Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 9:43:03 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018 21:19

Το ποδήλατο είναι λύση για την πόλη

Γράφτηκε από τον

Όταν η σύγχρονη ζωή του νεοέλληνα σημαίνει "κινούμαι μόνο με αυτοκίνητο- μέσα κι έξω από την πόλη που ζω" κι όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη το ποδήλατο είναι ένας από τους προσφιλέστερους τρόπους μετακίνησης εντός πόλης, ακόμα και σε χώρες όπου το ψύχος είναι αφόρητο, εγκαρδιώνει το θέαμα που εικονίζεται στην ΦΩΤΟ. Μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες να κινούνται τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας μέσα στην πόλη του Κιλκίς.

Συνελήφθη χθες το βράδυ στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκεο 37χρονος να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και να μεταφέρει 4 υπηκόουςΑλβανίας, οι οποίοι είχαν εισέλθει νωρίτερα από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου, με σκοπό την προώθηση τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 22:17

Δεύτερο εργοστάσιο στην Κίνα φτιάχνει η Kleemann

Γράφτηκε από τον

Από τον περασμένο Ιούνιο οι μετοχές της εταιρείας Kleemann, της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας ανελκυστήρων που έχει παρουσία σε Ευρώπη Ασία και Αυστραλία, έχουν διαγραφεί από το Χρηματιστήριο. Την ίδια περίοδο, η ιδιωτική πλέον Kleemann ξεκινούσε τη νέα μεγάλη επένδυσή της στην Κίνα, την κατασκευή του δεύτερου εργοστασίου στο Κουνσάν της Σαγκάης, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την υφιστάμενη μονάδα που κατασκεύασε για πρώτη φορά ελληνικό ανελκυστήρα στην Κίνα το 2011.

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 21:04

Έκοψε την πίτα του το Γηροκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους έκοψαν οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος Κιλκίς (πρώην Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς), του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018, σε οικογενειακό κέντρο στο Μεταλλικό Κιλκίς.

Η είδηση δεν μπορούμε να πούμε ότι ήρθε "ουρανοκατέβατη"  Είναι πολλά χρόνια τώρα που τα τραπεζικά ιδρύματα κλείνουν υποκαταστήματα  με το σκεπτικό της μειωμένης κίνησης και του περιορισμού των λειτουργικών τους δαπανών. Στο Χέρσο η είδηση κατέφθασε χθες και δεν ευχαρίστησε κανέναν: Το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας (από ετών ήδη απορροφημένη στον όμιλο της Πειραιώς) κλείνει οριστικά στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 14:27

Εισβολή αυτοκινήτου σε κατάστημα στο κέντρο του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Είναι από αυτά που δεν συμβαίνουν συχνά και που για να συμβεί πρέπει να …συνωμοτήσει το σύμπαν. Ένα επιβατικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, κάνοντας στροφή 90 μοιρών ανέβηκε και διέσχισε κράσπεδο 4 μέτρων και βρέθηκε ολόκληρο μέσα σε κατάστημα ρούχων του Κιλκίς, ευτυχώς χωρίς θύματα, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 21:48

50 κορυφαίους Αλβανούς ορθοπεδικούς φιλοξένησε η ANATOMΙK HELP

Γράφτηκε από τον

H ΑΝΑΤΟΜΙC HELP Α.Ε. στις 5/1/18 φιλοξένησε για ακόμα μια φορά με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της 50 κορυφαίους ορθοπαιδικούς γιατρούς από όλη την Αλβανία.

Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018 15:00

Οι Αστυνομικοί Κιλκίς στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Γράφτηκε από τον

Τα μέλη της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, ως μόνιμοι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας του Κιλκίς και ως φύλακες της Ελληνοσκοπιανικής μεθορίου γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες  παραποίησης της ιστορίας από τους υπηκόους των Σκοπίων αλλά και άλλων χωρών, ακούγοντάς τους  να αποκαλούν την χώρα αυτή «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Οι πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών για έναν 36χρονο Έλληνα ο οποίος κατοικεί σε περιοχή του Κιλκίς, ανέφεραν ότι «έσπρωχνε» ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στους εξαρτημένους χρήστες «σκληρών» ναρκωτικών.

Η απόγνωση της τοπικής αγοράς από την αιμορραγία που υφίσταται λόγω της λειτουργίας των Καζίνο στα γειτονικά Σκόπια αποτυπώνεται στην επιστολή που απέστειλε στον Π΄ροεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης.
Ο κ. Τονικίδης απαριθμεί τις πληγές και υπενθυμίζει την αναγκαιότητα τόνωσης της τοπικής οικονομίας, επισημαίνοντας την μελέτη που συνέταξε και αφορά στη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασκήσει την επιρροή του ώστε να ανασάνει ο συνοριακός νομός μας.