Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 4:55:53 πμ

Εκπαίδευση

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, εκφράζουμε δημόσια την αντίθεσή μας στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Κιλκίς για λειτουργία 4 τμημάτων Α' Δημοτικού στα σχολεία της περιοχής μας, με 25 μαθητές στο κάθε τμήμα.

Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Στ1 του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς. Στο πλαίσιο του προγράμματος Τοπικής Ιστορίας που υλοποιούμε φέτος με τίτλο: Το Κιλκίς στη δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου: 100 χρόνια από τις μάχες Σκρα και Δοϊράνης, διαβάσαμε, ότι κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Μετώπου 1915 -1918 διενεργήθηκαν ανασκαφές στον χώρο τη Μακεδονίας από τα εκστρατευτικά σώματα. Για τον λόγο αυτό πήραμε μια συνέντευξη από τον Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Δρ. Στάματη Χατζητουλούση, ο οποίος ασχολείται μα το θέμα και του κάναμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στον Νομό μας.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:09

Έρμο Κιλκίς..!

Γράφτηκε από τον

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τόσο μακριά από την Αθήνα, γράφαμε την περασμένη εβδομάδα σχολιάζοντας την διαφαινόμενη εξέλιξη με την πλήρη απαξίωση του Κιλκίς μέσω και της κατάργησης του ΤΕΙ, του λειτουργούντος δηλαδή εδώ παραρτήματος. Μια εξέλιξη που προέκυψε και προαναγγέλθηκε από τον αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Στάμου στη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Δήμο Κιλκίς.

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 22:30

Οι απόφοιτοι 1978 του Λυκείου Χέρσου ξαναβρίσκονται!

Γράφτηκε από τον

Μετά από 40 χρόνια οι τότε νεαρές και νεαροί απόφοιτοι του Λυκείου Χέρσου, της τάξης του 1978, θα ξαναβρεθούν και πάλι στην αυλή του σχολείου, όπου ενηλικιώθηκαν με πολλά όνειρα και αγωνίες για τη ζωή που είχαν μπροστά τους.
Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με… κρασοκατάνυξη. Οσες και όσοι προσέλθουν παρακαλούνται να αφήσουν τα εγγόνια στο σπίτι!

Ενόψει του προγραμματισμού των ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς για το καινούριο έτος κατάρτισης 2018 -2019, προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ στην παρακάτω διεύθυνση http://iek-kilkis.kil.sch.gr/ , για να ψηφίσουν την ειδικότητα της επιλογής τους στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 21:59

Παιδόκοσμος "Αλέξανδρος". Η πρώτη επιλογή!

Γράφτηκε από τον

Παιδόκοσμος "Αλέξανδρος". Η πρώτη επιλογή!

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο μακριά από την Αθήνα και τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη! Παραφρασμένη τη γνωστή από τις αρχές του περασμένου αιώνα κραυγή μεξικανού προέδρου (Δυστυχισμένη Λατινική Αμερική που είσαι τόσο μακριά από τον Θεό και τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες) ξαναθυμόμαστε και γίνεται επίκαιρη στο Κιλκίς μετά την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συγκαλέσει σύσκεψη το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κιλκίς ,όπου μέσες άκρες διαμηνύθηκε στους φορείς του νομού ότι: Καταργείται το παράρτημα ΤΕΙ και αντ' αυτού το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας (όπου εντάσσονται το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας) θα φροντίσει υπό την εποπτεία του να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης, επιπέδου μεταλυκειακού ΙΕΚ!

Εκπρόσωποι του Ε.Ι. Κ. (παράρτημα Θεσσαλονίκης) επισκέφθηκαν το Δημοτικό του Χέρσου την Πέμπτη 24 Μαϊου 2018 και εφάρμοσαν με τη Στ τάξη του Σχολείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με το διαφορετικό, συναισθηματικό και τόσο ξεχωριστό κόσμο των κωφών ατόμων και των κωφών μαθητών. Για αυτό το καταπληκτικό δίωρο, το γεμάτο ομορφιά και συναίσθηση, τους ευχαριστούμε θερμά.

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας φοίτησης των προνηπίων ηλικίας 4 ετών στο Νηπιαγωγείο, τη σταδιακή εφαρμογή του σε μια τριετία 2018, 2019, 2020 και το θόρυβο που προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς , της 8-5-2018, τα άρθρα και απόψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα, o Σύλλογός μας έχει να σχολιάσει τα ακόλουθα:

Στο ΚΠΕ Στυλίδας ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΣΤ’ τάξης «Κλίμα – Δάσος – Προσανατολισμός». Συντονιστές του προγράμματος στο σχολείο ήταν οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου, που είναι μέλη του εθνικού δικτύου «Κλιματικές Αλλαγές – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα» του ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης κι επιμορφώθηκαν σε σχετικό σεμινάριο για τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος.

Σελίδα 1 από 75