Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 4:17:44 μμ
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 22:39

Κώστας πινέλης : Σχολιασμοί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pinelis
Υγεία
Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά την εφαρμογή του νόμου για την «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρώτη ενέργεια ήταν η παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και η υπαγωγή του προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας.
Το αποτέλεσμα θα είναι να χειροτερέψουν οι υπηρεσίες που παρέχονται και έχουν ανάγκη οι ασφαλισμένοι, όπως οι εξετάσεις και η συνταγογράφηση
Αυτό που ονομάζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «μεταρρύθμιση», είναι στην ουσία η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, η συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και η ανταποδοτικότητα της παροχής υπηρεσιών.
Μάλιστα, στην πρόληψη και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπάρχει το πολύ κέρδος. Διότι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πάει και ο υγιής, αυτός δηλαδή που έχει ένα μικρό ή ένα μέσο ή ένα λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα.
Γενικά στην υγεία υπάρχει πολύ παραδάκι.  Έχει πολύ «ψωμί»  Είναι τυχαίο ότι οι μεσίτες όπλων επενδύουν στον τομέα της Υγείας και στα διαγνωστικά κέντρα; Γιατί; Αφού και οι εξοπλισμοί έχουν τις μίζες τους. Γιατί, τι έχει συμβεί; Έχει αυξηθεί η συνειδητοποίηση των αναγκών και ατομικά στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, καθώς η επιστήμη έχει κάνει άλματα στην πρόγνωση και στην πρόληψη.
Οι αγώνες του λαού και των εργαζόμενων υγειονομικών πρέπει να ενταθεί, να είναι συνεχής και αταλάντευτος  για να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας. Να παλέψει ο λαός για να έχει, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γιατί πληρώνει ο λαός για να την έχει.
Θα πει κανείς. Δεν χρειαζόταν να γίνουν παρεμβάσεις στην υγεία; Στα πάρτι των προμηθειών; Στη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων από τις ιδιωτικές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών; Λειτουργούσε καλά η παροχή υγείας; Όχι βέβαια, γιατί πάντα η υγεία στα πλαίσια αυτού του καπιταλιστικού συστήματος λειτουργούσε. Όμως και αυτές οι λειψές παροχές υγείας που παρέχονταν, όπως με το ΕΣΥ του Γεννηματά, ανατρέπονται σταδιακά.
Και σκεφθούν όλοι. Αφήστε τι λέμε εμείς οι «Παλιοκομουνιστές», όπως χαρακτηρίζει ο «Μπουμπούκος», ο «Μανωλίδης» όσους εναντιώνονται και αντιστέκονται. Η πραγματικότητα είναι αυτή που ζει ο καθένας. Ας αναλογιστεί και ας μετρήσει ο καθένας πόσο ακριβότερα πληρώνει για την υγεία του από ότι πριν πέντε χρόνια, για παράδειγμα. Πόσες εξετάσεις πληρώνει γιατί τις «έχουν κόψει», σε πόσες πληρώνει συμμετοχή που πρώτα δεν πλήρωνε, πόσο δυσκολότερα βρίσκει τα φάρμακα, πόσο ακριβότερα πληρώνει τα φάρμακα όταν τα βρίσκει. Ποια κατάσταση υπάρχει στα Νοσοκομεία που λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες χάρις στην αυταπάρνηση των γιατρών, των νοσηλευτών, όλων των εργαζομένων.

Η Συνεπής «ασυνέπεια» του ΣΥΡΙΖΑ
Το Μάαστριχτ δεν εφαρμόστηκε ποτέ! Τάδε έφη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης πριν λίγες ημέρες  στον «ΣΚΑΪ»:
Αλήθεια, πράγματι δεν εφαρμόστηκαν οι τέσσερις ελευθερίες κίνησης (κεφαλαίου, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργαζομένων), που επέβαλαν την απελευθέρωση τομέων οικονομίας στρατηγικής σημασίας , τις ιδιωτικοποιήσεις, ενισχύοντας τη συγκέντρωσή του με εξαγορές και συγχωνεύσεις σε ευρωενωσϊακό επίπεδο, την εξαγωγή του σε άλλες χώρες κλπ., για την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου;
Δεν εφαρμόστηκαν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις για ευελιξία στην αγορά εργασίας, μείωση μισθών - συντάξεων κλπ. για την ανταγωνιστικότητα;
Δεν εφαρμόστηκαν οι «κοινές πολιτικές», όπως η «Κοινή Αγροτική Πολιτική» που ξεκλήρισε τους μικρομεσαίους αγρότες;
Μήπως δεν εφαρμόστηκε «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας», που ενισχύει την κρατική καταστολή ενάντια στους λαούς, ενώ δημιούργησε και πολεμική μηχανή, τον ευρωστρατό, για εξαπόλυση ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων;
Να σκεφθεί κανείς ότι ζουν σε άλλον πλανήτη; 'Η μήπως εκτιμούν ως άτολμη την ΕΕ στη διεθνή ιμπεριαλιστική δράση, όπως την χαρακτήριζαν στην διάρκεια των βομβαρδισμών στην Σερβία;
Άλλη είναι η πραγματικότητα. Όσο πλησιάζουν στη διαχείριση (περιμένοντας να γίνουν κυβέρνηση), τόσο αποκαλύπτονται και προπαγανδίζουν «κοινούς στόχους» ανάμεσα στο κεφάλαιο και το λαό, εμφανίζουν το λαό να έχει ίδιους στόχους με την πλουτοκρατία, καλώντας τον «κόσμο της εργασίας, το λαό να ενωθεί γύρω από αυτούς τους κοινούς στόχους». Η κατηφόρα δεν έχει τέλος…
Για παράδειγμα, σε άρθρο του Σταύρου Καπάκου στην «Αυγή» προπαγανδίζεται ως θετική και αξιοπρόσεκτη η απόφαση του Ομπάμα να αυξήσει τον κατώτερο μισθό σε όλους τους εργαζομένους, σε Ομοσπονδιακό επίπεδο.
Θέλουν να κρυφτούν και δεν τους αφήνει η χαρά! Πρώτα με τον Ντ’ Αλέμα που βομβάρδιζε με τους Αμερικανονατοικούς ιμπεριαλιστές τη Σερβία, μετά με τον Ομπάμα, με τον Ολάν, με τον Ματέο Ρέντζι ακόμη και τον Πέπε Γκρίλο...


