Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 2:12:32 μμ

Αρθρογραφία

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Ορκωμοσία ιατρών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 12.7.1967. Διακρίνονται: Αναστάσιος Αμανατίδης (πάνω με κύκλο). Επίσης οι Κιλκισιώτες: Μαυρόπουλος Γεώργιος ακτινολόγος Θεσσαλονίκης, οι αείμνηστοι: Μαρία Σιδηροπούλου κάτω σειρά τέταρτη από αριστερά και Κώστας Ανδρέας παθολόγος Λάρισας. Ο Γεώργιος Σούρλας μπροστά και δεξιά του Αμανατίδη και ο καθηγητής Αναστάσιος Χρηστομάνος, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής. Δίπλα του ο Διοικητής της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 23:52

"Εθνότητα" στη συμφωνία με τα Σκόπια;

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Η εικόνα δύο πολιτικών αρχηγών να ερίζουν για τη μετάφραση μιας λέξης στα αγγλικά, με τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί εν είδει λεξικού μια αστυνομική ταυτότητα στη Βουλή, μονάχα θλίψη μπορεί να προκαλεί. Όχι τόσο για την αντιδικία και τον τρόπο με τον οποίον ο Τσίπρας τεκμηρίωσε τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο για το γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας, αγνοεί τις ίδιες τις έννοιες για τις οποίες καλείται να βγάλει συμπεράσματα.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 23:18

Η αλήθεια λάμπει περισσότερο… στο σκοτάδι

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Παρίδη, Συντονιστή Κιλκίς του ΛΑ.Ο.Σ.

 

Αναμφισβήτητα δύο δεκαετίες τώρα , ο Ελληνικός λαός ζει στην ανασφάλεια, χωρίς ελπίδα, χωρίς όραμα, χωρίς αισιοδοξία. Έχει εισέλθει σε ένα μακρύ σκοτεινό τούνελ που όσο προχωρά χάνονται και οι τελευταίες ακτίνες φωτός. Το 2001 ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ. Η ΝΔ ως αντιπολίτευση όχι μόνο δε γύρισε την πλάτη στο τότε ΠΑΣΟΚ, αλλά συναίνεσε σε μια συμφωνία εισόδου της χώρας μας σε ευρωπαϊκό νόμισμα ισχυρό για τις χώρες με ανεπτυγμένη βιομηχανία και καταστροφικό για τις χώρες όπως η Ελλάδα.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 22:57

Εν κατακλείδι...

Γράφτηκε από τον

Του Ευστάθιου Παπαδόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού.

Θυμάμαι το 2010 είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με τη δημοκρατία. Τότε πίστευα πως μία αόρατη δύναμη τείνει να αλλοιώσει τα θεμέλια των πλούσιων πολιτισμικά κρατών. Σήμερα ξέρω πως αυτή η δύναμη ονομάζεται πολιτική. Και το χειρότερο, πολιτική που επικαλείται την δημοκρατία για τις πράξεις της. Στο 2018 βρισκόμαστε λοιπόν που τα λόγια του Κίσινγκερ που αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν είναι επιστημονική φαντασία ή θεωρία συνομωσίας αλλά καλά προετοιμασμένο σχέδιο πολλών ετών.

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 22:21

Αναστάσιος Αμανατίδης: Ο ΚΩΤΣΙΟΝ

Γράφτηκε από τον

Μια ζωή φρόντιζα να είμαι, ως ιατρός, εκτός από σοβαρός, φιλικός και αρεστός στον ασθενή. Ιδιαίτερα τον άνθρωπο ασθενή,

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 22:19

Παναγιώτης Φλωρίδης : Ο Γαλλικός έχει ...κέφια

Γράφτηκε από τον

Κύριε διευθυντά,
Μετά ισχυράς συγκινήσεως ανέγνωσα το αυτοβιογραφικό σημείωμα του συνεργάτου σας αγαπητού Θεόδωρου Παυλίδη (ΠΡΩΙΝΗ 4/7) ‘επί τη 29η επετείω’ της παρασύρσεως του από τον Γαλλικό ποταμό.

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 22:03

Ανδρέας Μακρίδης: Τι θα γίνει με τις συντάξεις;

Γράφτηκε από τον

Η πρόσφατη αψιμαχία στη Βουλή, σχετικά με τις δηλώσεις Μοσκοβισί και το ενδεχόμενο σωτηρίας των συντάξεων που θα μειωθούν από την 1η Ιανουαρίου, κατέδειξε για άλλη μία φορά, το πόσο δέσμια των κομματικών επικοινωνιολόγων παραμένει η ελληνική κοινωνία.

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 20:08

"Καθαρή έξοδος"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Μέσα στο θόρυβο της νέας μακεδονομαχίας και της φιέστας του Ζαππείου, μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση πέρασε στα ψιλά: Μία απ' τις μεγάλες, συστημικές μας τράπεζες, πούλησε σε δύο ξένα “κοράκια”, κόκκινα δάνεια αξίας 2 δισ. ευρώ στο 6% της τιμής τους. Για οφειλές δηλαδή 2 δισ., η τράπεζα εισέπραξε 120 εκ. ευρώ και καθάρισε.

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 00:02

Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ιωσηφίδης Μάκης, Δάσκαλος (που αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί).

 

‘’Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα’’
(Διονύσιος Σολωμός)

‘’Ει θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττη χρώνται’’
(Κικέρων)

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 20:32

Η εποποιία του Κιλκισιακού

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

…Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη εποποιία του Κιλκίς, μετά την πρώτη, την επική μάχη Κιλκίς – Λαχανά της 21ης Ιουνίου 1913!
‘Τάδε έφη’, παρασυρμένος από ποδοσφαιρικό ντελίριο με επινίκειο ενθουσιασμό, μετά τον νικηφόρο αγώνα, την παραμονή του επετειακού εορτασμού της μεγάλης εθνικής εποποιίας της 21ης Ιουνίου 1913, ο Σιδηροκαστρινός φίλαθλος νομάρχης Κιλκίς (1974 – 1976), αείμνηστος Γιάννης Παναγιωτίδης, (κατόπιν νομάρχης Δωδεκανήσου και στη συνέχεια βουλευτής Σερρών, +1991).

Σελίδα 1 από 186