Απόψεις
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Ο Παυσανίας στρατηγός και ναύαρχος, μετά την ένδοξη νίκη κατά του Μαρδόνιου στις Πλαταιές, μεγάλωσε τις φιλοδοξίες του. Έπεισε τους Σπαρτιάτες και τον ανέθεσαν την αρχηγία του στόλου στην εκστρατεία που θα έκαναν για την ανάκτηση των νησιών του Αιγαίου, στα στενά του Ελλησπόντου.
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Ο Παυσανίας στρατηγός και ναύαρχος, μετά την ένδοξη νίκη κατά του Μαρδόνιου στις Πλαταιές, μεγάλωσε τις φιλοδοξίες του
Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.
Ο κύκλος της μεταπολίτευσης ξεκίνησε το 1974 μετά την πτώση της δικτατορίας 1967-74. Εικοσάχρονο παλικαράκι ήμουν τότε όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας νέας εποχής για την πατρίδα μας.
Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.
΄΄Φέρτε μου νερό να ξεδιψάσω
και μια πέτρα για να ξαποστάσω,
τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω
απ’ όσα πέρασα’’
Είναι φορές που ο στίχος του Πυθαγόρα, κεντημένος με την θεσπέσια μελωδία του Απόστολου Καλδάρα και με τη θεϊκή ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα, ταξιδεύει στα σοκάκια της μνήμης μου και αναδεύει εικόνες, ήχους, χρώματα κι αρώματα από τα 46 γεμάτα χρόνια που ζω μόνιμα στην όμορφη αυτή γωνιά της Ελλάδας μας, στο λατρεμένο μου Κιλκίς.
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: «Ποιος σώζει ποιον; Ο πολιτικός σώζει τον λαό ή ο λαός σώζει τον πολιτικό, προσφέροντάς του, μέσω της ψήφου του, υψηλή αμοιβή και εξουσία;» Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα την έχει δώσει εδώ και καιρό ο Καζαντζάκης λέγοντας: "Ο Λαός δεν σώζεται, σώζει». Γιατί, αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τη χώρα ήταν οι σωσίες της, δεν θα είχε τώρα χρέος 400 και πλέον δις ευρώ!
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Οι δείκτες του ρολογιού σημάδευαν μεσημέρι. Το ηλιόφως εκείνης της αλκυονίδας μέρας πότιζε τους δρόμους και τα σοκάκια της μικρής πολιτείας του Κιλκίς, ζεσταίνοντας το παγωμένο μας κόκαλο.
Γράφει ο Τασος Ναουμης.
Παιδίατρος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Είναι οι πολίτες ευχαριστημένοι από τις πόλεις που κατοικούν; Με άλλα λόγια, κάνουν οι δήμαρχοι σωστά την δουλειά τους; Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ψηφιακής πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον προηγούμενο χρόνο, 44384 θεσσαλονικείς υπέβαλαν στον Δήμο παράπονα και αιτήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής στην πόλη τους.
Κι εμείς φωνάζουμε ζήτω και γειά σαν κάθε μέρα...
Συντάκτης: Παγλαρίδης ΘεοφύλακτοςΕίναι η είδηση της χρονιάς. Κλείνουν λόγω έλλειψης νηπίων τα νηπιαγωγεία στο Χωρύγι, το Νέο Γυναικόκαστρο, στον Μικρόκαμπο και στο Μυριόφυτο!
Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Εκπαιδευτικός συγγραφέας
Παροιμίες είναι οι αποφθεγματικές διατυπώσεις, που εκφράζουν την πείρα πολλών ανθρώπων, ενός τόπου ή ενός λαού, κατά τρόπο αλληγορικό και διδακτικό. Μερικές από τις γνωστές παροιμίες είναι: «η καλή μέρα από πρωί φαίνεται», «κάποιο λάκκο έχει η φάβα», «αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσα του» κλπ.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι κ. Παππά δεν είναι «κέντρα διασκέδασης», αλλά ζωντανά κύτταρα που κρατούν όρθια τα μικρά χωριά τους
Συντάκτης: Τερζενίδης ΚώσταςΤου Κώστα Τερζενίδη.
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς καταγγέλλοντας τη μετατροπή των πολιτιστικών συλλόγων σε «ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης στη διάρκεια πανηγυριών…».