Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 6:39:26 μμ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 10:12

Πολιτικός Καζαμίας 2023-2028

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης

Έντονες είναι οι μνήμες μου από το καφενείο του πατέρα μου στα Διαβατά τη δεκαετία του 60. Στο καφενείο μας υπήρχε πάντα η εφημερίδα ‘’Μακεδονία’’ που την διάβαζα μανιωδώς. Κάθε Πρωτοχρονιά η εφημερίδα δημοσίευε τον πολιτικό Καζαμία. Ο Καζαμίας ήταν ένα φυλλάδιο που αποτελούσε το λαϊκό ημερολόγιο της εποχής. Για τις εφημερίδες προέβλεπε τα πολιτικά γεγονότα που θα γίνουν την νέα χρονιά με πολλή φαντασία, χιούμορ και μπόλικη μυθοπλασία.

Έτσι κι εγώ σκέφτηκα να κάνω τον δικό μου πολιτικό Καζαμία όχι για μια χρονιά αλλά για μια ολόκληρη πενταετία μέχρι το 2028 που αφορά αυτά που προβλέπω ότι θα γίνουν στην πατρίδα μας αλλά και στον τόπο μας το Κιλκίς.

2023

Ο επανεκλεγείς δήμαρχός μας Δημήτρης Κυριακίδης, με διάγγελμά του κηρύσσει την έναρξη της εξωραϊστικής επανάστασης που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μας την επόμενη πενταετία. Στα πλαίσια της εξωραϊστικής αυτής επανάστασης, οι Κιλκισιώτες αντικρίζουν αίφνης ένα νέο περίπτερο να ξεφυτρώνει στην απέναντι γωνία της πλατείας Ειρήνης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς αναγγέλλει ότι μέσα στο 2024 ο δρόμος Νέας Σάντας-Ασσήρου που θα συνδέσει την πόλη μας με την Εγνατία θα παραδοθεί. Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι μέσα στο 2024 θα αρχίσει η οικοδόμηση του νέου δικαστικού μεγάρου Κιλκίς.

2024

Στις αρχές του χρόνου ο πρωθυπουργός μας προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο Άδωνις μένει εκτός κυβέρνησης, παραιτείται από την Νέα Δημοκρατία, προσχωρεί στην Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και ενθυμούμενος τη θητεία του στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία αλλά και τα άλλα αποκόμματα (εννοώντας τους Σπαρτιάτες και την ΝΙΚΗ) αποτελούν την ντροπή της δεξιάς. Για να αποδείξει την προσήλωσή του στο νέο του κόμμα αρχίζει πάλι τις διαφημιστικές του τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζοντας όχι βιβλία αλλά…κηραλοιφές.

Στα πλαίσια της εξωραϊστικής επανάστασης της πόλης μας, ξεφυτρώνει ένα νέο περίπτερο στην πλατεία Ειρήνης στην γωνία προς τον πρώην περιστερώνα.

Το καλοκαίρι καίγεται ό,τι απόμεινε από τα δάση μας και στις αρχές του Φθινοπώρου πνίγεται ό,τι απόμεινε από την Θεσσαλία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς αναγγέλλει ότι μέσα στο 2025 ο δρόμος Νέας Σάντας-Ασσήρου θα παραδοθεί όπως και το οδικό κομμάτι της ΠΑΘΕ Χαλάστρας-Ευζώνων. Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι μέσα στο 2025 θα αρχίσει η οικοδόμηση του νέου δικαστικού μεγάρου Κιλκίς.

2025

Ο Άδωνις τα σπάει με τον Βελόπουλο, παραιτείται και προσχωρεί στο κόμμα ΝΙΚΗ του δικού μας Δημήτρη Νατσιού. Στην πρώτη του συνέντευξη στα τηλεοπτικά κανάλια εμφανίζεται κρατώντας…κομποσχοίνι και διακηρύσσει ότι η Νέα Δημοκρατία αλλά και οι παραφυάδες της ‘’Ελληνική Λύση’’ και ‘’Σπαρτιάτες’’ αποτελούν την ντροπή της δεξιάς. Η συνέντευξη αρχίζει με προσευχή και κλείνει με θρησκευτικούς ύμνους που αποδίδει βυζαντινή χορωδία ιεροψαλτών.

