Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 2:24:33 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:58

Επιτυχές το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Τένις

Συντάκτης:
 Με μεγάλη επιτυχία, τόσο από άποψη συμμετοχών των αθλητών όσο και από διοργανωτικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε από 17 έως 23 Αυγούστου 2008 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης στο Κιλκίς, το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Τένις με την υποστήριξη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:55

Eντάχθηκε στη νέα ψηφιακή εποχή ο δήμος Χέρσου

Συντάκτης:
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Χέρσου», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government). Εγκαινιάζουμε τη Νέα Εποχή με την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoshersou.gr
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:52

Επίσκεψη Κιλτίδη στη Σύρο

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο για θέματα που αφορούν  την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τα μέλη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Σύρου «Το Καστρί», ο οποίος ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια και παρουσιάζει αξιόλογη δραστηριότητα στην παραγωγή και μεταποίηση παραδοσιακών προϊόντων έχοντας παράλληλα θέσει σε λειτουργία και κέντρο εστίασης.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:51

Σε δρόμους και επέκταση τα χρήματα του δανείου

Συντάκτης:
Λήφθηκαν σοβαρές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα. Η λήψη δανείου 1,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με σκοπό να διατεθούν κατά τα 2/3 στην ασφαλτόστρωση των καταπονημένων από τα μεγάλα έργα δρόμων του Κιλκίς και κατά το υπόλοιπο (500.000 ευρώ) για έργα στην επέκταση ήταν η σημαντικότερη.
Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι εξασφαλίσθηκαν οι πόροι για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, μέχρι το τέλος του 2010.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:18

«Πατάτα»ο Καποδίστριας

Συντάκτης:
Ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας έφερε στους ελεύθερους Έλληνες ως διατροφικό δώρο την καλλιέργεια της πατάτας. Ύστερα από 180 χρόνια περίπου ο «Καποδίστριας 2» τείνει να εξελιχθεί σε «πατάτα» καθώς όλα είναι σχεδόν προαποφασισμένα αλλά λείπει το χρήμα.
Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) παρέδωσε τη Δευτέρα στην ΚΕΔΚΕ την πρότασή του για τη νέα δομή των ΟΤΑ. Και οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν - για άλλη μια φορά- καθώς η μελέτη του ΙΤΑ προβλέπει τρεις δήμους και εναλλακτικά δυο.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:17

Τιμούν την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
Η Δ.Ο. Πολυκάστρου διοργανώνει στις 3 Σεπτεμβρίου ανοιχτή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του γραφείου  της στο Πολύκαστρο τιμώντας την ιδρυτική επετείο της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974.
Η εκδήλωση θα ξεικινήσει στις 8.30 μ.μ. και η Δημοτική οργάνωση καλεί όλα τα μέλη και φίλους του κινήματος να παραβρεθούν.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:09

Αναγνώριση ΔΕΥΑΚ

Συντάκτης:
Τα εύσημα του Υπουργείου Εθν. Οικονομίας και της Διαχειριστικής Αρχής του Γ’ Κ.Π.Σ. για τα έργα του Ταμείου Συνοχής, έλαβε η ΔΕΥΑ Κιλκίς. Η νέα αυτή διάκριση της Δημοτικής Επιχείρησης του Κιλκίς ήλθε με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης του Δήμου και διατυπώνεται στην Έκθεση Ελέγχου Ολοκλήρωσης, που συντάχθηκε για λογαριασμό του Ταμείου Συνοχής.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Τρίτης οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Όσον αφορά την πορεία των βάσεων, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγραψαν εφέτος πάνω από 18 στις πανελλαδικές εξετάσεις ωθεί τις βάσεις των περιζήτητων σχολών (π.χ. Νομικές, Παιδαγωγικές, Ιατρικές και ορισμένες Πολυτεχνικές) σε σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 04:09

Αργοσβήνει το ΤΕΙ Κιλκίς S.O.S. για νέο τμήμα

Συντάκτης:
 Οι προσφερόμενες θέσεις στο τμήμα σχεδίασης και παραγωγής ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς ήταν 150 φέτος. Δυστυχώς όμως η κάλυψη περιορίστηκε στο 25,3%. Τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων επιφύλαξαν μια ακόμα ψυχρολουσία στο Κιλκίς. Στο μοναδικό τμήμα ΤΕΙ εισέρχονται φέτος μόνο 38 φοιτητές (16 από τα γενικά λύκεια, 20 από το 10% και 2 από τα ΤΕΕ)! Οι τρεις από τις τέσσερις προσφερόμενες θέσεις έμειναν κενές ως αποτέλεσμα τόσο της μειωμένης ζήτησης όσο και του νέου συστήματος που ίσχυσε την τελευταία τριετία.