Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 12:53:01 μμ

Εκπαίδευση

Στο σκίτσο της Εφημερίδας ¨Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ¨ του 2003 παρατηρούμε μια άθλια εικόνα του περιβάλλοντος, δηλαδή είναι μολυσμένο από ορυκτούς ρύπους, από καυσαέρια πλοίων, από διάφορα σκουπίδια μέσα στη θάλασσα.
Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή η εικόνα είναι πολλαπλές. Γεννιούνται πολλά ερωτήματα όπως, γιατί να μην αξιοποιούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γιατί να είμαστε τόσο αδιάφοροι και εγωιστές.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 22:34

2ο ΓΕΛ Κιλκίς: Ευαισθησία και αλληλεγγύη στην Αλβανία

Γράφτηκε από τον

Με τη μέριμνα της θεατρικής ομάδας του 2ου ΓεΛ Κιλκίς το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας. Οι μαθητές/τριες συνέλλεξαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία και παρέδωσαν στο Δήμο Κιλκίς. Τέτοιες πράξεις εκ μέρους των μαθητών/τριών υπηρετούν με ανθρωπιστικό χαρακτήρα το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, καλλιεργούν τόσο την εγρήγορση των μαθητών/τριών σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας όσο και το ιδεώδες της συλλογικής προσφοράς. Οι μαθητές/τριές μας υιοθετούν τις αξίες της ανθρωπιστικής συνεισφοράς και της αλληλεγγύης.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (17-12-2014)

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 13:32

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία από το 2ο Λύκειο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με τη μέριμνα της θεατρικής ομάδας του 2ου ΓεΛ Κιλκίς το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.

Οι μαθητές/τριες συνέλλεξαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία και παρέδωσαν στο Δήμο Κιλκίς.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς διοργάνωσε ενδοσχολική επιμόρφωση για τους  εκπαιδευτικούς του Σχολείου σε θέματα Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με τους Εθελοντές – Διασώστες της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. (ΠΡΟστατεύω Τον Εαυτό μου Και Τους Άλλους) Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 20:35

Ο Αλέξανδρος Γρόζος πρόεδρος στο Σύλλογο Δασκάλων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2019, τα εκλεγμένα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κιλκίς προχώρησαν, σύμφωνα με το καταστατικό, στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και στην εκλογή  προεδρείου ως εξής:

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (26-11-2014)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-11-2019)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-11-2019)

"Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας" είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης, που επισκέφτηκε τμήμα της Πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Κιλκίς.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις φωτογραφίες (του Ορέστη Κουράκη) 18 εντυπωσιακών χρυσών στεφανιών από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (το μουσείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές χρυσών στεφανιών παγκοσμίως, καθώς, μετά και τις ανασκαφές των τελευταίων χρόνων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ο αριθμός τους ξεπερνά 40).

Σελίδα 1 από 99