Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, 1:20:55 μμ

Πολιτιστικά

Τιμητική εκδήλωση βράβευσης του συμπατριώτη μας επιστήμονα γεωλόγου, Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ανανία Τσιραμπίδη οργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου , ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης (Λεωφόρος Νίκης 13, 2ος όροφος).

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης του Κιλκίς επισκέφθηκε η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 22:12

Η ΤΕΧΝΗ κοντά στα παιδιά για ακόμη μια φορά

Γράφτηκε από τον

Παιδιά, η τέχνη ετοίμασε όμορφα και διασκεδαστικά πραγματάκια για εσάς. Στο νέο μας τμήμα Δημιουργικής έκφρασης για παιδιά από 3 έως 6 χρονών, τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν, κόβουν, κατασκευάζουν και μουντζουρώνουν με χεράκια και ποδαράκια. Όταν έχουν κεφια τραγουδούν, άλλοτε διαβάζουν παραμύθια και σίγουρα γελάνε όλοι μαζί.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 21:57

Ξεκινούν οι εγγραφές στο “Πόλις”

Γράφτηκε από τον

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις», ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στα τμήματα του Εργαστηρίου του. Γίνονται δεκτοί μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι. Τα μαθήματα θα αρχίσουν την 1η Οκτωβρίου 2018.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 21:13

Το “Αξιον Εστί” Αξιούπολης στον Παρθενώνα

Γράφτηκε από τον

Μετά απο πρόσκληση από τον ομώνυμο Πολιτιστικό Σύλλογο Παρθενών-Μαρμαρά, η χορωδία " ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" μετέβη την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον γραφικό οικισμό του Παρθενώνα στον Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 23:28

Δημήτρη Γκιούλτσου: “Τα ημιτελή” στην Τέχνη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Δημήτρη Γκιούλτσου, με τίτλο “Τα ημιτελή”, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 21:07

ΛΕΚ: Δράσεις- εγγραφές - μουσικοχορευτικό γλέντι

Γράφτηκε από τον

Με εμπλουτισμένες δράσεις και δραστηριότητες, καθώς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων, των τοπικών προϊόντων, αλλά και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας, ξεκινά η φετινή χρονιά για το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με τον τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που έγινε σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, έφθασε στο τέλος της. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, 15 εθελοντές υλοποίησαν 18 δράσεις και 308 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών συμμετείχαν σε αυτές.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 22:22

Ο Σταυρός και ο βασιλικός

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Ματαίως αναζητούσε η βασιλομήτορα Αγία Ελένη τον Σταυρό του Χριστού, μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού, διότι κανείς δε θυμόταν μετά από τριακόσια χρόνια, που είχε ενταφιασθεί, για να προστατευθεί από την βεβήλωση των ειδωλολατρών.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 21:41

Ανακοίνωση - καταγγελία Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή πρόσφατες, συστηματικές και μεθοδευμένες προσπάθειες καπήλευσης του ονόματος του «Λυκείου των Ελληνίδων», από νεόκοπες υποομάδες, το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, υπό τη σκέπη του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων στην Αθήνα, υπό την προεδρία της Ελένης Τσαλδάρη, υποχρεούται να προβεί στην κάτωθι ανακοίνωση:

Σελίδα 1 από 308