Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 6:23:34 πμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 21:54

Ο κορονοϊός, οι συνέπειες και ο κόσμος που αλλάζει

Γράφτηκε από Eidisis.gr

Άρθρο του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου και βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Φραγγίδη, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Εδώ και τρεις μήνες η παγκόσμια κοινότητα και η πατρίδα βιώνουν μία υγειονομική κρίση, η οποία αναμφίβολα πλήττει χωρίς διακρίσεις όλους, κράτη, κοινωνίες, οικονομίες, συστήματα υγείας, πλούσιους και φτωχούς, άνδρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους.

Γράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Κιλκίς, «Συμμετέχω».

Την εβδομάδα που μας πέρασε, μετά από οδηγία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), γίναμε μάρτυρες πολλαπλών ατομικών και ομαδικών μηνυμάτων από αιρετούς των Δήμων και των Περιφερειών, για την προσφορά του 50% της κρατικής αντιμισθίας τους για την ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΣΥ.

Γράφει ο Γιώργος Μάνος.

Της Γενοκτονίας που αδικήθηκε από την ιστοριογραφία και την Ελληνική Πολιτεία.
Οι πρόγονοί μας, όταν ήρθαν «από την Πατρίδα», κουβάλησαν ο καθένας ένα μικρό μπόγο με λίγα πράγματα απ’ το βιος τους. Αυτός ο μπόγος έγινε η μαγιά να ξαναστήσουν καινούργιο σπιτικό.

Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 20:14

Υπέρ μιας Ευρώπης που θα βρει λύση

Γράφτηκε από Eidisis.gr

Γράφει ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, π. βουλευτής Κιλκίς και υπουργός.

Μέσα στον πανικό που προκαλεί μια πρωτοφανής πανδημία και όταν υπάρχουν χιλιάδες θύματα, είναι φυσικό να υπάρχει θυμός και αγανάκτηση απέναντι σε αιφνιδιασμένες ηγεσίες και ασυντόνιστες ενέργειες.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 20:09

Η Ελλάδα και οι διαχρονικές προκλήσεις των Γερμανών

Γράφτηκε από Eidisis.gr

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Η 10ετής παραμονή και εργασία μου στη Γερμανία  (1989- 2000) με άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, τα οποία, η ροή των διαφόρων γεγονότων στη χώρα μας με αναγκάζουν  να αλλάζω συνεχώς θέσεις και να αναθεωρώ τις απόψεις μου πάνω πάντα με βάση τις εξελίξεις που αφορούν τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 17:31

Κερδισμένοι και Χαμένοι του Κορωνοϊού

Γράφτηκε από Eidisis.gr

Του Χρήστου Ξανθάκη.  Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, λογικό είναι σε κάθε κρίση κάποιοι να τραβάνε κουπί και κάποιοι άλλοι να βγαίνουν στον αφρό.
Ο ρεπόρτερ Ξανθάκης έχει τον.. σχετικό, και πλήρως ανανεωμένο κατάλογο:

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 21:08

Σήμερα, σε λίγες ημέρες, στη συνέχεια, πώς θα είναι η ζωή;

Γράφτηκε από Eidisis.gr

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Πιστεύω η απάντηση είναι πολύ απλή. Η ζωή θα συνεχίσει, θα πάρει το ρυθμό της, προς το ορατό μέλλον. Η ιστορία είναι γεμάτη με γεγονότα, που τις περισσότερες φορές δεν τα γνωρίζουμε, γιατί δεν τα ζήσαμε και αν τα ακούσαμε ή τα διαβάσαμε, σα δυσάρεστα που ήταν, προτιμήσαμε να μην τα θυμόμαστε.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 18:48

Επιδότηση κομμάτων και επαγγελματιών

Γράφτηκε από Eidisis.gr

Γράφει ο Δημήτριος Καρακατσανίδης, επιχειρηματίας, υποψήφιος βουλευτής νομού Κιλκίς με το κόμμα Δημιουργία Ξανά.

Όταν κάτι δεν πάει καλά συνηθίζεται να λέμε ότι ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε,  και το γεγονός ότι πάντα στραβά αρμενίζουμε, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μας το υπενθυμίσει την προηγούμενη εβδομάδα με δύο αποφάσεις που πήρε, πρώτη είναι η επιδότηση των κομμάτων της βουλής και δεύτερη η επιδότηση των επαγγελματιών.

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης, Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας.

Ἄρα τὶς ἐστι, βασιλεύς ἢ στρατιώτης, ἢ πλούσιος ἢ πένης, ἢ δίκαιος ἢ ἁμαρτωλός;

Αυτό που ψάλλεται στην εξόδιο ακολουθία είναι επίκαιρο στην τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνουμε σήμερα.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 20:15

Γεωπολιτική και γεω-ιδεολογία στη σημερινή κρίση

Γράφτηκε από Eidisis.gr

Γράφει ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, πρωήν βουλευτής Κιλκίς και υπουργός.

 

Η εφιαλτική πραγματικότητα της παγκόσμιας επιδημίας που βιώνουμε, αιφνιδίασε όλο τον πλανήτη. Αλλά μήπως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα άλλα φαινόμενα της νέας εποχής που διανύουμε, όπως αυτά της κλιματικής κρίσης και των διογκούμενων κυμάτων των μεταναστευτικών εισβολών, που βρίσκουν απροετοίμαστα και αμήχανα τα πολιτικά συστήματα και τους μηχανισμούς διακυβέρνησης του πλανήτη μας, ώστε αδυνατούν να δώσουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις;

Σελίδα 1 από 230