Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:08:04 πμ
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 22:43

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γουμένισσα-ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 2-3
(προσωρινό, διακοπή λόγω ομίχλης)
Η ομίχλη σφύριξε πρόωρα
Ένα πραγματικό ντέρμπι έγινε στη Γουμένισσα, αλλά η ομίχλη φρόντισε να παρατείνει την αγωνία για την τελική έκβασή του. Πολύ ωραίο παιχνίδι στο α' ημίχρονο με φάσεις και γκολ με το ..καλημέρα.

Ο Μπέλτσιος στο 3' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, αλλά πριν καλά καλά το χαρούν, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τοπχαράς ισοφάρισε 1-1. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Τοπχαράς (39') ξαναχτύπησε βάζοντας μπροστά τους πρωτοπόρους.
Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Καραελευθερίου ισοφάρισε σε 2-2, το γκολ αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους και σε λίγο άρχισαν τα παρατράγουδα. Προσωρινή διακοπή κι όταν ξανάρχισε το παιχνίδι ο Παντελιάδης ξανάβαλε μπροστά τον ΠΑΟΝΕ. Ύστερα ξαναμίλησε η ...ομίχλη και τπ παιχνίδι διακόπηκε οριστικά. Κοντά μισή ώρα θα παιχτεί για να ολοκληρωθεί ο αγώνας την ερχόμενη Τετάρτη. Ομίχλης επιτρεπούσης.

 

ΑΕ Πολυκάστρου-Ποντοηράκλεια 2-3
Ορατότης (σχεδόν) μηδέν
Είχε σκοτεινιάσει για τα καλά στο Πολύκαστρο κι ακόμα έπαιζαν μπάλα. Η ομίχλη, το σκοτάδι που έπεφτε κι ο κακός φωτισμός δημιούργησαν ένα τοπίο όπου μόνο ένας Θεός γνώριζε τι ακριβώς έβλεπαν οι παίκτες. Πάντως όσο έβλεπαν, στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν εύστοχοι. Κι αφού ο Αγαθίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να τους βάλει μπροστά, ο Σκεντέρι ευστόχησε στο 25' και με τη λήξη του ημιχρόνου ο Λιτσάνι ολοκλήρωσε το σοκ για τους γηπεδούχους με το 02- σκορ ημιχρόνου.
Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48', ο Κωνσταντινίδης μείωσε σε 1-2 και στο 67' ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΠ, η απόφαση αμφισβητήθηκε και ύστερα από κάμποση ώρα όταν εκτελέστηκε από τον Ιωαννίδη ο αγώνας ήρθε στα ίσια 2-2.
Ομίχλη, λιγοστός φωτισμός, διαμαρτυρίες το παιχνίδι έγινε παζλ για δυνατούς λύτες και κάπου στο 72' (αγωνιστικό λεπτό) η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα της ΑΕΠ, άγνωστο πως και από ποιον. Το παιχνίδι τελείωσε εν μέσω διαμαρτυριών των γηπεδούχων ότι δεν κρατήθηκαν οι καθυστερήσεις, αλλά σημασία έχει ότι οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

 

Μεγάλη Βρύση-Κιλκισιακός 0-4
Εύκολη επικράτηση
Σε καλή μέρα οι φιλοξενούμενοι πήραν εύκολη νίκη, περισσότερο εύκολη από όσο προϊδέαζε το όνομα του δυνατού αντιπάλου τους. Ωστόσο ο Αστέρας είχε πολλές ελλείψεις λόγω τιμωριών παικτών του.
Ο Μπελίτσας στο 11' έκανε σεφτέ στα τέρματα και τον ακολούθησε στο 29' ο Πιπερτζής. Ο ίδιος παίκτης στο αμέσως επόμενο λεπτά ξαναχτύπησε (0-3) και η σεμνή τελετή έληξε στο 60' όταν ο Ντάμσι πέτυχε το τελικό 0-4. Επέκεινα ο αγώνας είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

 

Ευρωπός-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1-1
Δίκαιη μοιρασιά
Ο Απόλλωνας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και στο 33' άνοιξε το σκορ. Όμως στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με τον Παπάκη βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Οι δυο ομάδες πρόσεξαν τις άμυνές τους στη συνέχεια και το 1-1 έμιεν τελικό σκορ παρά τις εκατέρωθεν ...προσεκτικές προσπάθειες.
Καλό παιχνίδι υπό συνεχές ψιλόβροχο ευχαρίστησε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν.

 

Πευκόδασος-Π. Αγιονέρι 3-2
Εναλλαγή ουραγού
Ντέρμπι ουραγών έγινε στο Πευκόδασος και το τελικό 3-2 υπέρ των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα την εναλλαγή στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου εγκαταστάθηκε (συγκάτοικος με τον Απόλλωνα) ο ηττημένος Ατρόμητος.
Ο Δεμουρτζίδης αιφνιδίασε τους γηπεδούχους στο 5' (0-1), αλλά ο Μωυσιάδης σχετικά νωρίς (16") έφερε στα ίσα το παιχνίδι 1-1. Ο ίδιος παίκτης με την έναρξη της επανάληψης (48") έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, αλλά ο Μπέλτσιος με αυτογκόλ ξανάφερε στα ίσα το ενδιαφέρον παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις όμως και πάλι ο Μωυσιάδης λύτρωσε τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας το 3-2.
Από μια κόκκινη κάρτα (αποβολή) είχαν οι δυο ομάδες (Μπέσιας για τους γηπεδούχους, Π. Ιωαννίδης για τον Ατρόμητο)

 

Λεβεντοχώρι-Σ. Μουριών 1-0
Νίκη κατά παράδοση
Στο γήπεδο του Χωρυγίου όπου αγωνίζεται ως γηπεδούχος ο Λεβέντης δημιούργησε μια μικρή παράδοση. Να κερδίζει προς το τέλος κάθε αγώνα. Τούτ΄αυτό συνέβη και με αντίπαλο τον Εθνικό Σ. Μουριών. Στο 80' ο Ιωαννίδης πέτυχε το μοναδικό τέρμα που έκρινε τη συνάντηση. Μέχρι τότε δημιουργήθηκαν φάσεις που μύριζαν γκολ, περισσότερες για τους γηπεδούχους, αλλά έμειναν στη ...μυρουδιά.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Πάικο -ΠΑΟΝΕ 2-3 (διακοπή λόγω ομίχλης)
Μ. Βρύση-Κιλκισιακός 0-4
ΑΕ Πολυκάστρου- Ποντοηράκλεια 2-3
Ευρωπός-Κρηστώνη 1-1
Λεβεντοχώρι- Σ. Μουριών 1-0
Πευκόδασος-Π. Αγιονέρι 3-2
Ρεπό η Πλαγιά

 

Η βαθμολογία
Επτάλοφος 28
Κιλκισιακός 27
Μεγ. Βρύση 23
ΑΕ Πολυκάστρου 23
Λεβεντοχώρι 21
Στ. Μουριών 18
Πλαγιά 17
Πάικο 15
Κρηστώνη 15
Ποντοηράκλεια 10
Ευρωπός 7
Πευκόδασος 6
Π. Αγιονέρι 6

Δεν υπολογίζεται ο διακοπείς αγώνας Πάικου-ΠΑΟΝΕ