Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου και συνολικά εννιά φορές οι δυο πρωτότυποι κτηνοτρόφοι είχαν απαγάγει από στάνες της Παιονίας , Πολυκάστρου , των Γιαννιτσών και του Αγ. Αθανασίου 423 αρνιά, 20 δέματα με τριφύλλι, 20 σακιά ζωοτροφής, συνολικής αξίας 30.000.
Τα μεσάνυχτα προς 22 Ιανουαρίου η δράση τους ανακόπηκε. Αστυνομικοί του Α.Τ. Γουμένισσας και Α.Τ. Αξιούπολης συνέλαβαν τους δυο νεαρούς (27 και 18 ετών) …απαγωγείς να μεταφέρουν με ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο 17 δέματα άχυρου που είχαν αφαιρέσει πριν λίγη ώρα από στάνη στη Μεσιά.
Η σύλληψή τους και η ιδιομορφία της κλοπής προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αστυνομίας που ξεψάχνισε τους συλληφθέντες. Η ανάκριση μαζί με μια καταγγελία που ήρθε από τον Άγιο Πέτρο συνέδεσε την υπόθεση με καταγγελθείσες κλοπές προβάτων και αρνιών στην περιοχή και δεν άργησαν οι δυο “κτηνοτρόφοι” να ομολογήσουν τις προαναφερθείσες κλοπές.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο ένας δράστης στην περιοχή Παιονίας, βρέθηκαν έξι δέματα τριφυλλιού, τρία σακιά ζωοτροφής και 162 αρνιά επί συνόλου 243 που αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σ΄ αυτούς. Τα χαμένα αρνιά κατά δήλωση του δράστη δράστη διοχετεύτηκαν στην αγορά.
Να σημειωθεί ότι ζωοκλοπές αυτής της κλίμακας δεν έχουν αναφερθεί στο ν. Κιλκίς όλα τα τελευταία χρόνια πλην μεμονωμένων περιστατικών κλοπής ενός δυο προβάτων και η εξάρθρωση του κυκλώματος από την Αστυνομία θα δράσει σωφρονιστικά και αποτρεπτικά σε πιθανούς μιμητές των ανέξοδων κτηνοτρόφων.
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:59
Η στάνη ήταν δική τους τα αρνιά ήταν …ξένα
Η ζωοκλοπή δεν ήταν από τις συνηθισμένες μορφές παραβατικότητας στο ν. Κιλκίς.
Αίσθηση προκαλεί λοιπόν μια πρόσφατη επιτυχία της Αστυνομίας του Κιλκίς
που διαλεύκανε μια υπόθεση ζωοκλοπής, που διαδραματίστηκε σε εννέα
στάδια μέσα σε ένα δωδεκάμηνο..
Όλα ξεκίνησαν από τις 16 Φεβρουαρίου του 2008. Δυο ημεδαποί
κτηνοτρόφοι βρήκαν τρόπο να αυγατίζουν τα αρνιά τους χωρίς ούτε να τα
αγοράζουν, ούτε να τα γεννούν οι προβατίνες τους. Διάλεγαν ξένες στάνες
και ξάφριζαν αρνιά και ευκαιρίας δοθείσης συναποκόμιζαν και την τροφή
των ζώων, (τριφύλια, αχυρόμπαλες κ.ο.κ)