Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 5:04:29 μμ
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 23:20

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος.

 

Πευκόδασος-ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 2-4
Ακάθεκτος ο ΠΑΟΝΕ
Η ατυχία του Απόλλωνα ήταν πως σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε τον εαυτό του σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του, είχε καλή απόδοση και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να πάρει περισσότερα από το παιχνίδι του Σαββάτου, ήταν πως απέναντί του βρήκε τον πανίσχυρο ΠΑΟΝΕ. Έτσι παρότι προηγήθηκε με τον Μωυσίδη στο 35', χάρηκε μόνο τρία λεπτά καθώς στο 38' ο Χαραλαμπίδης ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους πρωτοπόρους.


Στο 46' και στο 49' ο Παντελιάδης με δυο τέρματα, το πρώτο με εκτέλεση πέναλτι, έβαλε μπροστά με 1-3 τον ΠΑΟΝΕ και ο Τοπχαράς στο 63' με το τέταρτο τέρμα ουσιαστικά έκρινε το αποτέλεσμα. Απλά ο Μωυσίδης και πάλι για τους γηπεδούχους με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

 

Ευρωπός-Κιλκσιακός 0-4
Εύκολη νίκη
Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά με προσοχή και σεβασμό στον αντίπαλο ο Κιλκισιακός πέρασε νικηφόρα από τον Ευρωπό. Στο ημίχρονο κρίθηκαν όλα με τρία τέρματα των Τόμσι, Τερζή και Μοσχάκη. Στις αρχές της επανάληψης ο Τόμσι πέτυχε και τέταρτο τέρμα και ο αγώνας προσέλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι και τη λήξη του.

 

Μεγάλη Βρύση- Πάικο 2-0
Νίκη στα σημεία
Ένα γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μπατάρας έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. ΟΙ δυο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη σε ένα καλό παιχνίδι, ιδιαίτερα στην επανάληψη, όιταν και παρουσιάστηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν να ...απλώσει το σκορ. ΟΙ ευκαιρίες σπαταλήθηκαν και έτσι η έντονη πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι προς το τέλος του αγώνα αποδείχτηκε άκαρπή. Ο Αστέρας κατάφερε έτσι να κερδίσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην έδρα του.

 

Κρηστώνη-Πλαγιά 2-1
Κυριάρχησε η δύναμη
Σε ένα παιχνίδι όπου η δύναμη χρωμάτισε την εικόνα του ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και στο 41' με τον Κεσόγλου προηγήθηκε 1-0. Η Πλαγιά επανήλθε μετά την ανάπαυλα περισσότερο αποφασισμένη, πήρε το κέντρο και στο 75' ισοφάρισε με τον Αμανατίδη. Κι ενώ πίεζε και για δεύτερο τέρμα, σε μια αντεπίθεση ο Αντιπαρμακίδης στο 86' βρήκε τον τρόπο να σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν συναρπαστικά, η Πλαγιά πίεσε έντονα, αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε τη νίκη.

 

Εθνικός Σ. Μουριών-
ΑΕ Πολυκάστρου (διακοπή)
Ένα παιχνίδι που η έκβασή του θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Κιλκίς. Και τούτο επειδή ξεκίνησε με καθυστέρηση έξι λεπτών λόγω μη προσέλευσης γιατρού και με δήλωση των γηπεδούχων ότι οσονούπω θα εμφανιζόταν (ο γιατρός). Ο γιατρός όμως δεν ήρθε και στο 14' ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα.
Τώρα μέλλει να αποδειχθεί τι θα αποφασίσει η επιτροπή της ΕΠΣ καθώς ο ΚΑΠ προβλέπει τιμωρία του διαιτητή επειδή ξεκίνησε τον αγώνα και φυσικά τιμωρία των γηπεδούχων με απώλεια του αγώνα και αφαίρεση βαθμών. Ίδωμεν.

 

Παλιό Αγιονέρι-Ποντοηράκλεια 2-1
Είδαν το χρώμα της νίκης
Χρειάστηκε να έλθει η 10η αγωνιστική για να δεί το χρώμα του ...τρίποντου ο Ατρόμητος. Σε ένα αγώνα που όλα θα μπορούσαν να συμβούν καθώς μέχρι το 70' ήταν στο στείρο 0-0. Τότε ο Αποστολίδης έβαλε στη θέση του οδηγού τους γηπεδούχους, αλλά στο 89' ο Κλάιντι ισοφάρισε για τον Κεραυνό. ΟΙ φιλοξενούμενοι πέταξαν την ευκαιρία να προηγηθούν και να κλειδώσουν εκείνοι το τρίποντο, αλλά στο 87' ο Μιχαηλίδης δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Και σαν να μην έφτασε αυτό ο Αποστολίδης στο 90' πέτυχε για τον Ατρόμητο και δεύτερο γκολ κι κάπως έτσι βγήκε το ουράνιο τόξο στο Π. Αγιονέρι.
Ρεπό το Λεβεντοχώρι

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Πευκόδασος-ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 2-4
Ευρωπός-Κιλκσιακός 0-4
Μεγάλη Βρύση- Πάικο 2-0
Κρηστώνη-Πλαγιά 2-1
Εθνικός Σ. Μουριών-ΑΕ Πολυκάστρου (0-0, διακοπή στο 14')
Παλιό Αγιονέρι-Ποντοηράκλεια 2-1
Ρεπό το Λεβεντοχώρι

 

Η βαθμολογία
Επτάλοφος 24
Κιλκισιακός 20
Μεγ. Βρύση 19
Πάικο 15
ΑΕ Πολυκάστρου 15
Πλαγιά 14
Εθνικός Σ. Μουριών 13
Κρηστώμνη 13
Λεβεντοχώρι 12
Ποντοηράκλεια 7
Π. Αγιονέρι 6
Ευρωπός 6
Πευκόδασος 3
(ο αγώνας στο λεκανοπέδιο λογίζεται ως ισόπαλος 0-0 μέχρι να αποφασίσει η ΕΠΣ για την τελική τύχη του)

 

Η επόμενη αγωνιστική
Λεβεντοχώρι-Π. Αγιονέρι
ΑΕ Πολυκάστρου-Ευρωπός
Μ. Βρύση-Πευκόδασος
Ποντοηράκλεια-Εθνικός Σ. Μουριών
Επάλοφος-Πλαγιά
Κιλκσιακός-Κρηστώνη
Ρεπό το Πάικο