Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 7:16:42 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:35

Μοιραίοι και άβουλοι συμβιβαζόμαστε με τα δεινά

Γράφτηκε από τον
Εδώ  και  περίπου  8  ημέρες  έγινε  μία  τομή  για  μία  ακόμη  φορά  σε  όλη  την  κεντρική  οδό  του  Κιλκίς  την  21  Ιουνίου  προφανώς  για  να  γίνει  κάποια  βασική  υποδομή (άκουσα  για  φυσικό  αέριο). Κατόπιν   σκεπάστηκε  η  τομή,  αλλά  μόνο  με  χώμα  και  δεδομένου  ότι  δεν  έβρεξε  καθόλου,  το  κέντρο  του  Κιλκίς  θυμίζει  αφρικανική  ή  αραβική  πόλη  βουτηγμένη  μέσα  στη  σκόνη.  Κανένας  σεβασμός  στους  πολίτες  που  βγαίνουν  για  τις  δουλειές  τους  και  σε  δέκα  λεπτά  μοιάζουν  με  μυλωνάδες,  καμία  φροντίδα  για  τους  καταστηματάρχες  που  βλέπουν  βιτρίνες,
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:31

Ένταξη στο πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης

Γράφτηκε από τον
Όσοι αγρότες-παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2007 πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς όπου είχαν υποβάλλει και την Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ).
Τα σχετικά έντυπα αιτήσεων παρέχονται από την ΕΑΣ και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2008. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα Εξισωτικής Αποζημίωσης είναι τα ακόλουθα:
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:29

Ετήσια συνέλευση και εκδρομές Φεβρουαρίου

Γράφτηκε από τον
Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί, με ημερομηνία πρώτης συγκέντρωσης, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ στο «ΛΟΦΟ».
Σε περίπτωση μη απαρτίας (50%+1 παρόντα ενεργά μέλη του Συλλόγου) η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:28

Τίμησαν τον Χρ. Ντέντα

Γράφτηκε από τον
 O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καμπάνη σε ειδική τελετή τίμησε τον απερχόμενο Διευθυντή του Γυμνασίου Καμπάνη κ. Χρήστο Ντέντα.
Ο κ. Ντέντας ανέλαβε καθήκοντα του Διευθυντή το 2002 στο Γυμνάσιο Καμπάνη, όταν αυτό λειτουργούσε και με Λυκειακές  Τάξεις και αποχώρησε το Νοέμβριο του 2007, για να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:25

Η πίτα του ΟΠΟΝΓΑ

Γράφτηκε από τον
Με μια όμορφη εκδήλωση τα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ έκοψαν τη βασιλόπιτά τους, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του ΟΠΟΝΓΑ και αντιδημάρχου Πολιτισμού Χρήστου Σπίγκου. Ακολούθησε προβολή βίντεο από τη δράση των καλλιτεχνικών τμημάτων και η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική.
Η τύχη χαμογέλασε στα τμήματα φωτογραφίας και κεραμικής, στα οποία και έπεσαν τα φλουριά από τις πίτες.
Ερωτηματικά και έκρηξη φημών περί ενδεχόμενης αλλαγής πολιτικής στο θέμα της κατασκευής εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη γεννά η καθυστέρηση που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην κατασεκυή των κατοικιών.
Με δική της ευθύνη, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, η δημοτική αρχή δεν απαντά επί μήνες στο αίτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ να σταλούν ορισμένα στοιχεία ιδιοκτησιών στο οικόπεδο όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι εργατικές, ώστε να συνταχθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και να προχωρήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στη δημοπράτηση των 48 κατοικιών που τόσο έχουν ανάγκη οι άστεγοι της περιοχής.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:23

Συνέντευξη ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
 Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα, Ηλίας Βρεττάκος, για το Ασφαλιστικό-προτάσεις της ΑΔΕΔΥ-εξελίξεις από τη συνάντηση ΑΔΕΔΥ και Υπουργού Απασχόλησης-προτάσεις της Κυβέρνησης.
Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 2.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κιλκίς (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.), με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:21

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Γράφτηκε από τον
Νέες επιτυχίες της Αστυνομίας στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.
Την Πέμπτη 31 Ιανουρίου και στο Κιλκίς απο αστυνομικούς τς Ο.Δ.Ν. του Τ.Α. Κιλκίς, συνέλήφθη ένας ημεδαπος, έτων 40, διότι κατά νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 69 γραμμαρίων, τρία  φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 4,1 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης βάρους δέκα  γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Στη σημερινή παραβολή των ταλάντων ο αφέντης έδωσε σε όλους τους δούλους του τάλαντα. Σε άλλον πέντε, σε άλλον, δύο, σε άλλον ένα! Το ευχάριστο, συνεπώς, είναι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς τάλαντα. Και το μέγιστο τάλαντο είναι η αυτοσυνειδησία, η οποία οδηγεί και στην αύξηση των ταλάντων, εφόσον εκτιμά το χάρισμα και το επαυξάνει. Διαφορετικά μένει το παράπονο, όπως στο δούλο της σημερινής περικοπής που λέγει: « ένα είχα και το ‘κρυψα!»
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:16

Αποχώρηση Καμπά

Γράφτηκε από τον
“Μετά από 10 χρόνια παρουσίας μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης αποχωρώ σήμερα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικηφόρος Βύρων Καμπάς, ανφήνοντας αιχμές για συκοφαντίες σε βάρος του.