Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 2:48:01 μμ
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 21:30

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος.

 

Απόλλων Ευρωπού - Αστέρας Μεγάλης Βρύσης 1-3
Έχει ποιότητα και ξέρει να κερδίζει
Με το "δεξί" ξεκίνησε ο Αστέρας το πρωτάθλημα αφού πήρε σημαντική νίκη μέσα στον Ευρωπό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μάντζαρη , ο Αστέρας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Διονυσιάδη. Μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς θεωρούν αδικαιολόγητο τον έξτρα χρόνο παιχνιδιού που δόθηκε έχοντας παράπονα από τη διαιτησία.


Στην επανάληψη και στο 55' ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματά του. Στην ίδια φάση ο Ευρωπός έχασε παίκτη του (Μάντζαρη) με δεύτερη κίτρινη και το έργο του έγινε δυσκολότερο. Όταν στο 65' οι φιλοξενούμενοι ξαναχτύπησαν σημειώνοντας το 1-3, τελείωσαν όλα.
Ο Αστέρας που διαθέτει παίκτες με ποιότητα απέδειξε ότι ξέρει να μεταφράζει σε νίκες την ποιοτική του επάρκεια.

 

Λεβέντης Λεβεντοχωρίου-Πάικο Γουμένισσας 1-1
Ισοπαλία μετριότητας
Σε ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, ο Λεβέντης υποδέχτηκε στο γήπεδο Χορηγίου το Πάικο. Μετά από διπλό αμυντικό λάθος των γηπεδούχων ο Βουτσάς στο 65' έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο συνήθης ύποπτος Ρωμανίδης πέντε λεπτά πριν την εκπνοή του αγώνα βρήκε τον τρόπο για να φέρει στα ίσα το μέτριο ποιοτικά παιχνίδι.

 

ΑΕ Πολυκάστρου-Επτάλοφος 0-2
"Επαγγελματική" νίκη
Στην Ποντοηράκλεια υποδέχτηκε τυπικά γηπεδούχος η ΑΕΠ τον πάντα ισχυρό Επτάλοφο. Η ιστορική ομάδα του Πολυκάστρου τιμωρημένη με στέρηση της έδρας της για δυο αγωνιστικές από την περασμένη περίοδο (αγώνες μπαράζ με Αλέξανδρο), παρατάχθηκε στο γήπεδο ως ομάδα της τελευταίας στιγμής λόγω διοικητικών δυσχερειών. Βρήκε τελικά παίκτες και συμμετέχει στο πρωτάθλημα αφού θα ήταν "αμαρτία" μια ομάδα με τεράστια ιστορία να χαθεί από το προσκήνιο.
Στον αγώνα τώρα και στυο 23' ο Γκέρτσος, πρώην "γηπεδούχος" και νυν παίκτης του ΠΑΟΝΕ, έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με ατομική προσπάθεια. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Δαμιανίδης αντίκρισε την "κόκκινη" αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του.
Στην επανάληψη και παρά το αριθμητικό μειονέκτημά τους οι τυπικά γηπεδούχοι αντέδρασαν, πίεσαν, είχαν γενικά τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά φυσικά ρίσκαραν αφήνοντας αμυντικά κενά. Ένα από αυτά αξιοποίησε ο Παπουρτσής στις καθυστερήσεις και έγραψε το τελικό 0-2.
Συμπέρασμα: Ο ενισχυμένος με έμπειρους και καλούς παίκτες Επτάλοφος πήρε μια "επαγγελματική" νίκη απέναντι σε μια ομάδα που μόνο με το όνομά της προκαλεί δέος στους αντιπάλους της. Πάντως οι γηπεδούχοι, παίκτες και παράγοντες. θεωρούν, όπως μας δήλωσαν, αδικημένη από τη διαιτησία την ΑΕΠ.

 

Εθνικός Σ. Μουριών-Κιλκισιακός 0-1
Πολλές ευκαιρίες- φτωχό σκορ
Έναρξη πρωταθλήματος και η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους τον υποβιβασμένο από τη γ' εθνική Κιλκισιακό με τον νεοφώτιστο στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία Εθνικό. Ένα Εθνικό που αν και τερμάτισε τέταρτος στην κανονική περίοδο, με ένα εκπληκτικό σερί στα μπαράζ κέρδισε την άνοδό του στην α1.
Ο Κιλκσιακός ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά μέτρησε μόνο το γκολ που σημείωσε από το πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Δρόσος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Ο Εθνικός προσπάθησε, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά η διαφορά ποιότητας στην οποία και υπέκυψε ήταν εμφανής.

 

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Απόλλων Πευκοδάσους 4-0
Άνετη επικράτηση
Το τελικό σκορ τα δείχνει όλα. Οι γηπεδούχοι ανώτεροι επικράτησαν άνετα επί του νεοφώτιστου Απόλλωνα. Το σκορ άνοιξε με το "καλημέρα", στο 2', ο έμπειρος Τακαβάκης. Είναι το πρώτο γκολ του φετινού πρωταθλήματος. Στο 23' ο Κασμερίδης διπλασίασε και στην επανάληψη ο παίκτης - προπονητής Μαυρόπουλος στο 75' σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Τέλος στο 80' ο Αλτιπαρμακίδης έγραψε το τελικό 4-0.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο φιλοξενούμενος Απόλλωνας ήρθε ελλιπής αφού είχε μόνο δυο παίκτες στον πάγκο. Έτσι και ύστερα από τρεις τραυματισμούς παικτών του αναγκάστηκε για 25 λεπτά να παίξει με 10 παίκτες.

 

Ατρόμητος Π. Αγιονερίου- Αναγέννηση Πλαγιάς 0-0
Δίκαιη μοιρασιά
Από έναν βαθμό η καθεμιά και μοιρασμένες τις εντυπώσεις επιφύλαξε ο αγώνας στο Π. Αγιονέρι σε ένα σχετικά καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις εκατέρωθεν. Εξάλλου πρόκειται για δυο ομάδες με ιστορία στην α1 κατηγορία που απέδειξαν την ποιότητά τους.