Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 4:26:56 πμ
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 20:46

To πρώτο πανελλαδικά πρόγραμμα ενημέρωσης και προειδοποίησης πλημμυρών ξεκινά στο Δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκινά το φθινόπωρο του 2019 ένα πολύ σημαντικό έργο από την ΔΕΥΑ Κιλκίς και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), βασισμένο στη συνδυασμένη χρήση μετρήσεων μετεωρολογικών και υδρολογικών σταθμών

άλλα και δορυφορικών παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων αριθμητικών μοντέλων πρόγνωσης καιρού.
Το σύνολο των πληροφοριών, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανέστης Πογέλης, θα δημιουργήσει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης και θα διατίθενται σε ψηφιακή πλατφόρμα (προσβάσιμη από υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα.
Το πρώτο μέρος του Έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία δικτύου μετεωρολογικών σταθμών και σταθμημέτρων. Συγκεκριμένα προτείνεται η τοποθέτηση 15 νέων σταθμών.
Παράλληλα, για την εποπτεία της στάθμης των ποταμών, προτείνεται η τοποθέτηση 2 σταθμημέτρων σε σημεία της κοίτης του Γαλλικού ποταμού.
Χάρτης προτεινόμενων νέων μετεωρολογικών σταθμών (πράσινα στίγματα), σταθμημέτρων (γαλάζια στίγματα). Τα πορτοκαλί στίγματα δηλώνουν τις θέσεις των υφιστάμενων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Όλα τα παραπάνω δεδομένα θα αποστέλλονται είτε μέσω σταθερής γραμμής ιντερνέτ, είτε μέσω κινητής τηλεφωνίας στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης
Το δεύτερο μέρος του Έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Ενημέρωσης και Προειδοποίησης.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το σύστημα το οποίο θα συλλέγει όλες τις πληροφορίες που θα παρέχει τόσο το ΕΑΑ, όσο και όλες τις μετρήσεις.