Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 4:21:04 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 17:56

Ο Πρόεδρος της Βουλής σήμερα στο Σ. Μουριών

Συντάκτης:
petsalnikosΣτο δημοτικό σχολείο του Σ. Μουριών θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο ο Πρόεδρος της Βουλής επιλέγει να επισκεφθεί ένα ακριτικό σχολείο για να δώσει δώρα και χαρά στους μικρούς μαθητές του. Φέτος επέλεξε να βρεθεί στο ακριτικό Κιλκίς και στο σχολείο του Σ. Μουριών.
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 17:53

Ενημερωτική ημερίδα της Ν.Ε. ΤΕΕ Κιλκίς

Συντάκτης:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η ΝΕ ΤΕΕ Κιλκίς και ο ΣΜΗΒΕ σχετικά με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 18:33

Παράταση περιοδικού τεχνικού ελέγχου

Συντάκτης:
mpalaskasΎστερα από σχετική απόφαση του Νομάρχη Κιλκίς, κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, ανακοινώνεται ότι τα οχήματα με έδρα το Νομό Κιλκίς, που είχαν προγραμματισθεί για τεχνικό έλεγχο από το Δημόσιο ΚΤΕΟ Κιλκίς στις 13-14-15-16 και 17/12/2010 και δεν ελέγχθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων, θα ελεγχθούν  μέχρι και τις 17/01/2011 χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα (εφόσον ήταν εμπρόθεσμα την ημέρα του προγραμματισμού τους).
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 18:26

Ωριμάζει ακόμα ο δρόμος Νέα Σάντα-Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:
kombos_pedinouΔέκα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 50 εκ. ευρώ, έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα Κοινό Πληροφοριακό Σύστημα Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SFC (Structural Funds Common system) και βρίσκονται σε κατάσταση αποδοχής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
samaras_tonikidis«Αίσθημα ικανοποίησης άφησε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, όχι τόσο το δείπνο στο οποίο συμμετείχε, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με οικοδεσπότες πέντε Ευρωπαϊκά διμερή Επιμελητήρια, όσο τα θετικά σχόλια και η ανταπόκριση του επίσημου ομιλητή της εκδήλωσης και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στην πρόσκλησή του για συμμετοχή στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κιλκίς τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
aimodosiaH  Τράπεζα αίματος του Συλλόγου  Πολυκάστρου και  Περιχώρων οι «Ακρίτες» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών  Πολυκάστρου διενήργησε  αιμοδοσία στην αίθουσα του Συλλόγου.  Η προσέλευση των  ευαισθητοποιημένων προς τούτο αιμοδοτών, μεταξύ των οποίων ήταν και  θρακιώτες,  ήταν αθρόα και μάλιστα ανεγράφησαν και 10 νέοι στο μακρύ κατάλογο των αιμοδοτών.  
Την έκδοση της οικοδομική αδείας, πού αφορά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) εξασφάλισε ο δήμος Αξιούπολης.
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 17:53

Μπαλάσκας: Στην ενότητα η δύναμη του δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:
mpalaskasΚόσμος ήταν πολύς, συγγενείς και φίλοι των κοντά διακοσίων αιρετών, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, που πρωταγωνίστησαν στην κυριακάτικη εκδήλωση της ορκωμοσίας τους στο Συνεδριακό κέντρο Κιλκίς. Ενθουσιασμός, συγκρατημένη αισιοδοξία, άγχος ενόψει των δύσκολων που έρχονται για όσους γνωρίζουν το στοίχημα που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν… ήταν τα συναισθήματα που κατείχαν στους πλείστους εξ όσων έδωσαν τον «νενομισμένον όρκον» μετά την ευλογία της Εκκλησίας.
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 17:52

Έδωσαν όρκο υπέρ των συμφερόντων της Παιονίας

Συντάκτης:
lapordasΕνίοτε η «γλώσσα των σωμάτων»  αποδίδει πιστότερα το κλίμα μιας εκδήλωσης. Ο Δήμαρχος Θανάσης Λαπόρδας καθώς πλησιάζει η ώρα που θα αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες του έμοιαζε μάλλον να άγχεται για την επόμενη μέρα παρά να απολαμβάνει την πανηγυρική εκδήλωση όπου πρωταγωνιστούσε.
pameΟι λίγες δεκάδες …συνήθεις ύποπτοι διαδήλωσαν στο Κιλκίς την αγανάκτησή τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις στα εργασιακά. Ήταν, όπως αναμενόταν άλλωστε, η συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ειρήνης που έσωσε την τιμή του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό, καθώς το πλήθος ήταν επαρκές για μια στοιχειώδη πορεία επί της 21ης Ιουνίου με κατάληξη το μνημείο στο Δήμο Κιλκίς.