Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 6:54:53 πμ

Πολιτιστικά

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Γεώργιο Φραγγίδη, για την προσφορά τροφίμων προς το Παράρτημα των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που λειτουργεί στην Ενορία μας και το οποίο διανέμει καθημερινά 20 μερίδες φαγητού.

Νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12 έως και 20 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα) προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 19:37

Χαμός στα social με Ποντιακό σποτ για τον κορονοϊό [vid]

Γράφτηκε από τον

Έγινε Viral στα social η διασκευή στα ποντιακά από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη του γνωστού σποτ του Υπουργείου Υγείας με το Σπύρο Παπαδόπουλο.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς στηρίζει την πρωτοβουλία της ΟΕΓΝΕ, για την Τρίτη 7 Απρίλη, Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία και συμμετέχει με πολύμορφες δράσεις.

Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 22:23

Αιμοδοσία και στιγμές ανθρωπιάς στον Ευρωπό

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 4/4/2020 αιμοδοσία της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ευρωπού.

Αυτό που συνέβη ήταν εξαιρετικό! Συγκλονιστικό! Σήμερα η Ομάδα μας έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής από την ίδρυσή της.

Γράφει ο Βλάσης Αγτζίδης.
 
Ζώντας μια παράξενη εποχή, γεμάτη καινοφανείς κινδύνους, μοιραζόμαστε όλοι μια ίδια κατάσταση: την αναγκαστική απομόνωση στα σπίτια μας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επιδημία.
 
Ας προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται καλύτερα την κατάσταση αυτή.
Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 20:23

Στιγμές περισυλλογής στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Γρίβας

Γράφτηκε από τον

Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας. Στιγμές περισυλλογής στις καταπράσινες πλαγιές του Πάικου, αγναντεύοντας την κοιλάδα του Αξιού και τους αμπελώνες της Γουμένισσας, ανάμεσα στα καστανοχώραφα της Γρίβας και της Καστανερής, στην απόλυτη γαλήνη οι ψαλμωδίες των μοναχών, σμιλεύουν την ψυχή της Ορθοδοξίας.

Κώστας Τερζενίδης

Eidisis.gr: Στους 78.857 οι χρήστες και στις 231.091 οι προβολές σελίδας για τον Μάρτιο 2020.

Από σήμερα ο Σέλευκος Α΄ ο Νικάτωρ ξεκινάει το διαδικτυακό του ταξίδι και ελπίζει να σας έχει συνοδοιπόρους, για να σας ταξιδέψει στο μακρινό παρελθόν και σε τόπους μυθικούς…

Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 20:08

Ήχοι Βαλκάνιοι, ήχοι σκληροί μες στη γλυκύτητά τους

Γράφτηκε από τον

Τα Χάλκινα της Γουμένισσας. Ήχοι Βαλκάνιοι, ήχοι σκληροί μες στη γλυκύτητά τους, ευλογημένοι από τον προστάτη τους, τον Αη Γιώργη.

Από την πλατεία της Γουμένισσας ξεχύνονται οι χάλκινες νότες για να ξυπνήσουν το Πάικο.

Σελίδα 1 από 389