Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 22:08

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος.

 

Πλαγιά-Κιλκσιακός 2-1
Έχει την τεχνογνωσία
Είναι η ομάδα που ξέρει να κερδίζει τα ντέρμπι η Αναγέννηση Πλαγιάς και το απέδειξε άλλη μια φορά κόντρα στον Κιλκισιακό. Οι φιλοξενούμενοι είναι η "μεγάλη φανέλα" του νομού και παρότι συνιστούν παραφωνία σε αυτήν την κατηγορία, εν τούτοις αποδεικνύεται πως δεν αρκεί η φανέλα, καθώς συνεχίζουν να χάνουν παιχνίδια και βαθμούς.
Δυνατό παιχνίδι κέντρου με ένα δοκάρι για κάθε ομάδα (Τομπατζίδης , Ντάμσι) έγινε στην Πλαγιά. Ο Ευθυμιάδης στο 68' άνοιξε το σκορ για τον Κιλκσιακό και τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Α. Κόλα. αξιοποιώντας αμυντικό λάθος των φιλοξενουμένων.
Ο νεοαποκτηθείς από τον Αλέξανδρο Ρωσίδης χάρισε τη νίκη στην ομάδα όπου επέστρεψε, στο 86' προσφέροντας βαθμούς και γόητρο.

 

Γουμένισσα-Ευρωπός 5-0
Τι να πούμε τι;
Σε ρυθμό ρελαντί με περιοδικές εξάρσεις στο παιχνίδι του το Πάικο δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον αδύναμο όπως μέχρι τώρα δείχνει Ευρωπό με το ευρύ 5-0. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευακιρία στο 10' με τον Ησαϊλίδη να ανοίξουν το σκορ, αλλά από το 23' η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν καθολική. Αρδάλης στο 24', Μυλωνάς στο 27', Μπέλτσος στο 74', αυτογκόλ Καρακόλεφα στο 84' και Αρδάλης στο 87' διαμόρφωσαν το 5-0.

 

Π. Αγιονέρι-ΑΕ Πολυκάστρου 1-2
Ήταν ανώτερη και νίκησε
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ημίωρο με τον Συμεωνίδη, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΠ πήρε τον έλεγχο του αγώνα κι αφού έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Γκέληνο- επέστρεψε από ΠΑΟ Κοσμίου ύστερα από απουσία λίγων μηνών - ισοφάρισε με τον Κωνσταντινίδη στο 40'. Η ΑΕΠ συνέχισε και ενέτεινε την πίεση στην επανάληψη, σπατάλησε ευκαιρίες, είχε και δυο δοκάρια με τον Λιτσένι, μέχρι που "έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά" ο εμπειρότατος Σκαρλάτος στο 60'.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο τελευταίο τέταρτο, πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν έστω να ισοφαρίσουν.

 

Εθνικός Σ. Μουριών- Πευκόδασος 3-0
Καθαρή νίκη
Σχεδόν ένα ημίχρονο άντεξε το Πευκόδασος στην πίεση του Εθνικού, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου δέχτηκε το πρώτο γκολ με κεφαλιά του Φλόρα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με "αέρα" στην επανάληψη, πίεσαν και με τον Ευφραιμίδη στο 70' και 80' πέτυχαν δυο ακόμα τέρματα σε μια δίκαιη νίκη καθώς οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη αντοχή, καλύτερες κινήσεις και κυριάρχησαν στο γήπεδο.

 

Λεβεντοχώρι- Μεγάλη Βρύση 1-1
Η ισοφάριση ήρθε στην εκπνοή
Δεν ήταν ακριβώς εκτός έδρας το παιχνίδι για τη Μεγάλη Βρύση καθώς ο Λεβέντης χρησιμοποιεί το γήπεδο του Χωρυγίου ως προσωρινή έδρα του. Έτσι ο Αστέρας είχε την ενθάρρυνση πολλών φίλων του. Στα πρώτα 40 λεπτά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι που ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Διονυσιάδης εξμεταλλεύτηκε αμυντικό λάθος των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη ο αγώνας έγινε ακόμα πιο δυνατός έως σκληρός και κάπως έτσι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γ. Ελέζογλου του Αστέρα εν μέσω διαμαρτυριών παικτών και φιλάθλων της Μ. Βρύσης. Στο 90φεύγα ο Λεβέντης με τον Α. Παπαδόπουλο βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να μοιραστούν από ένα βαθμό οι δυο ομάδες.

 

Ποντοηράκλεια-Κρηστώνη 2-2
Αγώνας γεμάτος ...χρώματα
Χρωματισμένος από εννιά κίτρινες και δυο κόκκινες ήταν ο αγώνας στην Ποντοηράκλεια απόδειξη του δυνατού, σκληρού έως πολύ σκληρού παιχνιδιού που διεξήχθη. Ο Νικολαϊδης για τους φιλοξενούμενους στο 5' άνοιξε το σκορ (μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική αγωνιζόταν στον Κεραυνό) για να ισοφαρίσει ο Σκιντέρι στο 15'. Στο 36' η πρώτη κόκκινη στον Γκιολένα των γηπεδούχων, ενώ τον ακολούθησε στα αποδυτήρια ο Κεσόγλου των φιλοξενούμενων στο 81'
Ο Ταβακάκης αφού νωρίτερα με κεφαλιά έστειλε στο δοκάρι την μπάλα, ευστόχησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι έγραψε το 1-2. Για τον Κεραυνό ισοφάρισε ο Αγαθίδης στο 66'.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Πλαγιά – Κιλκισιακός 2-1
Π.Αγιονέρι – ΑΕ Πολυκάστρου 1-2
Γουμένισσα –Ευρωπός 5-0
Σ.Σ. Μουριών –Πευκόδασος 3-0
Λεβεντοχώρι –Μ.Βρύση 1-1
Ποντοηράκλεια –Κρηστώνη 2-2
Ρεπό ο ΠΑΟΝΕ Επταλόφου

 

Η βαθμολογία
Επτάλοφος 15
Κιλκισιακός 14
Πάικο 14
Μεγ. Βρύση 13
Εθνικός Σ. Μουριών 11
Πλαγιά 10
ΑΕ Πολυκάστρου 10
Κρηστώνη 9
Λεβεντοχώρι 9
Ποντοηράκλεια 4
Ευρωπός 3
Πευκόδασος 3
Π. Αγιονέρι 2

 

Η επόμενη αγωνιστική
Κρηστώνη – ΠΑΟΝΕ Επταλόφου
ΑΕ Πολυκάστρου –Λεβεντοχώρι
Κιλκισιακός –Γουμένισσα
Ευρωπός –Πλαγιά
Μ.Βρύση –Π.Αγιονέρι
Πευκόδασος –Ποντοηράκλεια
Ρεπό ο Εθνικός Σ.Σ. Μουριών