίνει το σωματείο, υπήρξε καθησυχαστικός.
"Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κρούσματα ιλαράς και στο Νοσοκομείο Κιλκίς όπως και σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς