Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 3:18:50 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυκάστρου αποδέχθηκε την «Χάρτα εθελοντικής δέσμευσης αγροτών για την εξοικονόμηση νερού στον αγροτικό τομέα», που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η ΠΑΣΕΓΕΣ και άλλοι φορείς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αγροτών.
Το σχετικό κείμενο της Χάρτας ανέγνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρός του, Τάκης Τατσίδης, ζητώντας την ψήφισή του και τη δημοσιοποίησή του προς τους αγρότες και την κοινωνία.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:51

Πληρωμές 540 ατόμων για βιολογική γεωργία

Συντάκτης:
Ανακοινώνεται στους ενταγμένους δικαιούχους του «Μέτρο 3.1 – Βιολογική Γεωργία» ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και πληρωμή 540 περίπου ατόμων (επί συνόλου 550 αιτήσεων). Το συνολικό που έχει πιστωθεί μέχρι στιγμής στους λογαριασμούς τους προσεγγίζει το ποσό των 4,2 εκ. ευρώ.
Η Διεύθυνση Γεωργίας έχει στείλει στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε πρόσφατα τα ονόματα των τελευταίων 146  δικαιούχων. Αφορούν ενταγμένους και των τριών ετών (2004, 2005, 2006) και είναι σε πέντε παρτίδες με αριθμούς 0201570025-26-27-28 και -29.
O Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟΘ κ. Κώστα Αβραμόπουλο και τη συμμετοχή της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Σοφίας Καλαντίδου.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:47

Σε Κουφάλια και Πολύγυρο ο Κώστας Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης θα επισκεφθεί τα Κουφάλια ν. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 19.00 και θα έχει συνάντηση με το Σύλλογο Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών της περιοχής.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Κιλτίδης θα επιδώσει στα μέλη του Συλλόγου σάκο με τον εξοπλισμό του εθελοντή πυροσβέστη. 
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:43

Πρόσληψη καθηγητών από τον πίνακα ΑΣΕΠ

Συντάκτης:
Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς ανακοινώνεται η πρόσκληση υποψήφιων εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σης από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ έτους 2006 για διορισμό σε ποσοστό 60% των κενών οργανικών θέσεων κατά το σχολικό έτος 2008-2009.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:42

Κάλυψη κενών θέσεων στα σχολεία

Συντάκτης:
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για το σχολ. έτος  2008-09 προγραμματίζει να προβεί σε διορισμό μόνιμου εκπ/κού προσωπικού των κλάδων ΠΕ70-δασκάλων και ΠΕ 60-νηπιαγωγών
 Με αφορμή καταγγελίες οικολογικής οργάνωσης για μόλυνση του Αξιού από αστικά και βιομηχανικά λύματα στην ΠΓΔΜ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης ρωτά τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εξωτερικών ποια μέτρα έχουν λάβει για την προστασία του ποταμού.
Σύμφωνα με την οργάνωση Vila Ζora, ο Αξιός «φαίνεται να ρυπαίνεται από χημικά απόβλητα εργοστασίων και να δέχεται ανεξέλεγκτα τα αστικά λύματα της πόλης των Σκοπίων και άλλων περίπου 13 μικρότερων που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:48

Νέες βελτιώσεις στο δρόμο Κιλκίς-Προμαχώνα

Συντάκτης:
 Την ώρα που ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας προσπαθεί να εξασφαλίσει την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου, με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, στον οδικό άξονα Κιλκίς-Προμαχώνα, και την ένταξή του στο Δ’ ΚΠΣ, η Δ’ ΠΑΘΕ προκήρυξε το έργο βελτίωσης του άξονα αυτού, με την κατασκευή και δυο νέων κόμβων. Το οδικό αυτό δίκτυο είναι το πλέον ταλαιπωρημένο και επικίνδυνο στο νομό, με μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος από τα φορτηγά διεθνών μεταφορών από και προς τα τελωνεία Δοϊράνης και Προμαχώνα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι δεσμεύσεις αποδείχτηκαν προφορικές και το αίτημα μιας ολόκληρης περιοχής, της Γουμένισσας, που εδικαιούτο ένα τμήμα ΤΕΙ για τη συνολκή αναβάθμισή της, παραμένει ανεκπλήρωτο. Το χειρότερο μάλιστα είναι πως το αίτημα για ίδρυση τμήματος οινολογίας ικανοποιήθηκε, αλλά για το ΤΕΙ Καβάλας για τον εμπλουτισμό του παραρτήματος του στη Δράμα. Υπενθυμίζουμε ότι για την ίδρυση τμήματος οινολογίας στη Γουμένισσα υπερθεμάτισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως η φωνή τους είτε δεν εισακούστηκε, είτε δεν εκφράστηκε με τη δέουσα ένταση στην Αθήνα.
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:44

Φωτοβολταϊκός σταθμός 1MW στην Ποντοηράκλεια

Συντάκτης:
Με το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει άρχισε να ενισχύει το δίκτυο της χώρας, ο φωτοβολταϊκός σταθμός στην Ποντοηράκλεια, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 944 ΚW. Ο σταθμός παραδόθηκε σε λειτουργία και διασυνδέθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ηλεκτρικό σύστημα, στις 23 Ιουλίου, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο από πλευράς αύξησης της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια.