Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 10:39:07 μμ
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 04:55

Σε ισχύ ξανά play off και play out

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Παρουσία όλων των αντιπροσώπων των ομάδων της α΄, β΄ και γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας και των μελών της διοίκησης της ΕΠΣ Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς, η ετήσια συνέλευση της ΕΠΣΚ.
Στην λογοδοσία του ο πρόεδρος της Ένωσης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου, πλαισιωμένος από τους αντιπροέδρους Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και Χαράλαμπο Δαμιανίδη και τον ταμία της Ένωσης Μιχάλη Βασιλειάδη ανακοίνωσε την επαναφορά του συστήματος των play off και play out, ενός συστήματος το οποίο κατήργησε μόλις επανεκλέχτηκε στην Ένωση, μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών. Για το εν λόγω θέμα είπε χαρακτηριστικά: «Από την εμπειρία της παρακολούθησης από έξω, από την θέση της αντιπολίτευσης, της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο θεσμός των play off και play out, είχε «ξεφτίσει» στην πράξη, μια που πολλές ομάδες γνώριζαν εκ των προτέρων με ποιον αντίπαλο θα παίξουν και την έδρα που θα παίξουν, παραβιάζοντας το αδιάβλητο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος» και συνέχισε: «Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να καταργήσουμε το θεσμό αυτό και να κάνουμε ένα πολύ απλό πρωτάθλημα στην α΄ κατηγορία, με ενίσχυση των συντελεστών διεξαγωγής αγώνων (διαιτησίας, παρατηρητές, γήπεδα κτλ.) Δυστυχώς αποτύχαμε. Έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε ότι η απόφαση μας αυτή αποδείχθηκε λάθος. Δυστυχώς στην κουλτούρα των Ελλήνων παραγόντων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, δεν επικρατεί ακόμη όσο θα έπρεπε η αρχή του ευ αγωνίζεσθαι και της αξιοκρατίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της χώρας μας γενικότερα». Γι΄ αυτό το λόγο τόνισε ότι επαναφέρει την διαδικασία των play off και play out, για να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων.
Έκανε αναφορά στην λειτουργία της ιστοσελίδας, η οποία περιέχει όλα τα χρήσιμα στοιχεία που χρειάζονται, στην επανίδρυση των Μικτών Ομάδων, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ομίλου στην κατηγορία junior, και την κατάκτηση του UPPER AUSTRIA CUP στο WELS της Αυστρίας από την μεγάλη ομάδα των 17, όπου συνέχισε για 14η φορά την παράδοση συμμετοχής σε διεθνή τουρνουά ποδοσφαίρου μετά από απουσία 4 ετών.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι όποια ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της α΄ κατηγορίας, υποχρεωτικά πρέπει να έχει παιδική ομάδα η οποία θα συμμετέχει στα παιδικά πρωταθλήματα, αλλιώς δεν θα συμμετέχει. Με την απόφαση αυτή της ΕΠΣΚ θα αναδειχθούν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα τροφοδοτούν τις ομάδες και θα δώσει ένα γερό χτύπημα στους διάφορους μισθοφόρους που υπάρχουν.
Για το Αθλητικό Κέντρο ο κ. Χατζηαποστόλου είπε ότι το πρόβλημα είναι μόνο οικονομικό (της ΕΠΟ) και όχι διαδικαστικό
Ευχαρίστησε θερμά όλους τους παράγοντες για την προσπάθεια που καταβάλλουν να συντηρούνται τα σωματεία και χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε Εθνική Ομάδα, επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ποδόσφαιρο γενικότερα. Συνεχάρη τον Κιλκισιακό για την καλή πορεία του και την «Νίκη» Ευκαρπίας για την άνοδο της στην Δ΄ Εθνική.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Διαιτητών, τους Παρατηρητές αγώνων, την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και την ΕΠΟ.
Ακολούθησε η λογοδοσία της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου και οι κληρώσεις για τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο, το οποίο αρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο.