Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 5:06:59 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Απηυδισμένοι από την αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει ένα πρόβλημα (εφημερίες και τρόπος πληρωμής τους) που δεν αφορά μόνο τις εργασιακές σχέσεις τους, αλλά και την ποιότητα της δημόσιας υγείας προς τους πολίτες, οι γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς ξεκινούν από την Τρίτη 11 Μαρτίου απεργιακές κινητοποιήσεις που θα έχουν τη μορφή της αποχής από όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και τις ειδικές εξετάσεις.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:35

Δήμος Ευρωπού : Οι νέοι στο προσκήνιο

Συντάκτης:
Στις 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο νεοσύστατο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Ευρωπού, όπου οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 200. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωπού προσδιορίσθηκε η ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη  μελών  του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στις 29η Μαρτίου.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:34

Απεργία εσείς Διακοπές εμείς

Συντάκτης:
Ο περιορισμός της κατανάλωσης με προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι η άμεση συνέπεια από την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενοι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα των διακοπών είναι αισθητά και στο ν. Κιλκίς από προχθές Τετάρτη όταν ξεκίνησαν οι διακοπές που συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη, από τις 8 το πρωί.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:33

Μονόδρομος η σύγκρουση

Συντάκτης:
Την απόφασή τους να οδηγηθούν σε ανοιχτή σύγκρουση με τις κυβερνητικές επιλογές, ιδιαίτερα για το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, διατράνωσαν οι συνδικαλιστές καθηγητές, σε συνέντευξή τους προς τα τοπικά ΜΜΕ.
Τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κιλκίς και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Μανιάτης πραγματοποίησαν περιοδείες σε τρία σχολικά συγκροτήματα, το Γυμνάσιο-Λύκειο Καμπάνη, το 1ο Λύκειο Κιλκίς και το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, όπου συζήτησαν με τους συλλόγους καθηγητών τα θέματα αιχμής για τον κλάδο.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:59

Χόρεψε η Ακαδημία “Αλέξανδρου” Κιλκίς

Συντάκτης:
 Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008 στο κέντρο ΠΥΛΗ LIVE στο Κιλκίς,  ο ετήσιος χορός της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" Κιλκίς.
Πλέον των 400 ατόμων αθλητών – γονέων και επίσημων προσκεκλημένων τίμησαν την Ακαδημία.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:57

Ξεκίνησαν με ήττες

Συντάκτης:
 Με το αριστερό ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πανελλήνιο διενωσιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τζούνιορ και προπαίδων τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της ΕΠΣ Κιλκίς.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στο δημοτικό στάδιο Χέρσου και ξεκίνησαν πρώτα με τα τζούνιορ, χορηγός των οποίων σε όλη την Ελλάδα είναι η «Κοσμοκάρ», με αντιπρόσωπο στην χώρα μας την εταιρία «Φολξβάγκεν». Το περασμένο Σάββατο παρουσιάστηκαν οι νέες στολές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Αυτοκίνηση» και παραδόθηκαν από τον εξουσιοδοτημένο έμπορο Κωνσταντίνο Σακαρίδη μέσα σε μια μικρή γιορτή. Το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚ Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και ο πρόεδρος της επιτροπής μικτών Γιάννης Κιουρτσίδης.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:54

Κοπή βασιλόπιτας νοσοκομείου Γουμένισσας

Συντάκτης:
 Την πίτα για το 2008 έκοψε ο Διοικητής Θεόδωρος Γκοράνης για το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Γουμένισσας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Διοικητής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο του 2007, και όπως τόνισε ότι πλέον αυτά είναι σε όλους πια ορατά. Κατόπιν αναφέρθηκε σε ένα σχεδιασμό δράσεως για το 2008, και έδωσε έμφαση στα έργα ανάπλασης που γίνονται στους χώρους του Νοσοκομείου, με δημιουργία νέων χώρων που θα επιτρέψουν να γίνει πραγματικότητα ο στόχος για ένα σύγχρονο, πρότυπο και αναβαθμισμένο Ίδρυμα.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:50

Διαρκής η μόλυνση του Αξιού στα Σκόπια

Συντάκτης:
Επ’ αόριστον θα συνεχίζεται η απόρριψη ρύπων στον ποταμό Αξιό από τα Σκόπια, αφού όπως προκύπτει από απάντηση του Συμβουλίου σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Τρακατέλλη, δεν υπάρχει αποτελεσματικός μηχανισμός πίεσης προς συμμόρφωση.
Η επέκταση και η βελτίωση των εγκαταστάσεων των δυο τελωνείων του νομού, στους Ευζώνους και τη Δοϊράνη, εισέρχεται στην τελική ευθεία της υλοποίησης με τη δημοπράτηση των σχετικών εργολαβιών από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:32

Τσίκνισαν μαζικά στην Αξιούπολη

Συντάκτης:
 Την δυναμική που έχει αποκτήσει ως θεσμός ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης, που διοργάνωσε για δεύτερη φορά ο δήμος στην Αξιούπολη, απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο η μαζική συμμετοχή σε αυτήν πολλών κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου αλλά και επισκεπτών.