Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 5:43:20 μμ

Πολιτιστικά

Στην Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "οι Αργοναύτες" ξεκινούν μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακού ποντιακού νταουλιού.
Τα μαθήματα θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στους χώρους του συλλόγου και απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και παιδιά. Το πρώτο μάθημα θα γίνει την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 08.00 μμ

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 12:56

«Μια σταγόνα Καζαντζάκης»

Γράφτηκε από τον

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς διοργανώνει την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος), την εκδήλωση με θέμα: «Μια σταγόνα Καζαντζάκης».
Η φιλόλογος Εύη Παναγοπούλου θα παρουσιάσει το Νίκο Καζαντζάκη μέσα από το έργο του «Ο τελευταίος πειρασμός».
Αποσπάσματα από το έργο θα διαβάσουν οι: Θεόφιλος Γουλτίδης, Χρήστος Ιωαννίδης, Γιώργος Ποζίδης, Κώστας Ραμπίδης.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 19:47

Με την υπέροχη ματιά της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

O Δημοσιογραφικός Οργανισμός των ΕΙΔΗΣΕΩΝ ξεκινά σήμερα μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς. Η υπέροχη αυτή ομάδα-παρέα της πόλης θα προσφέρει στο αναγνωστικό μας κοινό τη δική της μοναδική ματιά για την κοινωνία, τους ανθρώπους και τα δημιουργήματά τους.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 19:10

Σε κλίμα χαράς η Γιορτή της Τρίτης Ηλικίας στη Γουμένισσα

Γράφτηκε από τον

Η γιορτή της Ηλικίας Τρίτης που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, μέσα σε κλίμα χαράς και κεφιού στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2018 στα γραφεία του Συλλόγου.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε στην χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο ιστορικός Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, η δράση του οποίου χρονολογείται από το 1905.
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στην ιδιόκτητη αίθουσα του συλλόγου.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 22:19

“Ποιος ανακάλυψε την Αμερική" στην Τέχνη Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η πρώτη αυλαία έπεσε για την παράσταση “Ποιός ανακάλυψε την Αμερική” που παρουσίασαν τα μέλη της θεατρικής σκηνής της Τέχνης υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη της Παύλου Δανελάτου, μια παράσταση που εισέπραξε όχι μόνο το χειροκρότημα αλλά και την συγκίνηση των θεατών.
Το θέμα απλό και καθημερινό, κατάφεραν όμως όλοι οι συντελεστές να οδηγήσουν τους θεατές σε μία αίσθηση οικειότητας σε σχέση με ότι συνέβαινε στη σκηνή. Άλλοτε προσεγγίζοντας τους με τρόπο κωμικό, άλλοτε με σκεπτικισμό και άλλοτε με συγκίνηση, υπήρξαν σε σημεία καθηλωτικοί και με ανατομική εμβάθυνση στο κείμενο της Χρύσας Σπηλιώτη.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 22:16

Μια υπέροχη εμπειρία... από την ΤΕΧΝΗ

Γράφτηκε από τον

Μια υπέροχη εμπειρία μοιραστήκαμε με τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς και την εκπαιδευτικό και σκηνοθέτιδα τους, Ελένη Λιαρετίδου, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης της πόλης για τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με τίτλο “Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς-από τα χαρακώματα των μαχών στα σκάμματα των ανασκαφών”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Αλέξανδρου Αντωνιάδη, με τίτλο “Παράλληλοι Κόσμοι”
την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 21:50

«Ο Αρμαγεδδών του εμφυλίου» παρουσιάστηκε στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος, Κιλκισιωτών Αθηνών με την ευκαιρία των εβδομήντα τεσσάρων ετών από την θλιβερή επέτειο της ανθρωποθυσίας που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την πόλη μας την αιματηρότερη πόλη του εμφυλίου, διοργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αρμαγεδδών του εμφυλίου» του συμπατριώτη μας Σώτου Χρυσάφη που περιγράφει με αντικειμενικότητα όλο το ιστορικό της θλιβερής αυτής ημέρας, 4 Νοεμβρίου 1944.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 21:29

Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις της Π.Ε. Κιλκίς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με την περιοδική έκθεση "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ". Από τα χαρακώματα των μαχών…στα σκάμματα των ανασκαφών» διάρκειας από 11.11.2018 έως 31.05.2019.

Σελίδα 1 από 316