Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 4:21:37 μμ
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 22:42

ΚΚΕ: εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση, «τα επιτεύγματα και οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Κιλκίς της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν την Κυριακή 3-9-2017, εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου της ΚΕ του ΚΚΕ «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης στο σοσιαλισμό». Η παρούσα έκδοση όπως και πολλές άλλες είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Η Ρία Αλτιπαμαρκίδου γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Κιλκίς της ΚΝΕ, άνοιξε την παρουσίαση λέγοντας: «Αυτή η μπροσούρα, αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς,  δεν μπορεί να χωρέσει το μέγεθος των επιτευγμάτων του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, τα ιστορικά άλματα προόδου της ανθρωπότητας που συντελέστηκαν με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.  Αποτελεί μια μικρή εισαγωγή για να αρχίσει να ψάχνει, να αναζητά η νέα γενιά την αλήθεια για την προσφορά του σοσιαλισμού στον 20ό αιώνα, τον αιώνα που πέρασε.


Αξίζει να διαβαστούν και να διαδοθούν όλες αυτές οι εκδόσεις από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, από τους πρωτοπόρους εργάτες αγωνιστές που δίνουν μαζί μας τη μάχη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στους νέους των επαγγελματικών σχολών, από κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που δεν συμβιβάζεται με το άδικο, την εκμετάλλευση και συνειδητοποιεί ότι η βαρβαρότητα που ζούμε δεν μπορεί να είναι το μέλλον για μας και τα παιδιά μας.»
Αναφέρθηκε επίσης στην αντικομμουνιστική υστερία με αφορμή το συνέδριο στην Εσθονία
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ειρήνη Χατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι «το σοσιαλιστικό σύστημα του 20ού αιώνα επιχείρησε ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ανθρώπινου πολιτισμού, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Απέδειξε την ανωτερότητά του, τα τεράστια πλεονεκτήματα για την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων..”
Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά με στοιχεία τα άλματα που συντελέστηκαν στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων στην ΕΣΣΔ, στις επιστήμες, στην Παιδεία, στην προστασία της Υγείας και της Μητρότητας, στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στις κατακτήσεις των γυναικών.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή. Η κεντρική εκδήλωση στο Κιλκίς είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς.