Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 7:27:02 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

galikos_potamosΠρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου, και η δυσοσμία στην περιοχή του κόμβου Σάντας – Παντελεήμονα είναι ανυπόφορη. Όπως συμβαίνει άλλωστε τις περισσότερες μέρες του χρόνου.  Ο γνωστός ρυπαντής έχει «αμολύσει» τα λύματά του τα οποία και καταλήγουν είτε δια του υδροφόρου ορίζοντα στον Γαλλικό, είτε απευθείας στο ποτάμι. 
diagonismos-biologiasΣημαντική διάκριση είχαμε για την μαθήτρια της β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουμένισσας, Αντωνία Λέτσιου. Η Αντωνία Λέτσιου συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και κατετάγει στην 9η θέση, συγκεντρώνοντας με 88 βαθμούς. Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή για την ίδια την μαθήτρια, αλλά και τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου της Γουμένισσας.
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 22:04

Σύλληψη Βούλγαρου καταζητούμενου για ληστεία

Συντάκτης:
astynomiaΣτην Αγ. Παρασκευή συνελήφθη  το πρωί της Τρίτης, από αστυνομικούς του Τ.Α Κιλκίς, αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 49 ετών, γιατί εκκρεμούσε  σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, διωκόμενος από τις Βουλγαρικές αρχές για ληστεία. Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Θες/νίκης.
artzanΟ απόλυτος παραλογισμός του ελληνικού κράτους αποδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία που κοινοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε απάντησή του επί ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ (Α. Τζέκης, Γ. Ζιώγας, Σ. Καλαντίδου) αναφορικά με την αντιπλημμυρική προστασία της Αρτζάν – Αματόβου και τα έργα που προγραμματίζονται από τις αρμόδιες αρχές.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 21:41

Επίσκεψη Χατζηδάκη στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:
xatzidakis-polykastroΟ δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, και δημοτικοί σύμβουλοι, συναντήθηκαν με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  Κωστή Χατζηδάκη, κατά την περιοδεία του στο δήμο, όπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης και εκπρόσωποι φορέων.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 21:40

Ημερίδα για το ρόλο του περιφερειακού Τύπου

Συντάκτης:
perifereiakos-typosΟυσιαστικές βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα Περιφερειακά Μέσα  φιλοδοξεί να πετύχει νομοσχέδιο που θα δοθεί εντός των ημερών σε δημόσια διαβούλευση, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της αρμόδιας επιτροπής, που παρέδωσε την εισήγησή της στον Γ.Γ.Ε.Ε. κ. Γιώργο Πετρουλάκη.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 21:39

Συμβουλευτική για τις Αρχές Τ.Α. Κύπρου

Συντάκτης:
notesisΞεκίνησε το ετήσιο πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης για τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κύπρου, από τον όμιλο NOTESIS, στα πλαίσια σύνταξης και εφαρμογής του νέου κυπριακού Νόμου περί Υπηρεσιών των Δήμων & Κοινοτήτων. Η επιχείρηση παροχής υπηρεσιών «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» διοργάνωσε το πρώτο πρόγραμμα -διάρκειας 40 ωρών- το οποίο υλοποιήθηκε στη Θράκη και το παρακολούθησαν 25 Κοινοτάρχες & Μέλη του Συμβουλίου Αρχών Τ.Α. δυτικής Λευκωσίας.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 21:36

Κατεδάφιση της αυθαίρετης κεραίας της «VODAFONE»

Συντάκτης:
keraiaΛαμβάνοντας υπόψη την έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου κατασκευής από την Δ/νση Πολεοδομίας καθώς και την απόφαση της επιτροπής κρίσεως αυθαιρέτων η οποία απορρίπτει την ένσταση της εν λόγω εταιρείας, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας αποφάσισε την Δευτέρα 21 Μαρτίου την κατεδάφιση της αυθαίρετης κεραίας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.», η οποία βρίσκεται στην οδό 21ης Ιουνίου 248 στο Κιλκίς.
Συνάντηση με την επανεκλεγείσα Πρόεδρο κ. Ευρώπη Αρτόγλου και νεοεκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς είχε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας στο γραφείο του.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια, ενώ το Προεδρείο τον ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα του κλάδου.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 20:21

«Αθλια η περίθαλψη στο νοσοκομείο Κιλκίς»!

Συντάκτης:
siskepsi_ygeiaΠρωτοφανής για τα πολιτικά πράγματα του νομού είναι η δημόσια επίθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φλωρίδη, προς το διοικητή και ομάδας γιατρών του νοσοκομείου Κιλκίς, για το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης στο ίδρυμα, το οποίο χαρακτήρισε «άθλιο», παρουσία του διοικητή, Αλέξανδρου Χατζηκρανιώτη!