Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 8:40:09 μμ

Κόσμος

Νεκρό από πυροβολισμούς που έπεσαν στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης έπεσε ένα άτομο, σύμφωνα με την αστυνομία. Άλλο ένα άτομο έχει τραυματιστεί.

Κατασχέθηκε μία καραμπίνα, χωρίς ακόμη να υπάρχουν πληροφορίες για τον δράστη ή τα θύματα.
Στον ειδικό χώρο με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά Έμπολα στο θεραπευτικό κέντρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Φόγια της Λιβερίας, οι 2 στους 3 ασθενείς δεν θα καταφέρουν τελικά να νικήσουν τον θανατηφόρο ιό.
Eξι αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο και εξερράγη την ώρα που διερχόταν από το σημείο εκείνο το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, σε περιοχή του βόρειου Σινά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 15:50

Συνεχίζεται για 2η ημέρα η απεργία στην Air France

Συντάκτης:
Καθηλωμένα στο έδαφος παραμένουν τα αεροσκάφη της Air France, δεύτερη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων των, με το 60% των πτήσεων να έχει ακυρωθεί.

«Δεν υπάρχει ακόμη» έξοδος από την κρίση στη σύγκρουση αυτή, παραδέχτηκε την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζέ όταν ρωτήθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Νομοσχέδιο που παραχωρεί περισσότερη αυτονομία στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου εφαρμόζεται εύθραυστη εκεχειρία, υπέβαλε την Τρίτη στο ουκρανικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Παράλληλα, το Κίεβο πρότεινε την διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις ανατολικές επαρχίες στις 9 Δεκεμβρίου.
Κυριαρχούν ιδρύματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στις δέκα πρώτες θέσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την κατάταξη του QS για το 2014.

Στην κορυφή βρίσκεται το αμερικανικό ΜΙΤ, αλλά στις πρώτες πέντε θέσεις το βρετανικό χρώμα είναι κυρίαρχο.
Μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες που σάρωσαν την πόλη Κλάντοβο, στην ανατολική Σερβία, ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές.

«Τα αίτια του θανάτου της γυναίκας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, αλλά υποθέτουμε ότι πνίγηκε σε ορμητικά νερά χειμάρρου», δήλωσε ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για έκτακτες καταστάσεις, Βέλιμιρ Ίλιτς.
Τους οίκους αξιολόγησης Moody's Investors Service και Fitch Ratings ότι οι εκτιμήσεις τους για την τουρκική οικονομία βασίζονται σε πολιτικά κίνητρα κατηγόρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι θα διακόψει τις σχέσεις της Τουρκίας μαζί τους.
«Αναλάβετε τις ευθύνες σας»: Με αυτό το μήνυμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης προσέρχεται ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στην Εθνοσυνέλευση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της αφγανικής πρωτεύουσας που συνδέει το αεροδρόμιο με την αμερικανική πρεσβεία. Αστυνομικές πηγές αποδίδουν την έκρηξη σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ξένη οχηματοπομπή, αναφέροντας πως η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή κοντά στο κτίριο της αποστολής των ΗΠΑ.