ΜΚΟ
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι τα ποσά που «φαγώθηκαν» και εάν κάποιες ΜΚΟ «λειτούργησαν σωστά και ανταποκρίθηκαν στο έργο για το οποίο χρηματοδοτήθηκαν». Το βασικό και κύριο είναι ότι οι ΜΚΟ είναι «Δούρειοι ίπποι» του συστήματος. Για τον λόγο αυτό η ΕΕ είναι «Πρωταθλήτρια» στη δημιουργία ΜΚΟ για να περνάει την πολιτική της.
Το χαρακτήρα των ΜΚΟ ως εργαλείων στα χέρια αστικών κυβερνήσεων και ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, καθώς και τον ρόλο προσώπων όπως ο περιώνυμος Αλεξ. Ρόντος, ανέδειξε πρώτα το ΚΚΕ και η εφημερίδα τους, ο «Ριζοσπάστης», από το 2003, καθώς και  με παρεμβάσεις τους οι βουλευτές του στη Βουλή.

Ουκρανία
Αυτό που έγινε καθαρό είναι ότι Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ρωσία συγκρούονται πάνω στο κορμί της Ουκρανίας, αιματοκυλούν το λαό της για τα συμφέροντά τους, για να μοιράσουν τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τα δίκτυα μεταφοράς της Ενέργειας. Για τον λόγο αυτό ο λαός της δεν πρέπει να μπει στην λογική να διαλέξει καπιταλιστή.
Πρέπει να διδάσκεται από την ιστορία, να μην ξεχνά. Τον Ιούνιο του 1941 ο Χίτλερ επιτίθεται στην Σοβιετική Ένωση. Η «Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών» που έχει ιδρυθεί από το 1929, περνά ανοιχτά στην υπηρεσία των ναζί. Ένα χρόνο αργότερα, το 1942, η «Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών», υπό την καθοδήγηση των ναζί,  μετεξελίσσεται στον λεγόμενο «Ουκρανικό Στασιαστικό Στρατό», εξοπλισμένο από τους Ναζί,  με επικεφαλής τον φασίστα Στεφάν Μπαντέρα, Διακηρυγμένος στόχος του είναι η εξόντωση των αντιφασιστών παρτιζάνων που δρούσαν στην Ουκρανία και η διενέργεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων κατά των σοβιετικών ανταρτών, κατά του Κόκκινου στρατού, κατά των κομμουνιστών, των Εβραίων, των Πολωνών. Στην Ουκρανία υπάρχουν πάνω από 50 μνημεία για τα θύματα των μαζικών δολοφονιών που διέπραξε ο «Ουκρανικός Στασιαστικός Στρατός». Μεταξύ αυτών το μνημείο για την μαζική δολοφονία, σε δύο μέρες,  50.000 Εβραίων στο Μπάμπι Γιαρ.
Εξ άλλου στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου πλειοψηφεί το Ρωσικό στοιχείο, δεν υπάρχει οικογένεια να μην έχει δύο-τρία θύματα κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ενάντια στον Ναζισμό.
   Δεν μπορεί λοιπόν να επιτρέπει ο Ουκρανικό λαός, σήμερα, οι φασίστες, οι ναζί απόγονοι του «Ουκρανικού Στασιαστικού Στρατού» να πρωταγωνιστούν στα γεγονότα στην Ουκρανία, να ποζάρουν σαν «πατριώτες» και οπαδοί της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας»…