Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 21:27

Συνέδριο στο Κιλκίς για τις υπερτροφές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας είναι μία επιστημονική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως σκοπό της την καταγραφή, μελέτη, διάδοση και ανάπτυξη των παραδοσιακών θεραπειών.
Προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί αυτοί, η Εταιρεία διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις και σεμινάρια αναπτύσσοντας καίρια θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε σύγχρονες και παραδοσιακές πρακτικές.


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας διοργανώνει από κοινού με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Βαλκανικό Βοτανικό κήπο Κρουσσίων, το Δήμο Κιλκίς και τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: "Ελληνικές υπερτροφές. Η τροφή σου, το φάρμακο σου. - Ιπποκράτης"
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Αναλυτικό Πρόγραμμα
Σάββατο 13 Οκτωβρίου
17:00: Άφιξη στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς - Υποδοχή και Χαιρετισμοί. Ομιλίες
17.15 –17.45: «Προστασία, διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών υπερτροφών», Δρ Ελένη Μαλούπα, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
17.45 –18.15: «Aromatistas του Big Picnic: Εμπλουτίζοντας τη μεσογειακή διατροφή με σύγχρονες υπερτροφές και παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης» «Με...Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία», Δρ Νίκος
Κρίγκας, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
18.15 – 18.45: «Ιχνηλατώντας την αλληλεπίδραση Διατροφής και Δημόσιας Υγείας μέσα από τις υπερτροφές», Χρήστος Κοντογιώργης, Λέκτορας Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης.
19.00 – 19.30: «Αποτελούν οι φυσικές υπερτροφές το κλειδί της σχέσης διατροφής και δημόσιας υγείας, στην high-tech εποχή μας», Ειρήνη Δεληγιαννίδου, MSc Διαιτολόγος, Συνεργάτης Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης.
19.30 – 20.30: Έκθεση Aromatistas, Big PicNic και επισιτιστική ασφάλεια.
21.00: Δείπνο στον Ιππικό Όμιλο.
Κυριακή 14 Οκτωβρίου
Επίσκεψη στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων
09.30: Αναχώρηση από Κιλκίς.
10.00: Άφιξη στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων για ξενάγηση.
10.15 – 12.00: Ξενάγηση.
12.00: Αναχώρηση.