Η αρχή των επιτυχιών άρχισε το απόγευμα της Κυριακής με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον δισκοβόλο Παναγιώτη Βαϊτσούδη. Ο δεκαπεντάχρονος αθλητής με στόφα αθλητή μεγάλων αγώνων επανέλαβε τον θρίαμβο του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, και δικαίωσε τον προπονητή του Αλέξανδρο Παυλίδη κατακτώντας με άνεση την 1η θέση στη δισκοβολία από την δεύτερή του κιόλας βολή με 55,41 μ στερώντας από τους αντιπάλους του κάθε δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρωτιά. Ο Παναγιώτης με στοιχεία μεγάλου αθλητή πήρε το ρεκόρ του ΓΑΣ Κιλκίς από τον γίγαντα Δαμιανό Κατή με ενασχόληση μιας μόνο χρονιάς με το αγώνισμα και θεωρείται από τα πιο μεγάλα ταλέντα της δισκοβολίας.
Μετά τον Βαϊτσούδη, την σκυτάλη πήρε ο πολυσύνθετος Άγγελος Σαχπάζης που με μια καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό των 100 μ με εμπόδια πήρε πανάξια το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 14’’24 (με άνεμο αντίθετο 3,1 μ/δ) σε ένα αγώνισμα που μόνο ο ίδιος και ο προπονητής του Κώστας Μηναρετζής πίστευαν ότι μπορεί να φθάσει ως το βάθρο.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον σπρίντερ αποκάλυψη της φετινής χρονιά Λευτέρη Κεσίδη με επίδοση 17’’48 (με άνεμο αντίθετο 3,7 μ/δ). Ο πανύψηλος αθλητής (1,93) του Κ. Μηναρετζή αν και «έσπασε τα χρονόμετρα» στον πρωινό προκριματικό με επίδοση 16’’39 ! επηρεάσθηκε αρνητικά από τον 3ο διάδρομο που κληρώθηκε στον τελικό, με αποτέλεσμα να κάνει πολύ άσχημο πρώτο πενηντάρι που τον άφησε πέντε μέτρα πίσω και έχασε το χρυσό για επτά εκατοστά του δευτερολέπτου. Ωστόσο ο Κεσίδης απέδειξε ότι παραμένει ο κορυφαίος φέτος έλληνας σπρίντερ στην κατηγορία του και είναι βέβαιο ότι θα γράψει μεγάλες σελίδες στον αθλητισμό όχι μόνο του Κιλκίς αλλά όλης της Ελλάδας.
Πέρα από τα τρία μετάλλια θέσεις στην δωδεκάδα των τελικών στα αγωνίσματά τους κατέκτησαν η Σοφία Φωτιάδου 9η στη σφαιροβολία με 11,58 μ, η Κυριακή Παναγιωτίδου 11η στο μήκος με 4,90 μ . (φάνηκε άτυχη και άπειρη η δεκατετράχρονη που έκανε 5,26 στον πρωινό προκριματικό, αλλά ένα πρόβλημα μικροτραυματισμού την αποσυντόνισε στον τελικό) και ο Λάζαρος Βαϊτσούδης 12ος στη σφαιροβολία με 13,87 μ.
Πέρα από τα παραπάνω παιδιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκε ακόμη χωρίς να καταφέρει να διακριθεί μέσα στον εντονότατο συναγωνισμό ο δεκατετράχρονος Κώστας Βασιλειάδης που ήταν 21ος στα 80 μ με 9’’92.
Πανελλήνιο
Επτάθλου
Κορασίδων
Κατάφερε να μπει στη 12άδα και να βαθμολογηθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Επτάθλου των Κορασίδων η δεκαεξάχρονη Μαριαλένα Κωνσταντινίδου στην δεύτερή της συμμετοχή στα σύνθετα αγωνίσματα σε μεγάλη διοργάνωση.
Το ταλέντο αυτό του κιλκισιώτικου στίβου που τα καταφέρνει εξ’ ίσου καλά σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων, αλλά και χαμηλών εμποδίων απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο γι’ αυτήν. Η αθλήτρια ΓΑΣ Κιλκίς σε ένα κυριολεκτικά άγνωστο και πολύ δύσκολο αγώνισμα πήρε την 12η θέση με 3.532 βαθμούς και έδωσε τον μοναδικό βαθμό που πήρε φέτος ο σύλλογος του Κιλκίς στην κατηγορία των κορασίδων σε πανελλήνια πρωταθλήματα.
Οι επί μέρους επιδόσεις της στα αγωνίσματα ήταν: 100 μ εμπ. 16’’99, ύψος 1,38 μ, σφαιροβολία 7,64 μ, 200 μ 29’’24, μήκος 4,67 μ, ακόντιο 22,05 μ και 800 μ 2’40’’47.