Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 12:01:48 πμ
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 23:17

Τράπεζα Πειραιώς: Σύνδεση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης με την εργασία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη φάση της αξιολόγησης διανύουν οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο Project Future της Τράπεζας Πειραιώς. Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 4.000 νέοι πτυχιούχοι, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη που υπάρχει για σύνδεση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.


Η Τράπεζα Πειραιώς ανταποκρίθηκε στην ανάγκη αυτή, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα, το οποίο θα γίνεται σε ετήσια βάση. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την υποβολή των αιτήσεων και ακολουθούν η διαδικασία της αξιολόγησης και στη συνέχεια η εκπαίδευση των νέων, ενώ ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.
Το Project Future σχεδιάστηκε, σε συνεργασία με το ReGeneration Academy, για να παρέχει εφόδια και γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε τρεις τομείς αιχμής που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας: το Digital Marketing, το Customer Experience και τη Java.
Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο ώστε για τους νέους που θέλουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας είναι χρήσιμη εμπειρία ακόμη και το στάδιο της αξιολόγησης που γίνεται σε δύο φάσεις: γίνονται καταρχάς ψυχομετρικά τεστ με την μέθοδο των game based assesments που είναι η πιο σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας ενός υποψηφίου και ακολουθούν οι συνεντεύξεις, οι οποίες φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς.
Στην «καρδιά» του Project Future βρίσκεται η δημιουργία επαφής των νέων που αναζητούν εργασία με την αγορά, καθώς και η δημιουργία ευκαιριών για όσους θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλεγούν και να εργαστούν για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.
Εγγυάται δε, ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, με την εμπειρία του ReGeneration Academy να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.
Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 και συνολικά κατά τη διάρκεια του Project Future θα εκπαιδευτούν 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.
Εκτιμάται ότι μετά το τέλος της εκπαίδευσης, περισσότεροι από 300 εκ των συμμετεχόντων θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με τους όρους που προαναφέρθηκαν.
Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματος με το ReGeneration Αcademy που έχει τη σχετική τεχνογνωσία καθώς και με τις Google, Facebook και Code.Hub, και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς για το μέρος της εκπαίδευσης.
Το ReGeneration Academy είναι πυλώνας του προγράμματος αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ReGeneration και φιλοξενεί προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με στόχο να καλύψει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής αγοράς, με πτυχιούχους υποψηφίους. Το ReGeneration Academy περιλαμβάνει στοχευμένους κύκλους, οι οποίοι πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου αλλά και ανάμεσα στους γενικούς κύκλους του ReGeneration.
Η βάση του Project Future είναι η προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση που διαπιστώνεται μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας ενώ το πρόγραμμα παράλληλα, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανακοπή του brain drain των νέων πτυχιούχων.
Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να επενδύσει στη στοχευμένη εκπαίδευση και ιδιαίτερα, σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχoυν διαθέσιμες θέσεις εργασίας, βοηθώντας τους νέους να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

 

Φωτογραφία από αριστερά:
Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς
Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director ReGeneration
Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market and YouTube at Google Greece, Bulgaria, Cyprus & Malta
Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς
Γιάννης Ρόκκας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής - Retail Banking & Distribution Networks - Marketing, Customer Experience & Loyalty.