Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:32:25 πμ
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 21:24

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Κιλκισιακός-Πάικο 5-0
Επίδειξη ισχύος
Ο αγώνας κρίθηκε πολύ νωρίς καθώς ο Κιλκισιακός μπήκε πολύ δυνατά και με το ...καλημέρα (στο 3') άνοιξε το σκορ με τον Μπελίτσα. Πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, στο 10', ο Πιπερτζής διπλασίασε τα τέρματα του Κιλκισιακού.


Το Πάικο προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε και είχε την ατυχία να δει το σουτ του Βούζα να χτυπά στο δοκάρι. Διπλό το κακό όμως καθώς αμέσως μετά ο Ντάμσι πέτυχε τέρμα και με το 3-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.
Η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και απλά οι γηπεδούχοι με άλλα δυο τέρματα (55' Δρόσος, 63' Ντάμσι) προσέδωσαν χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη τους.
Παράσταση για ένα ρόλο λοιπόν το παιχνίδι αφού ο Κιλκισιακός με νλέο προπονητή τον Α. Κατηκαρίδη συνδύασε θέαμα και αποτελεσματικότητα και πήρε εύκολα τον αγώνα.

 

ΑΕ Πολυκάστρου-Λεβεντοχώρι 2-1
Κι όμως ήταν ντέρμπι
Ισχυρότατη αντίσταση πρόβαλε ο Λεβέντης αλλά δεν πήρε τίποτε από τον αγώνα. Η ΑΕΠ προηγήθηκε στο 19' με τον Κωνσταντινίδη που έκλεψε νωρίτερα την μπάλα από αμυντικό του Λεβέντη. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια είχαν δυο φάσεις για να ισοφαρίσουν με τον Ρωμανίδη αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά για να καθαρίσουν το παιχνίδι, έχασαν δυο ευκαιρίες και ο νόμος της μπάλας, τους τιμώρησε. Ο πάντα δραστήριος Ρωμανίδης ισοφάρισε με κεφαλιά στο 65'.
Η ΑΕΠ πίεσε και στο 73' ευτύχησε με τον Γκέληνο να προηγηθεί σε 2-1. Ο αγώνας έγινε ντέρμπι, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στην επίθεση αλλά δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

 

Ευρωπός-Πλαγιά 0-4
Εύκολο διπλό
Εμφανώς ανώτερη η Αναγέννηση Πλαγιάς δεν άφησε περιθώρια στον Απόλλωνα καθώς με τρία τέρματα των Κόλα στο 3', Αμανατίδη στο 20' και Παπαδόπουλο στο 35' "καθάρισε" από το ημίχρονο τον αγώνα. Στην επανάληψη και παρότι ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει η Πλαγιά κράτησε τη νίκη και μάλιστα στην εκπνοή (90') πέτυχε και τέταρτο τέρμα στην εύκολη, όπως αποδείχτηκε, νίκη της.

 

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Επτάλοφος 1-4
Με συνοπτικές διαδικασίες
Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του ο ΠΑΟΝΕ και από νωρίς με τέρματα των Παρπουρτζή (6') και Σ. Παντελιάδη (17') προηγήθηκε με 0-2.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με αυτογκόλ του Ζελέγκου στο 30' μείωσαν και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παρπουρτζής και πάλι διεύρυνε σε 1-3 το σκορ.
Στην επανάληψη ο Ζελέγκου πήρε "πίσω το αίμα του" και με γκολ στο 58' κλείδωσε τη νίκη τ ων πρωτοπόρων που απέδειξαν πως δεν βρίσκονται τυχαία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός, αλλά υπέπεσε σε πολλά αμυντικά λάθη που δεν συγχώρεσαν οι φιλοξενούμενοι και τελικά διαμόρφωσαν την ευρεία νίκη τους.

 

Μεγάλη Βρύση -Π. Αγιονέρι 2-0
Όλα κρίθηκαν στην επανάληψη
Παιχνίδι κέντρου χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές φάσεις στις αντίπαλες περιοχές, ήταν ο αγώνας στην Μεγάλη Βρύση, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν και στο 75' με τον Κεσίδη (κεφαλιά) άνοιξαν το σκορ. Δεν επαναπαύτηκαν, συνέχισαν την πίεση και στο 88' ο Διονυσιάδης διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα, σφράγισε τη νίκη και κράτησε ψηλά στην βαθμολογία τη Μ. Βρύση, ενώ διατήρησε στον ...βυθό τον Ατρόμητο.

 

Πευκόδασος-Ποντοηράκλεια 0-2
Στο τέλος χαμογέλασε η Βασιλίτσα
Καίγονται για βαθμούς και οι δυο ομάδες κι έτσι πρόσεχαν τις άμυνές τους "κι ό,τι βγει στην επίθεση". Το κοινό σύστημα απέδωσε το στείρο 0-0 στην α' ημίχρονο και σχεδόν σε όλη την επανάληψη. Μέχρι το 82' όταν ο Ρουντασίδης των φιλοξενούμενων άνοιξε το σκορ. Και το σοκ για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε στο 90φεύγα όταν ο Γ. Ιωαννίδης "κλείδωσε" τη νίκη για τον Κεραυνό. Μια νίκη ανάσα για τους φιλοξενούμενους, ενώ οι γηπεδούχοι πρέπει να "υπερβάλλουν εαυτόν" για να αποφύγουν τις περιπέτειες.

 

Ρεπό είχε ο Εθνικός Σ. Μουριών.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Απόλλων Ευρωπού – Αναγέννηση Πλαγιάς 0-4
Αστέρας Μ. Βρύσης – Ατρόμητος Π. Αγιονερίου 2-0
Κιλκισιακός – Πάικο Γουμένισσας 5-0
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 1-4
Α.Ε. Πολυκάστρου – Λεβέντης Λεβεντοχωρίου 2-1
Απόλλων Πευκοδάσους – Κεραυνός Ποντοηράκλειας 0-2

 

Η βαθμολογία
Επτάλοφος 18
Κιλκισιακός 17
Μεγάλη Βρύση 16
Γουμένισσα 14
Πλαγιά 13
ΑΕ Πολυκάστρου 13
Εθνικός Σ. Μουριών 11
Κρηστώνη 9
Λεβεντοχώρι 9
Ποντοηράκλεια 7
Ευρωπός 3
Πευκόδασος 3
Π. Αγιονέρι 2

 

Επόμενη αγωνιστική
Επτάλοφος-Μ.Βρύση
Γουμένισσα-Κρηστώνη
Λεβεντοχώρι-Πευκόδασος
Πλαγιά-Πολύκαστρο
Π.Αγιονέρι-Σ.Μουριών
Ποντοηράκλεια-Εύρωπος
Ρεπό ο Κιλκισιακός