Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 2:43:00 πμ

Κόσμος

Το Κίεβο και το Στρασβούργο πρόκειται να επικυρώσουν την συμφωνίας διασύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, με την εφαρμογή της εμπορικής διασύνδεσης ωστόσο να αναβάλλεται για αργότερα. Η Μόσχα είχε δείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία Ουκρανίας-ΕΕ αλλά είχε προειδοποιήσει εναντίον της «πρόωρης εφαρμογής» της -προφανώς σε σχέση με την πλήρη εφαρμογή των ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.
Δεν ήταν ποτέ βουλευτής, πόσω μάλλον υπουργός. Αλλά ό,τι του λείπει σε πολιτική εμπειρία το έχει και με το παραπάνω στον συνδικαλισμό ο Στέφαν Λέβεν. Ο σοσιαλδημοκράτης εντολοδόχος πρωθυπουργός της Σουηδίας είναι πρώην οξυγονοκολλητής και, μέχρι το 2012, επικεφαλής του IF Metall, ενός από τα πιο ισχυρά σωματεία βιομηχανικών εργατών στη χώρα.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Δίκη Πιστόριους: Η αποκαθήλωση ενός εθνικού ήρωα

Συντάκτης:
Δεν είναι το τέλος που πολλοί ήλπιζαν ή περίμεναν. Ο Όσκαρ Πιστόριους δεν είναι ούτε ένοχος για φόνο ούτε αθώος.

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί σήμερα, πεπεισμένοι ότι ο Πιστόριους είναι ένοχος φόνου εκ προμελέτης, έχουν εξοργιστεί από την απόφαση ενώ άλλοι μοιάζουν με απογοητευμένους φιλάθλους που επιστρέφουν σπίτι ύστερα από έναν αγώνα χωρίς γκολ, γράφει το BBC.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 03:00

Σουηδία: Ογκώδεις διαδήλωσεις κατά της ακροδεξιάς

Συντάκτης:
Το αποτέλεσμα των βουλετικών εκλογών και η μεγάλη άνοδος του ακροδεξιού κόμματος έβγαλε στους δρόμους της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Ένας κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος που έχει εκτίσει ήδη ποινή 30 ετών σε βελγική φυλακή και υποστηρίζει ότι πάσχει από «ανυπόφορο ψυχικό άλγος», θα υποβληθεί σε ευθανασία, κάτι που ζητάει εδώ και χρόνια.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη για την επιδημία του ιού Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε η αμερικανίδα πρεσβευτής στον οργανισμό, Σαμάνθα Πάουερ.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 02:50

Κέρι-Λαβρόφ: «Εποικοδομητική συνομιλία» στο Παρίσι

Συντάκτης:
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι συναντήθηκε στο Παρίσι, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνομιλία».
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 02:00

Σάρωσε το βορειοδυτικό Μεξικό ο τυφώνας Οντίλ

Συντάκτης:
Μεγάλες είναι οι υλικές καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Οντίλ, σαρώνοντας τις ακτές της Μπάχα Καλιφόρνια στο δυτικό Μεξικό. Χιλιάδες τουρίστες αναζήτησαν καταφύγιο σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:50

Ολάντ - Βαλς: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητά τους

Συντάκτης:
Οι δημοτικότητες του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς συνεχίζουν την πτωτική πορεία τους και τον Σεπτέμβριο: για τον πρώτο μειώθηκε στο 13% και για τον δεύτερο στο 30%, σύμφωνα με τα στοιχεία του βαρομέτρου Ipsos/Le Point που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Σε δραματικούς τόνους, αλλά και με αιχμηρές παρατηρήσεις-προειδοποιήσεις, ο Ντέιβιντ Κάμερον απευθύνθηκε και πάλι στους πολίτες της Σκωτίας, λίγα 24ωρα προτού προσέλθουν στην κάλπη για το δημοψήφισμα.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις βρετανικές αξίες: της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, αλλά και στην διαφορετικότητα, η οποία γίνεται σεβαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο.