Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 6:10:18 μμ

Πολιτιστικά

Στις 14 και 15 Αυγούστου θα προβληθεί στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η παιδική ταινία με τίτλο “Γατοσυμμορία”.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ μέ τήν Θαυματουργή εἰκόνα τῆς Θεομήτορος.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, σε αναψυκτήριο της πόλης.

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 19:09

“Οι 12 ένορκοι” στο Θερινό Σινεμά Δήμου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στις 11 Αυγούστου  θα προβληθεί στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η ταινία με τίτλο “Οι 12 ένορκοι”. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30!!!

Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 21:49

Γιορτή Καρπουζιού στο Νέο Αγιονέρι

Γράφτηκε από τον

Το Νέο Αγιονέρι τίμησε και φέτος τις παραδόσεις του με τη Γιορτή Καρπουζιού που διοργάνωσε με επιτυχία ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος ''Μιστί'' σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.
Στο διήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στις 26 – 27 Ιουλίου πρωταγωνίστησε το καρπούζι που καλλιεργούν με μεγάλη επιμέλεια οι τοπικοί παραγωγοί και δεν αρκούνται μόνο στην κατανάλωση και διάθεση του φρούτου στην αγορά.

Την πρώτη τους συνάντηση για να οριοθετηθούν οι ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς, με τίτλο «In4Child» υλοποίησαν η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, η Ανώτατη Ιατρική Σχολή της ΠΓΔΜ, UKLO, η UNESCO Club Σερρών και η Lifestart.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 22:54

«Σοσιαλισμός, μύθος και πραγματικότητα», Χρήστος Γκόλιαρης

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θωμάς Μπάκας, Αναπλ. Καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Διοίκησης της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εργασία αυτή του Χρ. Γκόλιαρη είναι, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναλύει στον τίτλο του βιβλίου, «μια μικρή μελέτη-εισαγωγή και κριτική ανάλυση ενός πολιτικού συστήματος το οποίο θεωρητικά χαρακτηρίζει ο ανθρωπισμός, η κοινωνική δικαιοσύνη και η δημοκρατία, πρακτικά όμως η πολιτική αδυναμία».

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 22:20

Ὁ διαχρονικός λόγος τοῦ προφήτου Ἠσαΐου

Γράφτηκε από τον

Ἀπό τά βάθη τῶν αἰώνων
ἡ φωνή τοῦ Θεοῦ
φθάνει ὥς τίς ἡμέρες μας

Ὁ προφήτης Ἠσαΐας σαλπίζει:
1. Ἄκουε, σύ Οὐρανέ, καί σύ, ἡ γῆ, ὁ Κύριος πρόκειται νά μιλήσει.

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 23:45

Προβολή της τοπικής παραγωγής και του πολιτισμού

Γράφτηκε από τον

Το χρυσάφι του κάμπου του λεκανοπεδίου των Μουριών έθελξε εκατοντάδες πολίτες και επισκέπτες που το περασμένο Σάββατο προσήλθαν στο Σ.Σ. Μουριών για να γευθούν τον καρπό του καλαμποκιού που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην τοπική αγροτική παραγωγή και να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε μια γιορτή ευεξίας και εκλεκτών γεύσεων.

Σελίδα 1 από 302