Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 1:39:39 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 15:35

Σπηλαιολόγοι στο Κιλκίς

Συντάκτης:
spilaiologoiΤο Τοπικό Τμήμα Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (ΤΟ.Τ.Β.Ε.\Ε.Σ.Ε.) ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ.. Έχει εξερευνήσει πάνω από 50 σπηλαιομορφές και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 200 σπηλαιολόγους στα σημαντικότερα σπήλαια της Βόρειας Ελλάδας. Ένα από τα βασικότερα σπήλαια στα πλαίσια της εκπαίδευσης είναι το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, για το μοναδικό σπηλαιολογικό, παλαιοντολογικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.
loverdosΚαι ο νέος υγειονομικός χάρτης του νομού εδράζεται στη λειτουργία των δυο νοσοκομείων καθώς η κατά καιρούς φημολογία εντός των προσεχών εβδομάδων θα διαψευσθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αναμενόμενη τον Μάρτιο έκθεση του υπουργείου Υγείας περί της τύχης των νοσοκομείων ενόψει συγχωνεύσεων, δεν περιέχει καμιά ανησυχητική πρόταση για τα δυο νοσοκομεία μας.
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 23:21

Συνάντηση εκδοτών με Παναγιώτη Ψωμιάδη

Συντάκτης:
sinekdotiki_psomiadisΜε τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, συναντήθηκαν οι εκδότες που συγκρότησαν τη «ΣΥΝΕΚΔΟΤΙΚΗ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και είχαν πολύωρο και γόνιμο διάλογο μαζί του, για το σημαντικό ρόλο του περιφερειακού Τύπου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 23:19

Αξιοπρεπής αποχώρηση του Χρήστου Ιντου

Συντάκτης:
intos_xristosΟ Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας μου πρότεινε να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» που προβλέπεται από το άρθρο 77 του Νόμου 3852, γνωστού με την επωνυμία «Καλλικράτης».  
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 23:17

Κλειστά τα εμπορικά την Τετάρτη στο Κιλκίς

Συντάκτης:
kleistoΤο Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για την μεθοδευμένη προσπάθεια αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, της έλλειψης ρευστότητας και συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην ακόλουθες ενέργειες:
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 23:12

Στην τελική ευθεία το Αναπτυξιακό Συνέδριο

Συντάκτης:
epimelitirioΕίναι γεγονός ότι ανεξαρτήτως της διεθνούς κρίσεως το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας, το οποίο βασίστηκε στην εσωτερική ζήτηση, προκάλεσε μακροοικονομικές ανισορροπίες και στρεβλώσεις που το καθιστούν πλέον μη διατηρήσιμο αλλά και επιβάλλουν με κατεπείγοντα τρόπο την αλλαγή του.
sinenoseis_sxoleionΣύσκεψη με θέμα τις συνενώσεις-ιδρύσεις σχολικών μονάδων στο δήμο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Νίκος Αφεντουλίδης, Δημήτρης Τερζίδης και Γιάννης Φαχουρίδης, καθώς και οι Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ.κ. Κώστας Ραμπίδης και Γιώργος Κωνσταντινίδης αντίστοιχα.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 01:01

Ιστορική έδρα του δήμου να οριστεί η Νέα Σάντα

Συντάκτης:
Επανέρχεται στο πάγιο αίτημά της και υπό τις νέες, καλλικρατικές, συνθήκες η Νέα Σάντα. Η τοπική κοινότητα υιοθέτησε σχετική πρόταση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Σάντας και αποφάσισε να υποβάλλει και επίσημα το αίτημά της στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για ορισμό της Νέας Σάντας ως ιστορικής έδρας του δήμου Κιλκίς.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 01:00

Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Συντάκτης:
seminaria_deuterovathmiasΣτα πλαίσια των δραστηριοτήτων ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου του νομού μας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού-ΚεΣυΠ Ν. Κιλκίς  διοργάνωσε  δύο ημερίδες,  με θέμα « Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση », την Πέμπτη 10-02-2011 στο Κιλκίς, και την Τρίτη 15-02-2011 στο Πολύκαστρο, όπου συμμετείχαν εκτός από τους μαθητές/τριες, οι Διευθυντές/ντριες των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ Ν. Κιλκίς,  εκπαιδευτικοί και γονείς.
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 00:59

Ένα ακόμη γεμάτο Σαββατοκύριακο

Συντάκτης:
aleksandros_kilkisΠλήρη δραστηριότητα είχαν οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, το Σάββατο αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη οι Προπαίδες για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ, ενώ δύο τμήματα προτζούνιορ έδωσαν φιλικούς αγώνες στις εγκαταστάσεις του Μούντα με τις αντίστοιχες ομάδες της ηλικίας τους. Την Κυριακή, ένα τμήμα προτζούνιορ και ένα τζούνιορ μετέβη στις Σέρρες, για φιλικούς αγώνες με ομάδες της περιοχής.