Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 2:20:19 πμ
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 18:14

Η Γενοκτονία των Ποντίων… και οι Πόντιοι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημήτρη (Μήτου) Ιωαννίδη.

 

Περίμενα να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί, οι προπηλακισμοί και κάθε είδους..ισμοί να γράψω κι εγώ κάτι σχετικό με τη Γενοκτονία. Θα αναφερθώ όμως σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις από συγκεκριμένους ανθρώπους, Πόντιους με όλη τη σημασία και το περιεχόμενο της λέξης. Και, αναφέρομαι στο αφιέρωμα του Καθηγητή Κώστα Φωτιάδη στη Γενοκτονία και στην καταπληκτική δουλειά-ποσοτική και ποιοτική-που παρουσίασε στο περίπτερο 2 της Έκθεσης, από 27 Απριλίου έως 27 Μαιου.

 

Δεν ξέρω πόσοι από τους «πανηγυρίζοντες» και «προπηλακίζοντες» στο όνομα της γενοκτονίας επισκέφθηκαν την τεράστια ΄Εκθεση. Για τους μεν πανηγυρίζοντες θα είχαν την ευκαιρία μετά την επίσκεψη και τον πλούτο των εκδηλώσεων που παρουσίασε ο ακούραστος ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΑΣ Κώστας Φωτιάδης, να αισθανθούν υπερήφανοι για τη γενιά των γονέων και των παππούδων μας, που στάθηκαν αποδεκατισμένοι, αλλά όρθιοι, απέναντι στις ορδές και τον ορυμαγδό εξόντωσης κάθε Έλληνα και ελληνικής γωνιάς από τον αιμοσταγή Κεμάλ και των παραφυάδων του. Για τους προπηλακίζοντες όμως δεν υπάρχει τίποτε που να δικαιολογεί την απαράδεκτη αντίδρασή τους και κάνουμε μία σκέψη, μόνο, ότι με τη συμπεριφορά τους αμαύρωσαν τη Μνήμη των προγόνων μας, αλλά και εμάς των απογόνων τους, που τιμούμε κάθε χρόνο με τον πρέποντα σεβασμό τη Μνήμη τους, ως αληθινοί Πόντιοι.
Η ημέρα Μνήμης δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για προπηλακισμούς.
Εμείς, ας επικεντρωθούμε στην εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Καθηγητής Φωτιάδης, με τις άοκνες προσπάθειες του οποίου παραβρέθηκαν Τούρκοι και Έλληνες Καθηγητές, αλλά και πολλοί άλλοι Επιστήμονες και ειδικοί, (ανάμεσά τους και η δική μας, εξαιρετική στη εισήγησή της, Ελένη Κωνσταντινίδου από το Χορήγι, όπως και ο Νίκος Αφεντουλίδης ), οι οποίοι, με τις εισηγήσεις τους ζωντάνεψαν και επικαιροποίησαν τη Μνήμη στη Γενοκτονία και τον άδικο χαμό 353000 Ελλήνων Ποντίων. Χρέος δικό μας, αγαπητοί συμπατριώτες, είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η ιστορία αυτή να μην περάσει στη Λήθη, αλλά, να τη κρατήσουμε ζωντανή μέχρι να δικαιωθούν οι γονείς και παππούδες μας.
Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή που μου δίνει η έγκριτη και φιλόξενη Εφημερίδα των Ειδήσεων του Κιλκίς, να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον αξιότιμο Καθηγητή Κύριο Φωτιάδη για το τεράστιο έργο που παρουσίασε για έναν ολόκληρο μήνα, όπου πλην των εισηγήσεων, είχε και ένα πλήθος άλλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο περίπτερο 2 της Έκθεσης, και, δεν ξέρω πόσοι πολλοί Πόντιοι το χαρήκαμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η κολακεία του 17χρονου Αρμενόφωνοι Έλληνες »