Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 2:42:13 πμ

Κόσμος

Στα 2 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα περιόρισε το εφετείο του Μιλάνου την διατροφή που η Βερόνικα Λάριο θα λαμβάνει από τον πρώην σύζυγό της Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, η κυρία Λάριο θα πρέπει να επιστρέψει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, τα 36 εκ των 108 εκατομμυρίων ευρώ που της έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ως διατροφή.
Κυριαρχούν ιδρύματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στις δέκα πρώτες θέσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την κατάταξη του QS για το 2014.

Στην κορυφή βρίσκεται το αμερικανικό ΜΙΤ, αλλά στις πρώτες πέντε θέσεις το βρετανικό χρώμα είναι κυρίαρχο.
H γερμανική κυβέρνηση θέλει να «στριμώξει» τη Google για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την περίφημo μυστικό αλγόριθμο, που βρίσκεται πίσω από τις αναζητήσεις της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία αυτή ασφαλώς θα χαροποιήσει τους ανταγωνιστές της Google, αλλά η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να αρνηθεί πεισματικά.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 16:50

Ράκα: Κατερρίφθη συριακό αεροσκάφος από τζιχαντιστές

Συντάκτης:
Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν συριακό πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τη Ράκα, επιχειρησιακή και διοικητική τους βάση στη Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Ανάλογες αναφορές μεταδίδει και το Reuters, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής.
Οι τράπεζες της Βρετανίας έχουν αρχίσει να μεταφέρουν εκατομμύρια χαρτονομίσματα βόρεια των συνόρων για να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο «αμόκ αναλήψεων» από καταθέτες στη Σκωτία σε περίπτωση που θα επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Πέμπτης.
Νεκρό από πυροβολισμούς που έπεσαν στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης έπεσε ένα άτομο, σύμφωνα με την αστυνομία. Άλλο ένα άτομο έχει τραυματιστεί.

Κατασχέθηκε μία καραμπίνα, χωρίς ακόμη να υπάρχουν πληροφορίες για τον δράστη ή τα θύματα.
Στον ειδικό χώρο με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά Έμπολα στο θεραπευτικό κέντρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Φόγια της Λιβερίας, οι 2 στους 3 ασθενείς δεν θα καταφέρουν τελικά να νικήσουν τον θανατηφόρο ιό.
Eξι αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο και εξερράγη την ώρα που διερχόταν από το σημείο εκείνο το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, σε περιοχή του βόρειου Σινά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 15:50

Συνεχίζεται για 2η ημέρα η απεργία στην Air France

Συντάκτης:
Καθηλωμένα στο έδαφος παραμένουν τα αεροσκάφη της Air France, δεύτερη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων των, με το 60% των πτήσεων να έχει ακυρωθεί.

«Δεν υπάρχει ακόμη» έξοδος από την κρίση στη σύγκρουση αυτή, παραδέχτηκε την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air France Φρεντερίκ Γκαζέ όταν ρωτήθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Νομοσχέδιο που παραχωρεί περισσότερη αυτονομία στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου εφαρμόζεται εύθραυστη εκεχειρία, υπέβαλε την Τρίτη στο ουκρανικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Παράλληλα, το Κίεβο πρότεινε την διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις ανατολικές επαρχίες στις 9 Δεκεμβρίου.