Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 1:30:53 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:36

Aρχαιολογικό συνέδριο για τις ανασκαφές του 2007

Συντάκτης:
 Παρουσία του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιου Μάνθου ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008 και ώρα 9:30, οι εργασίες του Αρχαιολογικού Συνεδρίου για τις ανασκαφές του 2007 στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 105 ανακοινώσεις με εξαιρετικής σημασίας αποκαλύψεις για αρχαία και βυζαντινά μνημεία. Οι αρχαιολόγοι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τις Εφορείες θα παρουσιάσουν το έργο τους από την Καστοριά ως τον Έβρο.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:34

Το γλέντησαν στα χωριά του Γαλλικού

Συντάκτης:
Με χορό, κέφι, παραδοσιακή μουσική, πολλή διάθεση και φυσικά… εδέσματα της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στον δήμο Γαλλικού.
Συγκεκριμένα εκδηλώσεις για τα Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν:
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:30

Πίτα με βραβεύσεις από την ΕΛΜΕ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς, με μια όμορφη εκδήλωση στη «Ζώγια», έκοψε τη βασιλόπιτα και βράβευσε τα παιδιά των μελών της, που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το ακαδημαϊκό έτος 2007-08.
Την εκδήλωση της ΕΛΜΕ τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Κιλτίδης, ο Νομάχρης Κιλκίς Β. Μπαλάσκας, Διευθυντές σχολείων και αρκετοί εκπαιδευτικοί.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Κιλκίς, την Τρίτη 11 Μαρτίου, έγινε συζήτηση για τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας 2007-2013, προκειμένου να καθοριστούν οι προτάσεις του ΕΒΕ Κιλκίς σε ερχόμενη σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη στις 14 Μαρτίου.
Υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων επί σχετικών σχεδίων του Υπουργείου με βάση και την εμπειρία του προηγούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:28

Αθλητικό Κέντρο «Μ. Αλέξανδρος»

Συντάκτης:
Μια ιδιαίτερα σημαντική και άξια επαίνου πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δήμου Δοϊράνης «Μ. Αλέξανδρος», να κατασκευάσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στον οικισμό της Δοϊράνης. Ένα μεγάλο όνειρο των μελών του Συλλόγου, τα οποία μέσα από τον αθλητισμό, θέλουν να αναδείξουν την περιοχή της λίμνης Δοϊράνης, να δώσουν πνοή στον τόπο τους, να δώσουν κίνητρα στην νεολαία και να αναπτύξουν δραστηριότητες σε κάθε επίπεδο, είτε αθλητικό είτε πολιτιστικό. Μια δύσκολη προσπάθεια που βασίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και στην αγάπη τους για την ιδιαίτερη τους πατρίδα την Δοϊράνη, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τους Κιλκισιώτες να συνδράμουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:22

Οι νταλίκες «πνίγουν» τον οικισμό της Δοϊράνης

Συντάκτης:
 Αντί του τουρισμού στη Δοϊράνη «αναπτύσσονται» οι νταλίκες, αντί από ουρές τουριστών έχουμε ουρές νταλικών, οι οποίες «πνίγουν» κυριολεκτικά τον οικισμό, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες.
Στην καρδιά του ιστορικού και όμορφου οικισμού της Δοϊράνης, που χρόνια τώρα πασχίζει να βρει το ρυθμό του, μετά την οικολογική καταστροφή του οικοσυστήματος της λίμνης, δεκάδες σταθμευμένες νταλίκες επί ώρες αναμένουν τον εκτελωνισμό τους, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον οικισμό και «σπάνε» στα δυο την παραλιακή τουριστική περιοχή του οικισμού.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:20

Γαλλικός - Κολχίδα Η χαρά των εργολάβων

Συντάκτης:
 Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο του Κιλκίς υψώνεται  ή τουλάχιστον κάποτε υψώνονταν οι λόφοι της Κολχίδας, κάτι σαν φυσικό τείχος των οργισμένων νερών του Γαλλικού που κυλούν ακριβώς στην κοιλάδα που διαδέχεται τους λόφους. Σ’ αυτή την τοποθεσία και στην κοίτη του Γαλλικού μέχρι και τη γέφυρα της παλιάς εθνικής Κιλκίς - Θεσσαλονίκης, λειτουργούν τα παράνομα λατομεία από τα οποία θησαυρίζουν οι ιδιώτες εργολάβοι που εγκατέστησαν βαρέα μηχανήματα και απολαμβάνουν τεράστιες ποσότητες.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:18

Η οικογένεια Λύκα έκοψε την πίτα της

Συντάκτης:
 Είναι ο ορισμός της οικογενειακής επιχείρησης. Και η κοπή της βοσιλόπιτας της επιχείρησης Λύκα ήταν μια γιορτή οικογενειακή στη Λέσχη Κυνηγών Κιλκίς.
Τα μέλη της οικογένειας που ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια την επιχείρηση τους κόπους τους να πιάνουν τόπο, την επιχείρηση να προκόβει και σήμερα να αριθμεί 50 εργαζόμενους, αναπόσπαστα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Λύκα.
«Μας έχουν τρελάνει στις διακοπές. Αναρωτιέμαι με ποιο προγραμματισμό και με ποιο πνεύμα ισότητας έναντι τω πολιτών διακόπτουν την ηλεκτροδότηση συνεχώς στο κέντρο του Πολυκάστου και στο νότιο τμήμα της πόλης και μάλιστα σε μέρες που η αγορά είναι ανοιχτή, ενώ στο βόρειο και ανατολικό τμήμα τα πόλης δεν έχει διακοπεί ούτε μια ώρα, ούτε μια μέρα η ηλεκτροδότηση.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:12

Βράκυλλοι κορυφής Μετταλικού

Συντάκτης:
Ο Άρης και εγώ περπατήσαμε τη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων από τις νέες εργατικές κατοικίες μέχρι την κορυφή του Μεταλλικού, πολλές φορές και όλες τις εποχές τα τελευταία χρόνια. Είδαν πολλά τα μάτια μας από όλες τις οπτικές γωνίες και ακόμη περισσότερα ο νους μας.