Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 3:41:22 πμ
Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 23:27

Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη

pinelis
Κατά την γνώμη μας, η πολιτική που εφαρμόζεται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κεντρική κυβέρνηση μέχρι τις περιφέρειες και τους Δήμους είναι ίδια και είναι βαθιά αντιλαϊκή.Η ΕΕ παρεμβαίνει, εκτός από τις κυβερνήσεις και σε τοπικό επίπεδο, στην οργάνωση, δομή και λειτουργία της τοπικής διοίκησης και αυτό αποκρύπτεται ευλαβικά από τους υποψηφίους που ζητούν την ψήφο μας, Περιφερειάρχες, Δημάρχους  εκπροσώπους ή προσκείμενους στα κόμματα της ευρωλαγνίας και της κυρίαρχης πολιτικής. Ας δούμε μερικές πλευρές:
1. Ιδιαίτερο ρόλο επιφυλάσσει  η ΕΕ στην λειτουργία των τοπικών διοικήσεων, και για την λειτουργία της «ελεύθερης αγοράς» και για την προώθηση των αντιδραστικών «αναδιαρθρώσεων» με βασικό άξονα την δημιουργία μεγαλύτερων διοικητικών μονάδων με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων ούτως ώστε περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα και πιο εύκολα να περνάνε μέσα από αυτές.
Η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται κεντρικά και έχει ρημάξει τη ζωή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς την τοπική διοίκηση, τους δήμους, δηλαδή και τις περιφέρειες.
2. Το ΕΣΠΑ, αλλά και γενικότερα τα προγράμματα της ΕΕ (πόροι που προέρχονται από των φορολογία των πολιτών της ΕΕ), έχουν βαθιά ταξικό χαρακτήρα. Κατευθύνονται σε σχέδια και δράσεις για να επιταχύνουν, τις «αναδιαρθρώσεις, την απελευθέρωση των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, στην παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Για τον λόγο αυτό έργα ζωτικής σημασίας για την ανακούφιση των λαϊκών αναγκών, όπως: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, εργατικές κατοικίες, σχολεία, αρδευτικά κ.λ.π. θεωρούνται, όπως επί προγραμμάτων ΣΑΤΑ και ΣΑΝΑ, μη επιλέξιμα, δηλαδή μη αναγκαία!
Οι εκλογές του Μαΐου λοιπόν, έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο πλαίσιο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ καθώς και με πολιτική εκπροσώπηση σε επίπεδη τοπικών οργάνων, τέτοια, αυτών που είναι στελέχη ή πρόσκεινται στα κόμματα που υπηρετούν αυτή την πολιτική,  δεν μπορεί να υπάρξει.
Αυταπάτες λοιπόν να μην υπάρχουν. Τα καλά παιδιά όπως τα διαφημίζουν σε κάθε εκλογές δεν τα θέλουμε για γαμπρούς. Για να εφαρμόσουν πολιτική τα θέλουμε και να υπηρετήσουν το λαό, αντιστεκόμενη στην αντιλαϊκή, φορομπηκτική λαίλαπα. Ενιαία πρέπει να είναι η ψήφος-καταδίκη τόσο για την ευρωβουλή όσο και για τις περιφέρειες και τους Δήμους.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές