Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:03:03 πμ

Αρθρογραφία

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 23:03

Υποψήφιοι…αντιδήμαρχοι

Γράφτηκε από τον

Του Πάνου Φλωρίδη.

Κύριε διευθυντά,
Διατρεχόμενος από εθνικό ρίγος ανέγνωσα το διάγγελμα του αγαπητού Σούλη Καζαντζίδη, με το οποίο πληροφόρησε τον Κιλκισιώτικο λαό ότι θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του για ένα καλύτερο Αύριο του τόπου. Λίγη δόση ρίγους ακόμη και θα στεκόμουν σε στάση προσοχής!

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 22:21

Κυνηγώντας τον Ούγγρο

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

Το Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη, αποφάσισε να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ε.Ε. εναντίον της Ουγγαρίας, για παραβίαση των ιδρυτικών αξιών της Ένωσης. Αφορμή για την κίνηση αυτή υπήρξε η πολιτική συμπεριφορά της ουγγρικής κυβέρνησης (κλείσιμο πανεπιστημίου, απαγόρευση απεργιών, φυλακίσεις δημοσιογράφων, διακρίσεις κατά των γυναικών, αντισημιτισμός) με ηχηρότερες ωστόσο τις αποφάσεις της που αφορούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 23:20

Ομ' κεφάλι μωρού…

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Βρίσκομαι πάντα στην Τέρπυλλο, ως αγροτικός ιατρός. Γιατρός για όλες κατ’ αρχήν ιατρικές και παραϊατρικές δουλειές, όταν δεν υπάρχει νοσοκόμος! Το απαιτεί και ο κόσμος. Ό,τι έχει σχέση με το σώμα και τις λειτουργίες του είναι δουλειά του γιατρού, στον οποίο καταφεύγουν σε κάθε ενόχληση και η ανάσα του γιατρού εγγυάται στο χωριό ασφάλεια σιγουριά!

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 21:23

Το Κιλκίς οργίζεται πλέον

Γράφτηκε από τον

Του Πάνου Φλωρίδη.

 

Κύριε διευθυντά,
Έχει καθιερωθεί πλέον ως έθιμο, κάθε τρεις και λίγο να ξεσπάει ένας δημόσιος καυγάς μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Ίδρυμα.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 22:05

Κιλκίς - Ταξίδι στο παρελθόν

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ιωσηφίδης Μάκης, Δάσκαλος.

Κάθομαι στην πολυθρόνα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και προσπαθώ να συγκεντρωθώ στην εφημερίδα μου. Μάταια. Το μυαλό μου ταξιδεύει στο παρελθόν. Πώς πέρασαν τα χρόνια... Διορίστηκα δάσκαλος στο Κιλκίς, εικοσιτετράχρονο παλικαράκι το 1978.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:31

"Προγράμματα Θεσσαλονίκης"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2014 απ' τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποτίθεται πως θα εφάρμοζε ως κυβερνητικό πρόγραμμα “ανεξάρτητα απ' την κατάληξη της διαπραγμάτευσης”.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 22:46

Ποδαρόδρομοι και αμερικανοπληξίες

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Γενικεύτηκε τα τελευταία χρόνια ο ποδαρόδρομος. Κατά ομάδες και κατά μόνας, πρωί ή απόγευμα, στα γύρω από το Άη – Γιώργη μονοπάτια, στο πρώην αεροδρόμιο, γύρω από το Ηρώο της μάχης του Κιλκίς του 1913, την παλιά σουρτάρα* προς τον προφήτη Ηλία, από και προς την Εκάλη, αλλά και όπου αλλού βολεύει του καθενός! Καλού κακού κρατούν οι περισσότεροι και μια μαγκούρα για τα αδέσποτα σκυλιά. Ραβδί δεν κρατούν, σε όσους επιτρέπεται, με αθλητικά υποδήματα, το ταρτάν του σταδίου!

Όλοι μας χαιρόμαστε με τη χαρά σας, νέοι και νέες της Παιονίας και της Γέφυρας, όσοι περάσατε και το κατώφλι των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, σε κάποια σχολή των επιλογών σας είτε κι εκεί που σας “προτίμησε” το σύστημα βαθμιδωτής αξιολόγησης. Μια χαρούμενη ανάσα για τους οικείους σας, ένα σιγουρεμένο χαμόγελο για σας. Χαρά σας και χαρά τους, κι από κοντά χαρά όλων μας όσων σας προσμένουμε χειριστές της διάρκειας της κοινωνίας μας.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 22:42

Ωδινεν όρος...

Γράφτηκε από τον

Του Πάνου Φλωρίδη.

Κύριε Διευθυντά
Οι παλαιοί (πραγματικοί) δημοσιογράφοι έλεγαν ότι δυο πράγματα δεν προαναγγέλλονται από τους κυβερνώντες: Η υποτίμηση και ο ανασχηματισμός. Η υποτίμηση πλέον δεν υφίσταται ως οικονομική ορολογία. Άλλοι την αποφασίζουν. Ο δε ανασχηματισμός έχει καταντήσει ένα «έθιμο» άνευ σημασίας. Η χαρά των γελοιογράφων, ένα πράμα. Ενίοτε σημαίνει αποφασιστικότητα και σχεδόν πάντα παράδοση άνευ όρων στους επόμενους.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:27

Ανάγκη για Διυπουργικό Οργανισμό Δασοπροστασίας

Γράφτηκε από τον

του Κώστα Κιλτίδη*.

 

Στα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η αναγκαιότητα των διυπουργικών οργανισμών. Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, που πρέπει το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση να υπηρετήσουν, επιβάλλει την δημιουργία οργανισμών που μπορούν να ανταποκριθούν στην συνθετική διάσταση των προβλημάτων.

Σελίδα 1 από 190