Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2007 08:23
Ένας ηλίθιος «Τειρεσίας» ταλαιπωρεί τους Έλληνες
Η προγραμματισμένη «τρομοκρατική» επίθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γκαργκάνα εκδηλώθηκε χθες με τις δηλώσεις του περί αύξησης των ορίων ηλικίας για συναξιοδότηση των εργαζομένων, μείωση των συντάξεων, κ.ο.κ.
Σε λίγους μήνες θα ακολουθήσει η δεύτερη και ανάλογη επίθεση με στόχο τα μεροκάματα, καθώς θα διαγνώσει πως για τη μείωση των ελλειμμάτων πρέπει να σφίξουν κι άλλο τις ζώνες οι εργαζόμενοι.
Σε λίγους μήνες θα ακολουθήσει η δεύτερη και ανάλογη επίθεση με στόχο τα μεροκάματα, καθώς θα διαγνώσει πως για τη μείωση των ελλειμμάτων πρέπει να σφίξουν κι άλλο τις ζώνες οι εργαζόμενοι.
Την ίδια ώρα και επί χρόνια πολλά οι υπό τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος εμπορικές τράπεζες έχουν αναχθεί σε πραγματική λαίλαπα για την ελληνική οικονομία καθώς κερδοσκοπούν σε βάρος των αποταμιευτών και των δανειοληπτών με τεράστιες και εκτός πάσης ευρωπαϊκής λογικής αποκλίσεις στα επιτόκια χορηγήσεων – καταθέσεων. Κι αντί ο κ. Γκαργκάνας να ασχοληθεί με τα του οίκου του, συνεχίζει τις κατ’ έτος επιθέσεις του στο εισόδημα και στο βιοτικό επίπεδο των χαμηλόμισθων εργαζομένων.
Το περιστατικό που δημοσιεύουμε είναι απολύτως πραγματικό και αφιερώνεται στον κ. Γκαργκάνα και σε όσους από τα κόμματα εξουσίας ανέχονται ή πριμοδοτούν την ανεξέλεγκτη δράση των τραπεζών.
Κιλκισιώτης επιχειρηματίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, την περασμένη Τρίτη 9 Οκτωβρίου μπαίνει σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα και αιτείται δάνειο για την επέκταση των δραστηριοτήτων του. Οι υπάλληλοι ευγενέστατοι εφαρμόζουν τον «οδικό χάρτη» για την έγκριση του δανείου και συμβουλεύονται και τον διαβόητο Τειρεσία Και ιδού το «λαυράκι». Ο επιχειρηματίας – η σύζυγός του δηλαδή, αφού στο δικό της όνομα αιτήθηκε το δάνειο- ήταν στη «μαύρη λίστα» του ‘Τειρεσία».
Ο επιχειρηματίας στην αρχή το θεώρησε σαν κακόγουστο αστείο. «Βρε παιδιά, δεν χρωστάω σε κανέναν. Ούτε δάνειο, ούτε κάρτα, ούτε…» επαναλάμβανε μονότονα. Ξαναμπαίνουν στον «Τειρεσία» οι υπάλληλοι και ξανά το ίδιο αοτέλεσμα. Στη «μπλακ λίστ» η σύζυγός του. Απειλήθηκε ενδοοικογενειακός καυγάς.
«Βρε γυναίκα μπας και ….» πήρε «ανάποδες στροφές ο επιχειρηματίας.
Στους μισούς αγίους ορκίστηκε η σύζυγος πως δεν διέπραξε τίποτε το επιλήψιμο.
«Μα και τότε πως είσαι στ «μαύρη λίστα;» αναρωτιόταν ο επιχειρηματίας, μέχρι που η σύζυγος θυμήθηκε πως πριν κάμποσα χρόνια είχε μπει εγγυητής σε δάνειο που συνήψε η κόρη τους για να αγοράσει αυτοκίνητο.
«Ε, δεν το ξοφλήσαμε όλο το δάνειο;» ρώτησε αγριεμένος ο Κιλκισιώτης.
«Φυσικά και το ξοφλήσαμε, αλλά ύστερα και από την τελευταία δόση ήρθε μετά από καιρό ένα χαρτί από την Τράπεζα που έλεγε πως χρωστάμε ακόμα 0,9 ευρώ!
«Και γιατί δεν πήγες να τον πληρώσεις;» «Πήγα, αλλά τα παιδιά στηνΤράπεζα μόλις είδαν το ποσόν γέλασαν και μου είπαν να φύγω και θα τα τακτοποιούσαν εκείνα» απάντησε πελιδνή η σύζυγος.
Για να μην επαναλαμβανόμαστε. Προφανώς τα παιδιά της Τράπεζας αμέλησαν να διαγράψουν την οφειλή και όπως αποδείχτηκε από τη σχετική εγγραφή στον «Τειρεσία» η ένταξη του δυστυχούς επιχειρηματία στον «μαύρο κατάλογο» αφερεγγυότητας έγινε για τον τόκο του ποσού του 0.9 ευρώ που δεν καταβλήθηκε. Δηλαδή μπήκε στη μαύρη λίστα ο άνθρωπος για 0.04 του λεπτού ενός ευρώ!
Φώναξε, αγρίεψε, αλλά το σύστημα είναι αμείλικτο. Θα μπορούσε να χάσει μια καλή επενδυτική ευκαιρία, μια καλή δουλειά αν θα απαιτούσε άμεση ρευστότητα. Ο άτυχος και «μαυρισμένος» για 0,04 του λεπτού Κιλκισώτης χρειάστηκε δυο ημέρες για να πείσει τους ελεγχόμενους από τον κ. Γκαργκάνα ότι είναι ηλίθιο να στιγματίζεται άνευ λόγου ένας επιχειρηματίας.