Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 9:31:10 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:53

Χορός του ΚΚΕ στον Ακρίτα με ομιλία της Σ. Καλαντίδου

Συντάκτης:
Την καθιερωμένη ετήσια συνεστίασή της οργανώνει η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ στον Ακρίτα Κιλκίς.
Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 24 Αυγούστου, μετά τις 9 το βράδυ, στην ταβέρνα του Κώστα Παραστατίδη, με πολιτική ομιλία από τη βουλευτή του κόμματος Σοφία Καλαντίδου και με πλούσιο λαϊκό και ποντιακό πρόγραμμα.
Για τη συμβολή του δάσους στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Δεκαπενταύγουστο το Τοπικό Συμβούλιο Ευζώνων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό - Περιβαλλοντικό Σύλλογο του οικισμού.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:44

Στην Ισπανική Βαλένθια το Επιμελητήριο Κιλκίς

Συντάκτης:
Απόλυτα ικανοποιημένη επέστρεψε από την Βαλένθια της Ισπανίας η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Η 27μελής αποστολή επισκέφθηκε την Ισπανική πόλη στο διάστημα 28 Ιουλίου- 3 Αυγούστου. Ήταν η πρώτη από τις τρεις επισκέψεις που έχουν προγραμματισθεί στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo da Vinci.
Την κιλκισιώτικη αποστολή υποδέχθηκε και είχε ενημερωτική σύσκεψη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Βαλένθια κ. Arturo Virosque Ruiz. Στις συναντήσεις των δυο Επιμελητηρίων ήταν παρών ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας κ. Francisco Javier Ramon Pecharroman.
«Η έλλειψη σχεδιασμού και άμεσης παρέμβασης από τη Δημοτική Αρχή στα μεγάλα προβλήματα του δήμου Γουμένισσας επιβεβαιώθηκε  για μια ακόμη φορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοτική Συνεργασία» Γουμένισσας με επικεφαλής τον Θανάση Τζούρτζο.
«Για ολόκληρο το καλοκαίρι και ενώ  υπήρχες αυστηρές προειδοποιήσεις από την Πολιτεία και από την Περιφέρεια για αποκατάσταση και φύλαξη των χωματερών   των δήμων, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι πυρκαγιάς και επιδημιών για τη δημόσια υγεία, η σημερινή διοίκηση του δήμου Γουμένισσας χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο επέτρεπε την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών στη χωματερή του δήμου μας αλλά έδωσε την άδεια για να μεταφερθούν  εκεί. σκουπίδια και από δήμο της Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:53

Στα πυρόπληκτα της Ρόδου Ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Σαγρή, πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου.
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Κιλτίδη στη Ρόδο είναι, να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών και από τους εξειδικευμένους δασολόγους και καθηγητές του Α.Π.Θ., που με απόφαση του υφυπουργού εκπονούν μελέτες για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα με σκοπό την εκτέλεση αυτών στις πληγείσες περιοχές του νησιού.
Την πρώτη πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 εξέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η προκήρυξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 αφορά στον άξονα προτεραιότητας «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας στην ΠΚΜ», ενώ οι  προτάσεις που θα υποβληθούν αφορούν στην κατασκευή έργων για το περιφερειακό και τοπικό οδικό δίκτυο στην Κεντρική Μακεδονία. Η χρηματοδότηση της πρόσκλησης είναι συνολικά 48 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:43

Φωτιά το Σάββατο στο ποτάμι της Δοϊράνης

Συντάκτης:
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο ποτάμι της Δοϊράνης, πιθανά από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Η φωτιά κινήθηκε κατά μήκος του ποταμού, που αυτήν την εποχή δεν έχει καθόλου νερό, καίγοντας σε απόσταση περίπου 300 μέτρων δένδρα και θάμνους μέσα στο ρέμα.
Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με τρία οχήματα απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς και στους αγρούς της περιοχής.
«Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Γουμένισσας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κ.α.)», αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ και προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μακεδονίας – Θράκης.
«Συγκεκριμένα, αναφέρει, δεν υπάρχει γυναικολόγος με αποτέλεσμα όλες οι γυναίκες της περιοχής να πηγαίνουν για εξετάσεις στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών και εκεί με δυσκολία, αφού μόνο μία φορά την εβδομάδα έχει συγκοινωνία.
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:39

Πυρκαγιά απείλησε τα στρατόπεδα Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε το μεσημέρι της Δευτέρας τα στρατόπεδα του Πολυκάστρου, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο φωτιάς κινήθηκε απειλητικά από το Βαφειοχώρι προς τη Σιταριά και το Ξηρόλακκο καίγοντας δεκάδες στρέμματα σιτοκαλαμιών.
Μεγάλη και άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εναέρια και επίγεια μέσα, που πρόλαβε τα χειρότερα στη φωτιά του Πολυκάστρου, όπου απειλήθηκε και η μονάδα αναψυχής Splash.
H πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι βόρεια του Πολυκάστρου και κοντά στο δρόμο των στρατοπέδων. Ο άνεμος που επικρατούσε στην περιοχή και η ανομβρία των τελευταίων μηνών, βοήθησαν ώστε η φωτιά να κινηθεί γρήγορα ανάμεσα από τα στρατόπεδα και να φθάσει ανατολικά της πόλης, καίγοντας μια αποθήκη της βιομηχανίας Ιωαννίδη.
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:36

Από τον «Αλέξανδρο» σε μεγάλες ομάδες

Συντάκτης:
Έκλεισε για την Ακαδημία «Αλέξανδρος» Κιλκίς η μεταγραφική περίοδος 2008-09 με μεγάλες μεταγραφές παικτών της προς πολλές ομάδες της Βορείου Ελλάδος.
Όπως πρόπερσι και πέρσι η Ακαδημία με τις μεταγραφές των Ντουντούκη Κων/νου και Παναγιωτίδη Χρήστου, έτσι και φέτος πέντε ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδος και ένας της β’ ομάδος της (ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΙΛΚΙΣ) πήραν την πρώτη τους μεγάλη ποδοσφαιρική ώθηση από την Ακαδημία προς ομάδες Α΄ Εθνικής και Β’ Εθνικής και όχι μόνο.