Στα πλαίσια της εξωραϊστικής επανάστασης του Κυριακίδη ξεφυτρώνει στην πλατεία Ειρήνης ένα νέο περίπτερο στην γωνία απέναντι από το καφενείου του Νίκου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς αναγγέλλει ότι μέσα στο 2026 ο δρόμος Νέας Σάντας-Ασσήρου θα παραδοθεί όπως και το οδικό κομμάτι της ΠΑΘΕ Χαλάστρας-Ευζώνων. Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και μέσα στο 2026 θα αρχίσει η οικοδόμηση του νέου δικαστικού μεγάρου Κιλκίς.

2026

Ο Άδωνις τα σπάει με τον Νατσιό, παραιτείται και προσχωρεί στους Σπαρτιάτες. Στην πρώτη του συνέντευξη στα τηλεοπτικά κανάλια εμφανίζεται φορώντας αρχαία σπαρτιάτικη πανοπλία και δηλώνει με έμφαση ότι η Νέα Δημοκρατία και οι παραφυάδες της ‘’Ελληνική Λύση’’ και ‘’ΝΙΚΗ’’ αποτελούν την ντροπή της δεξιάς. Με την προσχώρηση του Αδώνιδος, οι Σπαρτιάτες ανεβάζουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναλαμβάνει να τους αντιμετωπίσει. Σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ αναγγέλλει με στόμφο ότι ο φασισμός στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Στη συνέντευξη ο Φλωρίδης περιβάλλεται από τους συναδέλφους του Υπουργούς Θάνο Πλεύρη και Μάκη Βορίδη.

Στα πλαίσια της εξωραϊστικής επανάστασης του Κυριακίδη ξεφυτρώνει στο κέντρο της πλατείας Ειρήνης ένα…ξωκλήσι. Ο λαός του Κιλκίς προσκυνά και αφήνει τον οβολό του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γεμίσουν με ξωκλήσια όλες οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας. Η εξωραϊστική επανάσταση του Κυριακίδη θριαμβεύει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς αναγγέλλει ότι μέσα στο 2027 ο δρόμος Νέας Σάντας-Ασσήρου θα παραδοθεί όπως και το οδικό κομμάτι της ΠΑΘΕ Χαλάστρας-Ευζώνων. Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι μέσα στο 2027 θα αρχίσει η οικοδόμηση του νέου δικαστικού μεγάρου Κιλκίς.

2027

Ο Άδωνις τα σπάει και με τους Σπαρτιάτες και σε συνέντευξή του δηλώνει με στόμφο ότι όλα τα κόμματα της δεξιάς αποτελούν…την ντροπή της δεξιάς.

Το καλοκαίρι καίγεται ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα μας και αρχές του Σεπτέμβρη πνίγονται τα πάντα στις φονικές πλημμύρες. Το μήνυμα στα κινητά του 112 προς όλους τους Έλληνες είναι σαφές, ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Ο πληθυσμός της πόλης του Κιλκίς αυξάνεται ραγδαία. Χιλιάδες κάτοικοι άλλων πόλεων αγοράζουν σπίτια στο Κιλκίς και έρχονται για μόνιμη εγκατάσταση. Οι ειδικοί αποδίδουν το γεγονός στο ότι η πόλη μας δεν κινδυνεύει από πυρκαγιές λόγω έλλειψης δασών και γενικώς πρασίνου αλλά και ποταμών οπότε δεν κινδυνεύει και από πλημμύρες.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές που ακολουθούν θριαμβεύει για μια ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 53%.

Η εξωραϊστική επανάσταση του Κυριακίδη στην πόλη μας συνεχίζεται. Οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας πλημμυρίζουν από περίπτερα και ξωκλήσια. Στην πλατεία Ειρήνης δημιουργείται ιδιαίτερος χώρος υποδοχής ιερών λειψάνων αγίων από άλλους τόπους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς αναγγέλλει ότι μέσα στο 2028 ο δρόμος Νέας Σάντας-Ασσήρου θα παραδοθεί όπως και το οδικό κομμάτι της ΠΑΘΕ Χαλάστρας-Ευζώνων. Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι μέσα στο 2028 θα αρχίσει η οικοδόμηση του νέου δικαστικού μεγάρου Κιλκίς.

2028

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θριαμβεύει ο Κυριακίδης με 65% και δηλώνει ότι για μια ακόμη φορά το φως νίκησε το σκοτάδι. Ο Τζιτζικώστας επανεκλέγεται Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και στο Κιλκίς σπάει όλα τα ρεκόρ παίρνοντας 78%.

Επίλογος

Βοήθειά μας.