Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 5:24:53 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

idioktites-frontistirion-epimelitirioΣυνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. του συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών του Νομού, είχε στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος κ. Π. Τονικίδης. Η Διοίκηση του Συλλόγου, με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Κ. Σαγματοπούλου, εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο καθώς και τα σημαντικότερα προβλήματα που εντείνονται λόγω της αυξανόμενης οικονομικής δυσχέρειας.
emporikos-polykastrouΕκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα του παραεμπορίου στην περιοχή του Πολυκάστρου και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου έδωσε συνέχεια στην προσπάθειά της να αντιμετωπιστεί η μάστιγα αυτή, που πλήττει και τους εμπόρους αλλά και τη χώρα, με την απώλεια τεράστιων ποσών από τα κρατικά ταμεία, λόγω φοροδιαφυγής.
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 19:12

Τελείωσαν τα ψέματα με τους μπαταξήδες

Συντάκτης:
deiΉταν στραβό το κλήμα, το αποτέλειωσε κι η κρίση. Για να τους καταναλωτές της ΔΕΗ αναφερόμαστε στο ν. Κιλκίς που ήταν και προ της κρίσεως σημαιοφόροι στους απλήρωτους λογαριασμούς. Και συνεχίζουν, εντατικότερα  το ίδιο …βιολί και μετά την κρίση. Πρωταθλητές στους απλήρωτους λογαριασμούς σε επίπεδο Μακεδονίας είμαστε οι Κιλκισιώτες. Ένας αριθμός τα λέει όλα: Τον Ιανουάριο του 2011 εκδόθηκαν οι λογαριασμοί του διμήνου με το σύνολο απαιτήσεων της ΔΕΗ από τους καταναλωτές – οφειλέτες της στα 8,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 2,9 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτα. Δηλαδή ένα στα τρία ευρώ (34%) που οφείλουμε οι Κιλκισιώτες στην ΔΕΗ δεν το καταβάλλουμε.
siskepsi-magaziaΣύσκεψη με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας στο Δημαρχείο, την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011. Στη συνάντηση προσεκλήθησαν και συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ) της πόλης του Κιλκίς.
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 19:10

Η Sίγμα πήγε... πλατεία

Συντάκτης:
sigma-plateiaΣε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία η εταιρεία επίπλων Sίγμα, τόλμησε να πάει τα έπιπλα κήπου στην… πλατεία και να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας και φρεσκάδας στην πόλη του Κιλκίς, παρουσιάζοντας εικόνες ελληνικού καλοκαιριού σε μια επιφάνεια 800τ.μ.!
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 19:09

Η τυρόπιτα του Κιλκίς!

Συντάκτης:
kilkisiotiki-tiropitaΜε τις καλύτερες των εντυπώσεων συνοδεύθηκε η παρουσία του Νομού Κιλκίς στην Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας στην Αθήνα.
Παράλληλα, η Κιλκισιώτικη αποστολή είχε την ευκαιρία να μετάσχει σε ειδικές συναντήσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων του Νομού. Είναι χαρακτηριστική η συνάντηση εργασίας του προέδρου του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου κ. Γιάννου Γραμματίδη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Π. Τονικίδη.
ikaΣτο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 6/6/2011 θα εφαρμοσθεί υποχρεωτικά νέο σύστημα πληρωμής παροχών ασθενείας. Με το σύστημα αυτό θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με τα ποσά που δικαιούνται από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για τις Παροχές Ασθενείας (επιδόματα ασθενείας, έκτακτη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είδη πρόσθετης περίθαλψης κ.λ.π) που χορηγούνται από το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ. Η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται κατά τις ημερομηνίες 1η & 15η κάθε μήνα. Σε περίπτωση αργίας κατά την ημερομηνία αυτή, η πίστωση θα γίνεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. 
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 18:58

Περιβαλλοντική δράση από το Κέντρο Στήριξης

Συντάκτης:
kentro-stiriksisΤην Παρασκευή 13 Μαΐου τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς πραγματοποίησαν δεντροφύτευση-διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Κέντρου Στήριξης υπό την καθοδήγηση του προσωπικού του Περιβαλλοντικού Κέντρου. 
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 17:05

Διήμερες εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία

Συντάκτης:
santa-genoktoniaΤην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, και ώρα 20.00, στα γραφεία του Συλλόγου άρχισε ο στολισμός του δίσκου με τα Κόλλυβα ( Κανόνας ), για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τα θύματα  της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και Ανατολικής Ρωμυλίας, έθιμο που γίνεται επί 17 συνεχή έτη στη Νέα Σάντα.
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2011 17:03

Τίμησαν την επέτειο της Μάχης στο Σκρα

Συντάκτης:
skraΟ Δήμαρχος Παιονίας, κ. Θανάσης Λαπόρδας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Παιονίας, καθώς και μέλη από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. του Δήμου, όπως  και πλήθος κόσμου, παραβρέθηκαν την Κυριακή, 15/05/2011, στον εορτασμό της επετείου μάχης του Σκρα. Σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο και έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό, ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου του Σκρα, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων.