Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 4:18:24 μμ

Πολιτιστικά

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς το χρυσό στεφάνι από τον Μακεδονικό Τάφο της Αρχαίας Ευρωπού!

Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια της φιλοξενίας της έκθεσης 'ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ εκ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ' του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της περιοδεύουσας φωτογραφικής έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019ώρα 19.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31-12-2019.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:52

Μαθήματα υποκριτικής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με τον Γιώργο Κιουρτσίδη

Γράφτηκε από τον

Ένας νέος κύκλος θεατρικής, υποκριτικής και σκηνοθετικής προσέγγισης ξεκινά στην ΤΕΧΝΗ. Νέος δάσκαλος μας ο Γιώργος Κιουρτσίδης με πολυετή εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, θα πραγματοποιήσει τα μαθήματα υποκριτικής με  στόχο και  σκοπό  να μπορέσουν οι συμμετέχοντες  να μυηθούν  στην θεατρική  τέχνη, να αποκτήσουν ένα κοινό θεατρικό κώδικα επικοινωνίας , να ασκηθούν στα εκφραστικά και επικοινωνιακά τους μέσα,  στον συναισθηματικό και αισθητικό τους κόσμο, ενώ παράλληλα διαβάζοντας θεατρικά έργα να αποκτήσουν την τεχνογνωσία της δραματουργικής ανάλυσης που είναι βασικό στοιχείο μιας παράστασης.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, θα υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς Ε' και ΣΤ' τάξης στο υλικό «Ομαδομαζέματα - Θαλασσομαντέματα».

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 23:17

Γ’ Επιστημονικό Συνέδριο στη Μονή Οσίου Νικοδήμου

Γράφτηκε από τον

Το Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήµου του Αγιορείτου, µε αφορµή τη συμπλήρωση 270 ετών από τη γέννηση και 210 ετών από την κοίµηση του προστάτου Αγίου του, διοργανώνει την 20ή και 21η Σεπτεμβρίου 2019 το Γ΄ Επιστηµονικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Κοινόβιο με θέμα: «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: η εφαρμογή των διδαχών του στη σηµερινή πραγµατικότητα».

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 14:45

Κυριακίδης: Θα αξιοποιηθεί το Ασκληπιείο της αρχαίας Μορρύλου

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, καλωσορίζοντας το φθινόπωρο, παρουσίασε, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, την περιοδική έκθεση «ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΣ. Μία αρχαία μητρόπολη στην πεδιάδα της Κρηστωνίας με φημισμένο Ιερό του Ασκληπιού» (σήμερα στην κοινότητα Άνω Απόστολοι του Δήμου Κιλκίς).

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 12:18

Στη Ρωσία οι Συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Παραθέτουμε την άκρως επιτυχημένη οκταήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στην ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ και ΜΟΣΧΑ σε έμμετρη μορφή και ευχαριστούμε την συναδέλφισσα Πέτρογλου-Καμψιάδου Ξανθούλα για αυτήν την περιγραφή της εκδρομής μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΜΟΣΧΑ) ΑΠΟ 24/06 ΕΩΣ 01/07/2019 (ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ).

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 10:25

Τμήματα χορού στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Οι χοροί latin αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για ανθρώπους όλων των ηλικιών, χοροί διασκεδαστικοί, χοροί που σου φτιάχνουν τη ψυχολογία, με αλέγκρα μουσική, κίνηση και κυρίως συναναστροφή! Όμορφες παρέες γεννήθηκαν και άλλες ετοιμάζονται να ξεμυτίσουν για να βοηθήσουν μέσα από το χορό τον εγκέφαλο να εκκρίνει ορμόνες χαράς.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 10:22

Γιορτή Εθελοντών στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το προσωπικό και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς θέλουμε να ευχαριστήσουμε εσάς, τους εθελοντές μας, για την καθοριστική συμβολή σας στην υλοποίηση της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας, με τίτλο ‘’Βουτιά στα βιβλία’’. Χωρίς τη δική σας βοήθεια, το μεράκι σας, τις ιδέες σας, την θετική σας διάθεση δε θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή των δράσεων που έντυσαν με γέλιο, δημιουργικότητα και αξέχαστες εμπειρίες το φετινό καλοκαίρι.

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 19:56

Εγγραφές στα τμήματα "πόλις" και Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι του «πόλις» & ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς, ανακοινώνουν την έναρξη των εγγραφών στα τμήματαά τους.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι: Ζωγραφική για παιδιά και για ενήλικες, κόμικς, σκάκι για αρχάριους και προχωρημένους, χειροτεχνία, κοπτική-ραπτική, κρουστά, μουσική προετοιμασία, τραγούδι και θέατρο.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (17-9-2014)

Σελίδα 1 από 351