Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:59:34 μμ
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 14:29

Προκηρύχθηκε το LEADER/CLLD της ΑΝΚΙ

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία δημοσιεύθηκε η πολυαναμενόμενη πρόσκληση για το πιο δημοφιλές πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρηματικών ιδεών, το LEADER/CLLD της Αναπτυξιακής Κιλκίς.

Με αρχική δημόσια δαπάνη 2.556.000 € (με τη συγχρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης), το πρόγραμμα επιχορηγεί με 50% έως 65%, επενδύσεις με προϋπολογισμό έως 600.000 € και δικαιούχους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιωτικές επιχειρήσεις (πολύ μικρές και μικρομεσαίες κυρίως), υπό ίδρυση, νέες ή υφιστάμενες.

 

Οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας περιλαμβάνουν τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τις βιοτεχνίες, τον τουρισμό και την εστίαση, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, βάσει λίστας συγκεκριμένων ΚΑΔ 2008.

Επιλέξιμη περιοχή εφαρμογής του προγράμματος είναι όλη η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκτός της εντός σχεδίου περιοχής της πόλης του Κιλκίς. 

Επιδοτούμενες δαπάνες είναι, μεταξύ άλλων, η κατασκευή ή βελτίωση κτιρίων, η προμήθεια καινούργιων μηχανημάτων και εξοπλισμού, η εξοικονόμηση ενέργειας, η προβολή της επιχείρησης, η πιστοποίηση προϊόντων, η συμβουλευτική υποστήριξη κ.ά.   

Ως έναρξη υποβολής των προτάσεων ορίστηκε η 15η Απριλίου 2019 και ως λήξη η 15η Ιουλίου 2019.

Στο επόμενο διάστημα ξεκινά η καμπάνια δημοσιοποίησης του προγράμματος καθώς και η πραγματοποίηση ημερίδων και συναντήσεων σε όλη την Π.Ε. Κιλκίς ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση αξιόλογων επενδύσεων και αξιόπιστων επενδυτών με βιώσιμες και καινοτόμες ιδέες, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στο σύνθημα της ΑΝΚΙ …#ReStartKilkis!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία της εταιρείας (Σόλωνος 13, Κιλκίς), την ιστοσελίδα της, www.anki.gr και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 23410 25305.